Receta për iftar: Qofte me salcë në furrë

më 5.2017 - Lajmi.net

Guxoni të përzieni një recetë tradicionale si pasha qoftet me diçka praktike duke realizuar një recetë që kërkon pak minuta. Përbërësit: ▪ 12 qofte (pasha qofte) ▪ 400 ml salcë domatesh ▪ 2 thelpinj hudhër...

Ëmbëlsirë me fruta

më 5.2017 - Koha.net

Për përgatitjen e ëmbëlsirës me fruta iu duhen produktet e mëposhtme. Brumi: 4 vezë 4 lugë sheqer 4 lugë miell 1/3 pako pluhur për pjekje 50 gr çokollatë e zezë Lëvoren e një limoni Kremi: 750ml qumësht...

Tostë me Vezë dhe Qumësht

më 5.2017 - Politiko

Përbërësit 4 feta bukë (të trashë) 3 vezë 1/4 gotë qumësht 1/2 lugë çaji ekstrakt vaniljeje 1/4 gotë sheqer 1 lugë çaji kanellë (të imët) gjalpë Përgatitja 1. Rrihni vezët në një tas me qumështin dhe vaniljen....

Kek me kanellë dhe vanilje

më 5.2017 - Politiko

Përbërësit: 1 gotë miell ½ lugë çaji pluhur pjekës 1 lugë gjelle kanellë ¼ lugë çaji kripë ¼ gotë gjalpë/ margarinë ¾ gotë sheqer 1 vezë 1 lugë çaji ekstrakt vanilje ½ gotë qumësht ¾ gotë sheqer pluhur...

Hani këtë supë për syfyr, do jeni të fortë dhe të ngopur deri në iftar

më 5.2017 - Albeu

Kjo supë është shumë e thjeshtë për t'u përgatitur dhe plot vlera ushqyese. Në të ju mund të shijoni perimet, mishin e pulës dhe orizin. Përdorimi i kësaj supe do t’iu mbaj shumë të fortë dhe më përplot...

Petulla Berlina

më 5.2017 - Albeu

Petulla Berlina, një recetë e thjeshtë dhe e shijshme nga tradita jonë. Përbërësit : 500 gr miell , 40 gr tharmë, 125 ml qumësht, 100 gr sheqer , 100 gr margarinë, 1 vezë, yndyrë për pjekje. Përgatitja:...

Biskota me marmelatë

më 5.2017 - Zhurnal

Përbërësit 250 gr margarin 250 gr sheqer pluhur 2 sheqer vanilje 1 pluhur për pjekje 500 gr miell marmalate 100 gr çokollatë për zierje 100 ml qumësht 2 luge vaj kokos ose arra te bluara Hapat 1 Perzijme...

Kek me çokollatë, krem dhe fruta

më 5.2017 - Sovrani

Për të shoqëruar kekun mund të zgjidhni frutat që dëshironi, me mjedra por në vend të tyre mund të vini luleshtrydhe, mango, banane etj Përbërësit për një tavë katrore 20 x 20 cm: Për bazën me çokollatë:...

Kifle me djathë për mëngjes

më 5.2017 - Koha.net

Për përgatitjen e kifleve me djathë iu duhen produktet të cilat mund t’i gjeni më poshtë. Ndërsa si përgatiten ato, mund t’i ndiqni në videon e mësipërme. 750 gr miell 3 lugë çaji (10 gr) maje buke të...

Receta e petullave të ëmbla. Pse mos t’i bëni për iftar?

më 5.2017 - Gazeta Monitor

Nëse nuk i keni provuar ende petullat e ëmbla, kjo është receta perfekte që ju duhet. Mund t’i përgatisni për iftarin e parë. Nuk ka asnjë filozofi në përgatitjen e tyre, mjafton të ndiqni udhëzimet e...

Qofte me pulë dhe spinaq

më 5.2017 - Sovrani

Qoftet që po ju propozojmë, nuk janë aq të thjeshta sa ato klasiket por, nëse merrni si ndihmës edhe fëmijët, të cilët mund ta kenë gatimin formë të mirë argëtimi, do t’i bëni më shpjet! Koha e përgatitjes:...

I keni provuar kështu petullat me lëng?

më 5.2017 - Sovrani

Receta e petullave më të thjeshta që mund të bëni, duke u shtuar edhe pak lëng të përgatitur sipas këshillave të gjysheve tona. Mësoni përgatitjen e petullave dhe të lëngut të veçantë që e bën këtë një...

Palpeta me rrepa

më 5.2017 - Koha.net

Për përgatitjen e palpetës me rrepa iu duhen produktet e mëposhtme: 1 rrepë mesatare 3 vezë 30 ml vaj ulliri 100 gr miell integral Kripë Qumësht 1 lugë mjaltë ½ lugë çaji kanellë ½ lugë çaji xhenxhefil...

Pispili me spinaq

më 5.2017 - BalkanWeb

NGA ZONJA VJOLLCA Përbërësit 600 gr miell misri kripë, pluhur pjekës 500 ml ujë të ngrohtë 1 gotë kos 150 gr djath të bardhë 2 fk vaj ulliri 1 tufë qepë të njoma 600 gr spinaq 1 tufë lëpjetë 2 kokrra vezë...

Ëmbëlsirë me krem

më 5.2017 - Infokusi

Përbërësit 4 vezë 1 gote e gjysme sheqer 1 gote vaj vegjetal 1 gote e gjysme qumësht 2 Pluhur pjekje 1 vanilje 3 luge te gjelles kakao çokollatë PËR KREM 3 gota qumësht 3 luge te gjelles sheqer 1 luge...

Receta më e thjeshtë e supës me miell misri

më 5.2017 - Te Sheshi

Për të përgatitur një supë të shëndetshme, ju nevojitet më shumë fantazi se sa përbërës. Kjo është një recetë e thjeshtë që do t’ju shijojë shumë. Përbërësit: 2 gota misër (i ngrirë) 1 litër ujë 250 gram...

Sallatë me ullinj

më 5.2017 - Infokusi

Përbërësit 2 gota ullinj 1 domate disa fije majdanoz 1 ujë limoni 1 filxhan vaj vegjetal kripë dhe piper i zi Hapat 1 Ullinjve ia largojmë thelbin, përbërësit e tjerë i grijmë dhe ia bashkangjesim. 2 Ia...

Trekëndësha

më 5.2017 - Infokusi

Përbërësit 1 gote sheqer 4 vezë 1 gote te çajit vaj vegjetal ½ gote te çajit ujë ½ gote te çajit qumësht 1 Pluhur pjekje 1 vanilje 2.5 gota miell PËR SOS 1 gote qumësht 1 gote te çajit sheqer 3 luge te...

Recetë: Simite me susam

më 5.2017 - Sovrani

Përbërësit 3 gota miell 150 gr margarinë 1 lugë gjelle uthull 1 lugë çaji kripë 1 lugë gjelle sheqer 1 Pluhur pjekje 3 lugë gjelle vaj vegjetal • Për ta lyer 3 lugë gjelle susam 1 të kuq të vezës 1 lugë...

Kek bostani

më 5.2017 - Infokusi

Përbërësit 3 vezë 1 gote sheqer 1 gote spinaç gjysme gote vaj vegjetal 1 Pluhur pjekje 2 vanilje 2 gota miell PËR KREM 2 gota qumësht 4 luge te gjelles sheqer 1 luge te gjelles niseshte 1 luge te gjelles...

Supa e cila preferohet të konsumohet gjatë syfyrit për t’ju dhënë forcë dhe energji

më 5.2017 - Sovrani

Kjo supë është një gatim shtëpie plot vlera ushqyese më të cilën shijoni perimet, mishin e pulës dhe orizin. Përdorimi i kësaj supe do t’iu mbaj shumë të fortë dhe më përplot energji, shkruan KuzhinaShqiptare.com...

Topëza me nisheste

më 5.2017 - Sovrani

Përbërësit: 125 gr margarin 1.5 gote te çajit sheqer pluhur 2 vezë 1 lugë të gjellës Pluhur pjekje 1 vanilje 500 gr nisheste Hapat: 1. Fillimisht margarinën, sheqer pluhur, pluhur pjekjën, vaniljën, vezët...

Vezë e pjekur në salcë domatesh

më 5.2017 - Gazeta Max

Përbërësit 250 gr domate (të qëruara) 4 vezë (të mëdha) gjysmë qepë borzilok kripë piper vaj ulliri (ekstra i virgjër) Përgatitja 1 Vendosni qepët e grira në një tigan të madh me dy lugë vaj. Trazojini...

Fokaçe me patate dhe rozmarinë

më 5.2017 - Gazeta Max

okaçia, djathë, domate dhe vaj ulliri; kaq i duhet verës! Përbërësit për tavën e madhe të furrës: ● 450 g miell 0 farina + 50 g miell semolino ose 500 g miell 0 ● 15 g maja birre e freskët (1 katror) ●...

Fokaçe me patate dhe rozmarinë

më 5.2017 - Sovrani

Fokaçia, djathë, domate dhe vaj ulliri; kaq i duhet verës! Përbërësit për tavën e madhe të furrës: ● 450 g miell 0 farina + 50 g miell semolino ose 500 g miell 0 ● 15 g maja birre e freskët (1 katror)...

Hudhër dhe limon për të humbur peshë në mënyrë “të çmendur”

më 5.2017 - Koha Jone

Hudhra është e njohur për trajtimin e hipertensionit, diabetit dhe për sëmundje të ndryshme kardiovaskulare. Hulumtuesit e Institutit Weizman kanë zbuluar se hudhra është një përbërës ideal për metabolizmin...

Mozaik pa sheqer

më 5.2017 - Zhurnal

Përbërësit 3 gota tërshërë 2 banane 1 gote qumësht 5 luge te gjelles pekmez 5 luge te gjelles kakao 1 gote arra Hapat 1 Qumështin ngroheni dhe përzieni me tërshërë, bananet i shtypëni me dorë ose blendar...

Qofte me ton të bardhë dhe mel

më 5.2017 - Blitz

Përbërsit: 1 gotë mel 400 gr. peshk ton të bardhë ose kë të dëshironi 1 qep të ëmbël 2 thelpinjë hudhëra një dorë kaperi pak kripë dhe piper të zi disa gjethe majdanoz 1 vezë pak vaj ulliri Përgatitja:...

Tavë me bukë dhe perime

më 5.2017 - BalkanWeb

NGA ZONJA VJOLLCA Përbërësit 400 gr bukë e vjetër 250 ml qumësht Vaj ulliri 200 gr pançetë 4 qepë të njoma 2-3 kokrra domate 3 kokrra vezë 200 gr krem djathi Kripë, piper i zi Arrë moskat, bar qepe Përgatitja...

Plumcake me luleshtrydhe

më 5.2017 - Sovrani

Megjithatë, baza e plumcake-ut, përbrësit  janë thuajse ato të kekut. Koha e përgatitjes – 10 minuta Përbërësit për tavë drejtkëndëshe 25x10cm ose e rrumbullakët me vrimë në mes, me diametër 24 cm: ● 200...

Cheesecake me vanilje pa pjekje

më 5.2017 - Politiko

Përbërësit: 240 gram krem djathi 1 gotë krem pana ½ gotë biskota të kripura të thërmuara imët 3 lugë gjelle gjakpë pa kripë 4 lugë gjelle sheqer 1 lugë çaji ekstrakt vanilje Krem ëmbëlsirash Fruta të freskëta...

Pure luleshtrydhe me krem maskarpone

më 5.2017 - BalkanWeb

Nga: ZONJA VJOLLCA 500 gr luleshtrydhe 2 lgj sheqer pluhur Lëng limoni 200 gr maskarpone 2 lgj sheqer pluhur 1 bustinë sheqer vanilje 200 gr pana ëmbëlsire Pastrojmë luleshtrydhet, heqim 4-6 copë për dekor...

Kotoleta pule me djathë të integruar

më 5.2017 - BalkanWeb

Nga: ZONJA VJOLLCA 600 gr fileto pule 2 të bardha veze 100 gr djath i integruar ½ lç rozmarinë e thatë 500 gr patate 400 gr spinaq 1 lgj uthull e bardhë 5 lgj vaj ulliri 1 thelpi hudhër Kripë, piper i...

Misër të thekur dhe sallatë pule

më 5.2017 - Zhurnal

Përbërësit: ▪ 2 lugë çaji vaj bimor ▪ 75 gram kokrra misri ▪ 2 lugë çaji krem qumësht ▪ 1 lugë çaji me uthull të verës së bardhë ▪ një maje luge me sheqer koriandër ▪ 200 gram mish pule të pjekur ▪ 125...

Kifle me kripë

më 5.2017 - Lajmi.net

Përbërësit 500 gr miell 300 gr margarinë 25 gr sheqer pluhur 13 gr kripë 2 vezë Hapat: Përbërësit i derdhim në një enë të thellë, përzierjën e bëjmë me dorë. Brumin nuk ka nevojë të lihet në pritje, ia...

Kek me qershi

më 5.2017 - Republika

Përbërësit 3 vezë 2/3 gota sheqer ½ gote vaj vegjetal ½ gote ujë 1 Pluhur pjekje 1 vanilje 2,5 gota miell 1 gote qershi ½ gote arra të bluara Hapat 1 Vezët dhe sheqerin e përziejmë mirë, ia shtojmë vajin...

fax.al nuk prodhon lajme apo përmbajtje, por i analizon web faqet relevante në gjuhën shqipe. fax.al i organizon, grumbullon, bën rangimin dhe prezanton përmbajtjet e faqeve tjera në përputhje me normat ligjore dhe morale. Këta operacione bëhen nga algoritme kompjuterike të cilat i dizajnuam dhe vazhdojmë t'i përsosim. Faktori njeri nuk ka asnjë ndikim, andaj janë të mundshme edhe gabime.

Kontakt · Marketing · Facebook · Twitter

Copyright © 2010 - 2015 · Për projektin · Mapa e faqes · Kanale RSS · Privatësia · Developed by GRID System
KLIK