http://kariera.mk

Nikolloski: VMRO-DPMNE gjithmonë ka qenë e përkushtuar në integrimet evropiane

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 13 janar - VMRO-DPMNE gjithmonë ka qenë e përkushtuar në integrimet evropiane dhe ka dëshiruar një Maqedoni të pavarur që do të jetë aleate me shtetet perëndimore, kështu vlerëson nënkryetari i...

Ligji për gjuhën shqipe, dekreti i Ivanov do të jetë brenda afatit

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Nga momenti që u miratua në Kuvendin e Maqedonisë, afati i dekretimit të ligjit të gjuhëve nga presidenti Gjorgje Ivanov ishte 10 ditë. Burime nga presidenca për TCH pohojnë se kreu i...

Nikolloski: Nëse arrijmë të ndërtojmë parime të partneritetit me shqiptarët, Maqedoni ka ardhmëri të qëndrushme

më 1.2018 - Telegrafi

Aleksandar Nikolloski, njëri nga tre nënkryetarët e rinj të OBRM-PDUKM-së, vlerëson se partia e tij gjithmonë ka qenë e përkushtuar në integrimet evropiane dhe ka dëshiruar një Maqedoni të pavarur që do...

Ish funksionarët “e zëshëm”, pa koment për VMRO-në

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Njerëzit e afërt të ish-kryetarit të VMRO-DPMNE, Antonio Miloshovskit, Ilia Dimovskit, Trajko Veljanovskit, Nikolla Popovskit dhe të tjerë nuk pranuan sot që të flasin dhe të sqarojnë...

Mickoskit nuk i kujtohen burgosjet në kohën e qeverisjes së OBRM-PDUKM-së

më 1.2018 - Telegrafi

Kryetari OBRM-PDUKM-së, Hristijan Mickoski në intervistën e tij në Tv Telma tha se nuk i kujtohet dhe nuk di se si ka qenë në të kaluarën sa i përket çështjes së arrestimeve dhe paraburgimeve në periudhën...

Ish funksionarët “e zëshëm”, pa koment për VMRO-në

më 1.2018 - Aktuale

Njerëzit e afërt të ish-kryetarit të VMRO-DPMNE, Antonio Miloshovskit, Ilia Dimovskit, Trajko Veljanovskit, Nikolla Popovskit dhe të tjerë nuk pranuan sot që të flasin dhe të sqarojnë se cili do të jetë...

Nikoloski: VMRO të mësojë nga e kaluara për të ardhmen

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Para nesh janë sfida të mëdha, partia duhet të mësojë nga e kaluara dhe të përmirësohet në të ardhmen, është mirë të vazhdohej të përmirësohej, dhe nga ajo që ishte e gabuar të mësohej,...

Ish funksionarët “e zëshëm”, pa koment për VMRO-në

më 1.2018 - Alsat-M

Njerëzit e afërt të ish-kryetarit të VMRO-DPMNE, Antonio Miloshovskit, Ilia Dimovskit, Trajko Veljanovskit, Nikolla Popovskit dhe të tjerë nuk pranuan sot që të flasin dhe të sqarojnë se cili do të jetë...

Ish funksionarët “e zëshëm”, pa koment për VMRO-në

më 1.2018 - Gazeta Express

Njerëzit e afërt të ish-kryetarit të VMRO-DPMNE, Antonio Miloshovskit, Ilia Dimovskit, Trajko Veljanovskit, Nikolla Popovskit dhe të tjerë nuk pranuan sot që të flasin dhe të sqarojnë se cili do të jetë...

Me dekret-ligjin e Zaevit është vërtetuar se “maqedonishtja” është e (vetmja) gjuhë zyrtare!

më 1.2018 - Ina

Nga Skender Karaçica/ Në ligjin për gjuhët që ato mjedise ku përbërja e një pokice kombëtare (lexo:shqiptare) kalon mbi 20% ka të drejtë të përdorë gjuhën e vet në të gjitha nivelet e jetës e të punës...

VMRO-ja plotëson vendet e zbrazëta të kreun e saj

më 1.2018 - Shenja

Mitko Jançev, Vllado Misajllovski dhe Aleksandar Nikolloski janë zgjedhur nënkryetarë të VMRO-DPMNE-së. Ndërkaq, sekretar i përgjithshëm i partisë është zgjedhur Igor Janushev, ish drejtor i NTP Shkup....

« Dokument » Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011

më 1.2018 - TV Koha

Ligji për përdorimin e gjuhëve ishte miratuar edhe në vitin 2011 ku ishin përfshirë ndryshime dhe plotësime për etnitetet që flasin 20% të banorëve në njësitë administrative në gjithë vendin, ndërkohë...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - TV Koha

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Mickoskit nuk i kujtohen burgosjet në kohën e qeverisjes së VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Almakos

Kryetari VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski në intervistën e tij në Tv Telma tha se nuk i kujtohet dhe nuk di se si ka qenë në të kaluarën sa i përket çështjes së arrestimeve dhe paraburgimeve në periudhën...

Taseva: Asnjëherë s’ka vullnet politik, nëse ligji ndërhyn në atë që politika bën

më 1.2018 - Almakos

VIDEO/ PROMO/ ALMAKOS E ftuara e rradhë në emisionin ” Pa teklif” të drejtuar nga Naser Selmani, është kryetarja e Transparency International, Sllagjana Taseva, e cila do të shpalosë anët pozitive dhe...

Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Ligji për përdorimin e gjuhëve ishte miratuar edhe në vitin 2011 ku ishin përfshirë ndryshime dhe plotësime për etnitetet që flasin 20% të banorëve në njësitë administrative në gjithë...

Mickoskit nuk i kujtohen burgosjet në kohën e qeverisjes së VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Lajm

Kryetari VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski në intervistën e tij në Tv Telma tha se nuk i kujtohet dhe nuk di se si ka qenë në të kaluarën sa i përket çështjes së arrestimeve dhe paraburgimeve në periudhën...

Ish funksionarët “e zëshëm”, pa koment për VMRO-në

më 1.2018 - Lajm

Njerëzit e afërt të ish-kryetarit të VMRO-DPMNE, Antonio Miloshovskit, Ilia Dimovskit, Trajko Veljanovskit, Nikolla Popovskit dhe të tjerë nuk pranuan sot që të flasin dhe të sqarojnë se cili do të jetë...

Ligji për gjuhën shqipe, dekreti i Ivanov do të jetë brenda afatit

më 1.2018 - Gazeta Shqip

Nga momenti që u miratua në Kuvendin e Maqedonisë, afati i dekretimit të ligjit të gjuhëve nga presidenti Gjorgje Ivanov ishte 10 ditë. Burime nga presidenca pohojnë se kreu i shtetit maqedonas do ta njoftojë...

Nga VMRO-ja përgjigjen: Muhamedin e kemi?!

më 1.2018 - Medial

Lajmi i agjencisë INA që pushtoi të gjitha mediat se Muhamed Ahmetin, anëtari i saj shqiptar tejet i proklamuar në zgjedhjet lokale ka qenë temë debati edhe në disa forume maqedonase dhe në facebook. Se...

Nga VMRO-ja përgjigjen: Muhamedin e kemi?!

më 1.2018 - Gazeta Express

Lajmi i agjencisë INA që pushtoi të gjitha mediat se Muhamed Ahmetin, anëtari i saj shqiptar tejet i proklamuar në zgjedhjet lokale ka qenë temë debati edhe në disa forume maqedonase dhe në facebook....

Ish funksionarët “e zëshëm”, pa koment për VMRO-në

më 1.2018 - Almakos

13 Janar Njerëzit e afërt të ish-kryetarit të VMRO-DPMNE, Antonio Miloshovskit, Ilia Dimovskit, Trajko Veljanovskit, Nikolla Popovskit dhe të tjerë nuk pranuan sot që të flasin dhe të sqarojnë se cili...

Nikolovski: VMRO të mësojë nga e kaluara dhe të korigjohet për të ardhmen

më 1.2018 - Lajm

Para nesh janë sfida të mëdha, partia duhet të mësojë nga e kaluara dhe të përmirësohet në të ardhmen, është mirë të vazhdohej të përmirësohej, dhe nga ajo që ishte e gabuar të mësohej, mos përsërit gabimet,...

Nikolovski: VMRO të mësojë nga e kaluara dhe të korigjohet për të ardhmen

më 1.2018 - Almakos

Para nesh janë sfida të mëdha, partia duhet të mësojë nga e kaluara dhe të përmirësohet në të ardhmen, është mirë të vazhdohej të përmirësohej, dhe nga ajo që ishte e gabuar të mësohej, mos përsërit gabimet,...

Zgjidhen nënkryetarët e VMRO-së

më 1.2018 - Aktuale

Mitko Jançev, Vllado Misajllovski dhe Aleksandar Nikolloski janë zgjedhur nënkryetarë të VMRO-DPMNE-së. Sekretar i përgjithshëm i partisë është zgjedhur Igor Janushev, ish drejtor i NTP Shkup. Vendimi...

Nikolloski: Nëse arrijmë të ndërtojmë parime të partneritetit me shqiptarët, Maqedoni ka ardhmëri të qëndrushme

më 1.2018 - Fol

Aleksandar Nikolloski, njëri nga tre nënkryetarët e rinj të OBRM-PDUKM-së, vlerëson se partia e tij gjithmonë ka qenë e përkushtuar në integrimet evropiane dhe ka dëshiruar një Maqedoni të pavarur që do...

Sfidat e zbatimit të ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Illyria

Shkup, 13 janar 2018 – Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit...

Mickoskit nuk i kujtohen burgosjet në kohën e qeverisjes së VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Fol

Kryetari VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski në intervistën e tij në Tv Telma tha se nuk i kujtohet dhe nuk di se si ka qenë në të kaluarën sa i përket çështjes së arrestimeve dhe paraburgimeve në periudhën...

Zbatimi i ligjit për gjuhët në Maqedoni nuk është edhe aq i thjeshtë

më 1.2018 - Koha.net

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Nga VMRO-ja përgjigjen: Muhamedin e kemi?!

më 1.2018 - Ina

Lajmi i agjencisë INA që pushtoi të gjitha mediat se Muhamed Ahmetin, anëtari i saj shqiptar tejet i proklamuar në zgjedhjet lokale ka qenë temë debati edhe në disa forume maqedonase dhe në facebook. Se...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

më 1.2018 - Telegrafi

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy...

Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011 (DOKUMENT)

më 1.2018 - InfoShqip

Ligji për përdorimin e gjuhëve ishte miratuar edhe në vitin 2011 ku ishin përfshirë ndryshime dhe plotësime për etnitetet që flasin 20% të banorëve në njësitë administrative në gjithë vendin, ndërkohë...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

më 1.2018 - TV Koha

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Klan Kosova

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe në Maqedoni, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e Zbatimit të Ligjit për Gjuhën Shqipe

më 1.2018 - Kallxo

Zbatimi i ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni do të përballet me sfida të shumta. Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë....

Ivanovit i Kërkohet ta Bllokojë Ligjin për Gjuhët

më 1.2018 - Kallxo

Kundërshtarët e ligjit që zgjeron përdorimin e gjuhës shqipe anembanë Maqedonisë i kanë bërë thirrje presidentit që të përpiqet ta bllokojë atë. Akademikët maqedonas, organizatat e diasporës dhe opozita...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Express

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Në mungesë të Dimovskit dhe Milloshoskit, VMRO-DPMNE-ja zgjodhi nënkryetarët e rinj

më 1.2018 - Portalb

Në mbledhjen e sjeshme të Komitetit Qendror të VMRO-DPMNE-së, për nënkryetarë të partisë janë zgjedhur Vllado Misajllovski, Mitko Jançev dhe Aleksandar Nikolloski. Vllado Misajllovski është ish ministër...

Ekspertët flasin për sfidat e përdorimit të shqipes në Maqedoni

më 1.2018 - Albeu

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Medial

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë...

Nga VMRO-ja përgjigjen: Muhamedin e kemi?!

më 1.2018 - Lajm

Lajmi i agjencisë INA që pushtoi të gjitha mediat se Muhamed Ahmetin, anëtari i saj shqiptar tejet i proklamuar në zgjedhjet lokale ka qenë temë debati edhe në disa forume maqedonase dhe në facebook. Se...

ANALIZA: Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Tema

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Lajmi.net

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Evropa e Lirë

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Trishtohet gazeta ruse, shkruan shqip për Maqedoninë

më 1.2018 - Albeu

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Zgjidhen tre nënkryetarët e rinj të VMRO-së

më 1.2018 - Shenja

Mitko Jançev, Vllado Misajllovski dhe Aleksandar Nikolloski janë zgjedhur nënkryetarë të VMRO-DPMNE-së. Sekretar i përgjithshëm i partisë është zgjedhur Igor Janushev, ish drejtor i NTP Shkup. Vendimi...

“Sputniku” shkruan shqip pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe në Maqedoni!

më 1.2018 - Ina

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Më 22 janar vazhdon procesi gjyqësor për rastin ‘Erasmus’, akuzohen profesorë të Fakultetit Ekonomik

më 1.2018 - Almakos

Në Gjykatën Penale më 22 janar vazhdon gjykimi për rastin e Prokurorisë Publike për ndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, i njohur si “Erasmus”, konfirmoi për “Makfax” Gjykata Themelore Shkup...

“Katimerini”: çështja maqedonase është larg diplomacisë

më 1.2018 - Almakos

“Është e dukshme se përpjekjet për zgjidhjen e “çështjes maqedonase” do të kërkojnë manovrim, si në shtëpi po ashtu edhe në arenën ndërkombëtare. Duke e pasur parasysh vijat e kuqe, retorikën emocionale...

Mickovski: VMRO do të ngritet në këmbë të forta

më 1.2018 - Gazeta Express

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski ka deklaruar se përbërja e re e Komitetit Ekzekutiv të partisë që u zgjodh në seancën e sotme të Komitetit Qendror e përbëjnë njerëz të motivuar fuqimisht të...

Mickovski: VMRO do të ngritet në këmbë të forta

më 1.2018 - Ina

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski ka deklaruar se përbërja e re e Komitetit Ekzekutiv të partisë që u zgjodh në seancën e sotme të Komitetit Qendror e përbëjnë njerëz të motivuar fuqimisht të...

Nga VMRO-ja përgjigjen: Muhamedin e kemi?!

më 1.2018 - Fol

Lajmi i agjencisë INA që pushtoi të gjitha mediat se Muhamed Ahmetin, anëtari i saj shqiptar tejet i proklamuar në zgjedhjet lokale ka qenë temë debati edhe në disa forume maqedonase dhe në facebook. Se...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Express

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Nga VMRO-ja përgjigjen: Muhamedin e kemi

më 1.2018 - Sovrani

Lajmi i agjencisë INA që pushtoi të gjitha mediat se Muhamed Ahmetin, anëtari i saj shqiptar tejet i proklamuar në zgjedhjet lokale ka qenë temë debati edhe në disa forume maqedonase dhe në facebook. Se...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... Shkup, 13 janar – Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Fakti Ditor

Shkup, 13 janar – Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

më 1.2018 - Fakti Ditor

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Mickoski flet pas emërimeve të reja në kreun e VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Albeu

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski ka deklaruar se përbërja e re e Komitetit Ekzekutiv të partisë që u zgjodh në seancën e sotme të Komitetit Qendror e përbëjnë njerëz të motivuar fuqimisht të...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Almakos

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Mickovski: VMRO do të ngritet në këmbë të forta

më 1.2018 - Lajm

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski ka deklaruar se përbërja e re e Komitetit Ekzekutiv të partisë që u zgjodh në seancën e sotme të Komitetit Qendror e përbëjnë njerëz të motivuar fuqimisht të...

Përgatitet hapja e kalimit kufitar në Prespë

më 1.2018 - Almakos

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kutar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke....

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Almakos

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Mickovski: VMRO do të ngritet në këmbë të forta

më 1.2018 - Almakos

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski ka deklaruar se përbërja e re e Komitetit Ekzekutiv të partisë që u zgjodh në seancën e sotme të Komitetit Qendror e përbëjnë njerëz të motivuar fuqimisht të...

Gjendja e rrugëve në Maqedoni

më 1.2018 - Almakos

Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet në korsi kryesisht të lagura. Reshje të dobëta të borës ka në Kodrën e Diellit, Mavrovë dhe Strazhë. Për shkak të paraqitjes së mjegullës shikueshmërua është...

Moti sot i vranët dhe reshje lokale shiu

më 1.2018 - Almakos

13 Janar Moti sot në mbarë Maqedoninë do të jetë i vrenjtur dhe me reshje të vogla shiu lokal. Në viset malore pritet të ketë reshje bore. Temperaturat e ditës do të lëvizin nga 2 në 9 gradë. Në Shkup dhe...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - InfoShqip

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Ligji për gjuhet ne IRJM – avancim të turqishtes, gj. rrome, por jo të shqipes!

më 1.2018 - Bota Press

Unë nuk besoj se dëshmorët e UÇK dhanë jetën që gjuha shqipe të jetë e barabartë me gjuhën rome apo me turqishten në IRJM, por ata luftuan për ribashkim kombëtar! Mona Agrigoroaiei Edhe pse propaganda...

Pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe, “Sputniku” rus ‘flet’ shqip: Mirë se vini në Maqedoni!

më 1.2018 - BalkanWeb

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Gazeta e re

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Sovrani

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Fol

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Sovrani

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Insajderi

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

VMRO-DPMNE e la jashtë Muhamedin

më 1.2018 - Ina

Profesori i Hasanbegut, Muhamed Ahmeti, i cili ishte i nominuar nga VMRO-DPMNE si zv/kryetar i Shkupit nëse do të fitonte në zgjedhjet lokale ka ngelur jashtë organeve të larta partiake. Ai ishte një figurë...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - GazetaBlic

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Lajmi.net

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Mickoski flet pas emërimeve të reja në kreun e VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Gazeta Express

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski ka deklaruar se përbërja e re e Komitetit Ekzekutiv të partisë që u zgjodh në seancën e sotme të Komitetit Qendror e përbëjnë njerëz të motivuar fuqimisht të...

VMRO-DPMNE-ja zgjodhi Komitetin e ri Ekzekutiv

më 1.2018 - Alsat-M

VMRO-DPMNE-ja zgjodhi Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë. Igor Janushev, ish drejtor i NTP-së do të jetë sekretar gjeneral i partisë. Nënkryetar do të jenë Aleksandër Nikollovski, kryetari i Kavadarcit...

Mickoski: OBRM-PDUKM do të jetë e fuqishme dhe sa më shpejtë që është e mundur do të kërkojmë zgjedhje të parakohshme parlamentare

më 1.2018 - Telegrafi

Lideri i partisë më të madhe opozitare në Maqedoni, Hristijan Mickoski i përshkruajti anëtarët e rinj të Komitetit ekzekutiv të OBRM-PDUKM-së që u zgjodhën në seancën e sotme të Komitetit qendror si persona...

Maqedoni, kërkohet nga Presidenti të mos dekretohet ligji për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Opinion

Në Maqedoni i kërkojnë presidentit Ivanot të mos dekretojë ligjin e miratuar të enjten për gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare në Shqipëri. Kërkesa është bërë nga parti opozitare, organizata të diasporës, akademikë...

VMRO-DPMNE-ja zgjodhi Komitetin e ri Ekzekutiv

më 1.2018 - Aktuale

VMRO-DPMNE-ja zgjodhi Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë. Igor Janushev, ish drejtor i NTP-së do të jetë sekretar gjeneral i partisë. Nënkryetar do të jenë Aleksandër Nikollovski, kryetari i Kavadarcit...

Akademikë e profesorë maqedonas kërkojnë nga Ivanovi të mos e nënshkruaj Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Telegrafi

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota “për” u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

Nuk Dihet nëse Ivanov do ta Nënshkruajë Ligjin për Gjuhët

më 1.2018 - Kallxo

Presidenti i Maqedonisë Gjorgje Ivanov nuk dihet nëse do ta nënshkruajë ligjin për gjuhët. Presidenti i Maqedonisë Gjorgje Ivanov nuk i është përgjigjur sot insistimit të Televizionit 21, nëse do ta nënshkruajë...

Ja kush janë nënkryetarët dhe sekretari gjeneral i VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Ina

Në mbledhjen e sotme të Komitetit qendror të VMRO-DPMNE-së për nënkryetarë të partisë janë zgjedhur Vllado Misajllovski, Mitko Jançev dhe Aleksandar Nikolloski. Vllado Misajllovski është ish ministër për...

Misajllovski, Jançev dhe Nikolloski janë nënkryetarët e rinj të VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Gazeta Express

Në mbledhjen e sotme të Komitetit qendror të VMRO-DPMNE-së për nënkryetarë të partisë janë zgjedhur Vllado Misajllovski, Mitko Jançev dhe Aleksandar Nikolloski. Vllado Misajllovski është ish ministër...

VMRO-DPMNE e la jashtë Muhamedin

më 1.2018 - Almakos

Profesori i Hasanbegut, Muhamed Ahmeti, i cili ishte i nominuar nga VMRO-DPMNE si zv/kryetar i Shkupit nëse do të fitonte në zgjedhjet lokale ka ngelur jashtë organeve të larta partiake. Ai ishte një figurë...

Toni Mihajllovski, Koce Trajanovski, Vllatko Gjorçev… këto janë disa nga anëtarët e ri të Komitetit ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Gazeta Express

Aktori Toni Mihajllovski, koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Vllatko Gjorçev, ish kryetari i Qytetit të Shkupit, Koce Trajanovski, kryetarja e Lidhjes së gruas, Daniela Rangellova, dhe...

Misajllovski, Jançev dhe Nikolloski janë nënkryetarët e rinj të OBRM-PDUKM-së

më 1.2018 - Telegrafi

Në mbledhjen e sotme të Komitetit qendror të OBRM-PDUKM-së për nënkryetarë të partisë janë zgjedhur Vllado Misajllovski, Mitko Jançev dhe Aleksandar Nikolloski. Vllado Misajllovski është ish ministër për...

Kreu i ri i VMRO-së

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Igor Janushev ish drejtor i ndërmarjes publike për komunikacion është sekretari i ri gjeneral i VMRO-së ka vendosur kështu komiteti qendrorë i partisë, transmeton Zhurnal.mk Për nënkryetar...

VMRO do zgjedh Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 janar - VMRO-DPMNE-ja sonte do të zgjedhë Komitetin e ri Ek zekutiv të partisë. Anëtarët e ri të ekzekutivit partiak do të duhet të zgjidhen nga Komiteti Qendror. Jozyrtarisht flitet se në Komitetin...

Pas Maqedonise, flet në shqip edhe “sputniku” rus?!..

më 1.2018 - Presheva Jone

Dygjuhësia, sipas të cilit shqiptare dhe maqedonase vë shenjën e barazimit nuk mund të parandalojë Presidentin e Maqedonisë, edhe pse kjo është preludi i të ashtuquajturës fazë të vështirë të federalizimin...

Tuntev: Nuk kemi marrë atë që na takon për harxhimet e udhëtimit

më 1.2018 - Telegrafi

Në pyetjen e gazetarëve nëse qëllimi është të jenë shembull për të tjerët, pse atëherë si grup parlamentar i LSDM-së nuk heqin dorë nga pagesa për harxhimet e udhëtimeve për katër muajt e kaluar, derisa...

Mickoski flet pas emërimeve të reja në kreun e VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Shenja

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski ka deklaruar se përbërja e re e Komitetit Ekzekutiv të partisë që u zgjodh në seancën e sotme të Komitetit Qendror e përbëjnë njerëz të motivuar fuqimisht të...

Aleksandar Nikollovski dhe Vllatko Gjorçev pritet të jenë nënkryetarët e rinj të OBRM-PDUKM-së

më 1.2018 - Telegrafi

Lideri i ri i OBRM-PDUKM-së, Hristijan Mickoski, do t’i propozojë deputetët Aleksandar Nikollovski dhe Vllatko Gjorçev për nënkryetarët të rinj të partisë, njofton Fokus duke u thirrur në burime të larta...

Ja kush janë nënkryetarët e VMRO-DPMNE-së dhe sekretari gjeneral

më 1.2018 - Aktuale

Igor Janushev është sekretari i ri gjeneral i VMRO-DPMNE-së ndërsa Aleksandar Nikollovski, Mitko Jançev dhe Vllado Misajllovski janë nënkryetar të kësja partie, kanë pohuar për TV 24 funksionar të lartë...

Presidentit i bëhet presion për të mos e dekretuar ligjin e gjuhës shqipe

më 1.2018 - Albeu

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

më 1.2018 - Telegrafi

LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim të...

VMRO-DPMNE-ja zgjodhi Komitetin e ri Ekzekutiv

më 1.2018 - Almakos

12 Janar VMRO-DPMNE-ja zgjodhi Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë. Igor Janushev, ish drejtor i NTP-së do të jetë sekretar gjeneral i partisë. Nënkryetar do të jenë Aleksandër Nikollovski, kryetari i...

VMRO-DPMNE e la jashtë Muhamedin

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... Profesori i Hasanbegut, Muhamed Ahmeti, i cili ishte i nominuar nga VMRO-DPMNE si zv/kryetar i Shkupit nëse do të fitonte në zgjedhjet lokale ka ngelur jashtë organeve të larta partiake. Ai...

Tërbohen maqedonasit, kërkojnë nga presidenti Ivanov bllokimin e gjuhës shqipe

më 1.2018 - Gazeta Tema

Akademikë maqedonas, organizata të diasporës dhe parti opozitare të së djathtës i bënë thirrje presidentit Gjorgje Ivanov të vendosë veton kundër ligjit të ri për gjuhën shqipe i miratuar të enjten, me...

Ja kush janë nënkryetarët dhe sekretari gjeneral i VMRO-DPMNE-s

më 1.2018 - Almakos

Në mbledhjen e sotme të Komitetit qendror të VMRO-DPMNE-së për nënkryetarë të partisë janë zgjedhur Vllado Misajllovski, Mitko Jançev dhe Aleksandar Nikolloski. Vllado Misajllovski është ish ministër për...

VMRO-DPMNE e la jashtë Muhamedin

më 1.2018 - Fakti Ditor

Profesori i Hasanbegut, Muhamed Ahmeti, i cili ishte i nominuar nga VMRO-DPMNE si zv/kryetar i Shkupit nëse do të fitonte në zgjedhjet lokale ka ngelur jashtë organeve të larta partiake. Ai ishte një figurë...

Shkup: Ligji për Gjuhët i dërgohet Ivanovit

më 1.2018 - RTV 21

Presidenti nuk përgjigjet nëse do ta nënshkruaj ligjin Një ditë pas miratimit të Ligjit për Gjuhët në Kuvendin e Maqedonisë, Presidenti Gjorge Ivanov, nuk është prononcuar nëse do ta nënshkruaj këtë ligj./ 21 Media

VMRO do zgjedh Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë

më 1.2018 - Alsat-M

VMRO-DPMNE-ja sonte do të zgjedhë Komitetin e ri Ek zekutiv të partisë. Anëtarët e ri të ekzekutivit partiak do të duhet të zgjidhen nga Komiteti Qendror. Jozyrtarisht flitet se në Komitetin Ekzekutiv...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Liria

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Tragjedi në Shkup, ndërron jetë foshnja tri javëshe

më 1.2018 - Almakos

Tragjedi e madhe ka ndodhur në një shtëpi në rrugën “Bërsjaçka Buna” në Shkup. Policia njofton se të enjten në ora 9 e 30 minuta, nëna me iniciale A.S. është zgjuar nga gjumi dhe e ka vërejtur foshnjën...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

më 1.2018 - Fol

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim...

Zyberi: Ivanov mund të përdorë veton, por ligjin se pengon dot

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve ka arritur në presidencë dhe pret dekretimin e kreut të shtetit. Ende është e paqartë nëse Ivanov do ta përdorë këtë të drejtë, megjithatë Kushtetuta...

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

më 1.2018 - Fakti Ditor

LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim të...

Maqedoni, kërkohet nga presidenti të mos dekretohet Ligji për Gjuhën Shqipe

më 1.2018 - Periskopi

Në Maqedoni i kërkojnë presidentit Ivanot të mos dekretojë ligjin e miratuar të enjten për gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare në Shqipëri. Kërkesa është bërë nga parti opozitare, organizata të diasporës, akademikë...

Instituti i Trashëgimisë Shqiptare në Shkup: Ligji për gjuhët avancon shqipen, nevojitet Ligj i ri!

më 1.2018 - Gazeta 55

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve, i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe lehtëson...

Toni Mihajllovski, Koce Trajanovski, Vllatko Gjorçev… këto janë disa nga anëtarët e ri të Komitetit ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Shenja

Aktori Toni Mihajllovski, koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Vllatko Gjorçev, ish kryetari i Qytetit të Shkupit, Koce Trajanovski, kryetarja e Lidhjes së gruas, Daniela Rangellova, dhe...

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

më 1.2018 - Lajmi.net

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

më 1.2018 - GazetaBlic

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

LIGJI I DËRGOHET IVANOVIT NË “VILA VODNO”, AI NUK PËRGJIGJET AS NË SHQIP, AS NË MAQEDONISHT

më 1.2018 - TV21

Kryetari i shtetit nuk gjen kohë të prononcohet se a do ta nënshkruaj ligjin për gjuhët. Edhe pse TV21 kontaktoi të gjithë ekipin e tij dhe personalisht Ivanovin, ai nuk u përgjigj. Në fjalimin e tij të...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

më 1.2018 - Aktuale

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

Kompenzimet për udhëtim të funksionarëve, LSDM propozon shkurtimin e kompenzimeve 50%

më 1.2018 - MRT

Keqpërdorimeve me kompensimet për udhëtim nga ana e zyrtarëve të zgjedhur dhe të emëruar, siç duket, po u vjen fundi... Grupi parlamentar i LSDM-së, parashtroi në Kuvend nismën për ndryshimin e Ligjit...

Zyberi: Ivanov nuk e pengon dot ligjin

më 1.2018 - Albeu

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve ka arritur në presidencë dhe pret dekretimin e kreut të shtetit. Ende është e paqartë nëse Ivanov do ta përdorë këtë të drejtë, megjithëse Kushtetuta është e qartë....

Kreu i ri i VMRO-së Janushev sekretar gjeneral, Misajlovski, Jancev e Nikolovski nënkryetar, Miloshoski e Dimovski jashtë liste

më 1.2018 - Lajm

Igor Janushev ish drejtor i ndërmarjes publike për komunikacion është sekretari i ri gjeneral i VMRO-së ka vendosur kështu komiteti qendrorë i partisë, transmeton Zhurnal.mk Për nënkryetar të partisë janë...

Tuntev: Nuk kemi marrë atë që na takon për harxhimet e udhëtimit

më 1.2018 - Almakos

Në pyetjen e gazetarëve nëse qëllimi është të jenë shembull për të tjerët, pse atëherë si grup parlamentar i LSDM-së nuk heqin dorë nga pagesa për harxhimet e udhëtimeve për katër muajt e kaluar, derisa...

Ja kush janë nënkryetarët dhe sekretari gjeneral i VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Fol

Në mbledhjen e sotme të Komitetit qendror të VMRO-DPMNE-së për nënkryetarë të partisë janë zgjedhur Vllado Misajllovski, Mitko Jançev dhe Aleksandar Nikolloski. Vllado Misajllovski është ish ministër për...

LSDM: Reagimi i VMRO-DPMNE-së për ligjin për gjuhët është tinëzare

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 Janar - Lidhja Social Demokrate ka reagur sot pas reagimit të VMRO-DPMNE-së, ku nga kjo parti vlerësuan se partia opozitare VMRO-DPMNE po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara, kurse Ligji...

VMRO-DPMNE zgjodhi sekretarin gjeneral dhe nënkryetarët

më 1.2018 - Shenja

Ish drejtori i Ndërmarrjes Transporti Publik Igor Janushev është Sekretari i ri gjeneral i VMRO-DPMNE-së. Ai u zgjodh nga Komiteti Qendror i partisë. Për nënkryetar janë zgjedhur ish ministri i transportit...

Zyberi: Ivanov mund të përdorë veton, por ligjin se pengon dot

më 1.2018 - Aktuale

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve ka arritur në presidencë dhe pret dekretimin e kreut të shtetit. Ende është e paqartë nëse Ivanov do ta përdorë këtë të drejtë, megjithatë Kushtetuta është e qartë....

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

më 1.2018 - Gazeta Express

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

më 1.2018 - Almakos

LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim të...

LSDM: Reagimi i VMRO-DPMNE-së për ligjin për gjuhët është tinëzare

më 1.2018 - Albeu

Lidhja Social Demokrate ka reagur sot pas reagimit të VMRO-DPMNE-së, ku nga kjo parti vlerësuan se partia opozitare VMRO-DPMNE po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara, kurse Ligji për përdorimin...

LSDM-ja propozon uljen e shpenzimeve të rrugës

më 1.2018 - Alsat-M

Grupi parlamentar i LSDM-s ë do rëzoi sot në Kuvend dy propozim ligje për definimin e shpenzimeve rrugore dhe banimin e deputetëve. Propozim ligjet e LSDM-së parashohin që kompensimi, gjegjësisht vlera...

Qytetarët vlerësojnë miratimin e Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Alsat-M

Pas miratimit që Kuvendi i bëri dje Ligjit për përdornim e gjuhëve, rrjedh afati 10 ditorë për dekretimin e tij nga Presidenti Gjorgji Ivanov. Mbetet e paqartë nëse Ivanov do ta pranon apo do ta bllokon...

Qytetarët japin vlerësime për Ligjin për gjuhët në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Express

Pas miratimit që Kuvendi i bëri dje Ligjit për përdornim e gjuhëve, rrjedh afati 10 ditorë për dekretimin e tij nga Presidenti Gjorgji Ivanov. Mbetet e paqartë nëse Ivanov do ta pranon apo do ta bllokon...

Ligji për zyrtarizimin e gjuhës shqipe pret nënshkrimin e presidentit Ivanov

më 1.2018 - Evropa e Lirë

Kabineti i presidentit të Maqedonisë, Gjorgje Ivanov ka konfirmuar se Ligji që rregullon përdorimin zyrtarë të gjuhëve tashmë është në duart e presidentit. Ky ligj të enjten u miratua nga shumica parlamentare...

Toni Mihajllovski, Koce Trajanovski, Vllatko Gjorçev… këto janë disa nga anëtarët e ri të Komitetit ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së

më 1.2018 - Fol

Aktori Toni Mihajllovski, koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Vllatko Gjorçev, ish kryetari i Qytetit të Shkupit, Koce Trajanovski, kryetarja e Lidhjes së gruas, Daniela Rangellova, dhe...

VMRO do zgjedh Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë

më 1.2018 - Lajm

VMRO-DPMNE-ja sonte do të zgjedhë Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë. Anëtarët e ri të ekzekutivit partiak do të duhet të zgjidhen nga Komiteti Qendror. Jozyrtarisht flitet se në Komitetin Ekzekutiv do...

VMRO do zgjedh Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë

më 1.2018 - Almakos

12 Janar VMRO-DPMNE-ja sonte do të zgjedhë Komitetin e ri Ek zekutiv të partisë. Anëtarët e ri të ekzekutivit partiak do të duhet të zgjidhen nga Komiteti Qendror. Jozyrtarisht flitet se në Komitetin Ekzekutiv...

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

më 1.2018 - Infokusi

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

Akademikë e profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e  Maqedonisë. Një pjesë e tyre...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Aktuale

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e  Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

Akademikët maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Albeu

Akademikë dhe profesorë maqedonas janë kundër miratimit të Ligjit të gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër të përbashkët, por edhe përmes...

Ivanov nën presion bashkëatdhetarësh, edhe akademikë: mos dekreto ligjin e shqipes

më 1.2018 - Te Sheshi

Presidentit  maqedonas, Gjorgje Ivanov, tashmë ndodhet në një tjetër pozitë të vështirë. Ai është vënë para presionit për të mos e dekretuar ligjin e gjuhëve, ose thënë ndryshe ligjin që e kthen shqipen...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Medial

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e  Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

më 1.2018 - Lajm

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

LSDM-ja me propozime për ndyshimin ligjor për uljen e shpenzimeve rrugore të deputetëve

më 1.2018 - Gazeta Express

Grupi parlamentar i LSDM-së sot propozoi ndryshime të dy ligjeve me qëllim të uljes së shpenzimeve rrugore të deputetëve. Propozimi, siç theksoi koordinatori i grupit të deputetëve Tomislav Tuntev, e përfshin...

Maqedoni: deputetët për 10% më pak do të paguhen për rrugë, kilometrat mbeten të njëjtë!

më 1.2018 - Portalb

Grupi parlamentar i Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë (LSDM) në Kuvend dorëzoi propozim-ligje për ndryshimin e ligjit për rrogë dhe dhe ligjin e deputetëve me anë të së cilëve parashihet ulja e shpenzimeve...

Akademikët maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - InfoShqip

Akademikë dhe profesorë maqedonas janë kundër miratimit të Ligjit të gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër të përbashkët, por edhe përmes...

Dimovski dhe Milloshovski nuk kanë marrë ftesë për seancën e Komitetit Qendror të VMRO-së

më 1.2018 - Portalb

Një pjesë e funksionarëve partiak të VMRO-DPMNE-së që publikisht e kritikojnë procesin e zgjedhjes së liderit të ri partiak nuk janë ftuar në seancën e Komitetit Qendror të partisë. Siç kumtoi për “Makfaks”...

Akademikët maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Gazeta e re

Akademikë dhe profesorë maqedonas janë kundër miratimit të Ligjit të gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër të përbashkët, por edhe përmes...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arriti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se...

Euforia dhe vetëkënaqësia i dëmtojnë proceset demokratike

më 1.2018 - Zhurnal

Abdulla Mehmeti Lajm i lidhur Po vijnë plehrat radioaktive të Europës, gati për luftë! Përçarjet te Lëvizja BESA dhe katarzi i publikut Drama e opozitës Impakti Rus në dezinformacionin publik Kur Presidenti...

VMRO do zgjedh Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë

më 1.2018 - Fakti Ditor

VMRO-DPMNE-ja sonte do të zgjedhë Komitetin e ri Ekzekutiv të partisë. Anëtarët e ri të ekzekutivit partiak do të duhet të zgjidhen nga Komiteti Qendror. Jozyrtarisht flitet se në Komitetin Ekzekutiv do...

Gjuha shqipe në Maqedoni, në pritje të firmës së Ivanov

më 1.2018 - Vizion Plus

Ndërsa pritet firma e presidentit te Maqedonisë Gjorge Ivanov ne ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike në një afat 10 ditor, nuk është përjashtuar mundësia e rikthimit te tij në parlament....

Ligji për gjuhët, Zyberi: Presidenti mund të përdorë veton, por ligjin se pengon dot

më 1.2018 - Gazeta Express

Ende është e paqartë nëse Ivanov do ta përdorë këtë të drejtë, megjithatë Kushtetuta është e qartë. Nëse presidenti nuk e dekreton , ligji kthehet sërisht në Kuvend , ku duhet të votohet me një shumicë...

LSDM-ja propozon ndryshime ligjore për uljen e shpenzimeve rrugore të deputetëve

më 1.2018 - Medial

Grupi parlamentar i LSDM-së sot propozoi ndryshime të dy ligjeve me qëllim të uljes së shpenzimeve rrugore të deputetëve. Propozimi, siç theksoi koordinatori i grupit të deputetëve Tomislav Tuntev, e përfshin...

LSDM-ja propozon ulje të harxhimeve të rrugës për deputetët

më 1.2018 - Telegrafi

Grupi i deputetëve të LSDM-së ka dorëzuar iniciativë për uljen e harxhimeve rrugore të deputetëve, tha sot në konferencë për shtyp koordinatori i grupit të deputetëve të LSDM-së, Tomisllav Tuntev. Ai shtoi...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - GazetaBlic

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Ligji për gjuhët, sfida e radhës: Pritet dekretimi nga presidenti Ivanov; Zyberi: Mund të përdorë veton, por ligjin se pengon dot

më 1.2018 - MRT

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve ka arritur në presidencë dhe pret dekretimin e kreut të shtetit... Ende është e paqartë nëse Ivanov do ta përdorë këtë të drejtë, megjithatë Kushtetuta është e qartë....

Instituti i Trashëgimisë Shqiptare në Shkup: Ligji për gjuhët avancon shqipen, nevojitet Ligj i ri!

më 1.2018 - Lajm

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve, i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe lehtëson...

Maqedoni, pas miratimit të ligjit për gjuhën shqipe, si do zbatohet në institucione

më 1.2018 - Syri

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonisë parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 Janar - Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev, transmeton Zhurnal. Si tha...

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

më 1.2018 - Aktuale

Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev. Si tha Tuntev, me iniciativën e tyre propozohet...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

më 1.2018 - Ina

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Gjuha shqipe në Maqedoni dhe kompleksi i politikanëve shqiptarë

më 1.2018 - Telegrafi

Shezai Rrokaj Me miratimin e Ligjit për gjuhën (shqipe) në Maqedoni shumë krerë të lartë politikë shqiptarë mezi pritën që të shpreheshin se kjo shënonte një fitore të shqiptarëve në Maqedoni, madje e...

VMRO-ja do të zgjedh Komitetin Ekzekutiv, dy figura të njohura nuk u ftuan fare

më 1.2018 - Gazeta Express

VMRO-DPME-ja sonte do të zgjedh Komitetin Ekzekutiv të partisë. Më herët Komiteti Qendror duhet të vendos kush do të anëtarësohet në atë ekzekutiv. Sipas paralajmërimeve, në Komitetin e ri Ekzekutiv pritet...

Mbi zyrtarizimin dhe përdorimin e drejtë të normës gjuhësore shqipe në Republikën e Maqedonisë

më 1.2018 - Telegrafi

Arbër Çeliku Akti i votimit në të mirë të përdorimit institucional të gjuhëve të “qytetarëve”, të cilët, së paku, 20 për qind flasin gjuhë tjetër nga gjuha e vetme zyrtare në tërë territorin e Republikës...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

më 1.2018 - TV Koha

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

LSDM propozoi zvogëlimin e harxhimeve të deputetëve

më 1.2018 - Shenja

LSDM ka dorëzuar në Kuvend iniciativë, me të cilën do të zvogëlohen për gjysmë harxhimet për rrugë të deputetëve. Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së, Tomisllav Tuntev, tha se deri tek kryetari...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

më 1.2018 - Telegrafi

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Diona Fona është shoferja më e re

më 1.2018 - Almakos

Diona Fona sot ka një arsye të veçantë për të festuar. Këngëtarja simpatike dhe e talentuar nuk ka ndonjë risi sa i përket projekteve muzikore, por ajo është bërë shoferja më e re. Kështu së paku ka bërë...

Ligji për Gjuhët nuk është përfundimtar

më 1.2018 - Shenja

Çështja e zyrtarizimit të gjuhës shqipe ende nuk është përmbyllur. Madje edhe vetë ligji i miratuar dje në Kuvend është i pasigurt dhe i njëjti mund të pësojë ndryshime. Problemet e para të cilat kanë...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

më 1.2018 - Ina

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton Portalb.mk. Ai ka afat prej 7 ditëve që të deklarohet nëse...

Presidenti Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - TV Koha

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov....

LSDM-ja propozon uljen e shpenzimeve të rrugës

më 1.2018 - Almakos

12 Janar Grupi parlamentar i LSDM-s ë do rëzoi sot në Kuvend dy propozim ligje për definimin e shpenzimeve rrugore dhe banimin e deputetëve. Propozim ligjet e LSDM-së parashohin që kompensimi, gjegjësisht...

Presidenti Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Gazeta Express

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov....

Zyberi: Ivanov nuk e pengon dot ligjin

më 1.2018 - Fol

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve ka arritur në presidencë dhe pret dekretimin e kreut të shtetit. Ende është e paqartë nëse Ivanov do ta përdorë këtë të drejtë, megjithëse Kushtetuta është e qartë....

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

më 1.2018 - TV Koha

Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev, transmeton Zhurnal. Si tha Tuntev, me iniciativën...

OBRM-PDUKM-ja do të zgjedh Komitetin Ekzekutiv, Dimovski dhe Milloshoski nuk janë ftuar

më 1.2018 - Telegrafi

OBRM-PDUKM sonte do të zgjedh Komitetin Ekzekutiv të partisë. Më herët Komiteti Qendror duhet të vendos kush do të anëtarësohet në atë ekzekutiv. Sipas paralajmërimeve, në Komitetin e ri Ekzekutiv pritet...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

më 1.2018 - Portalb

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton Portalb.mk . Ai ka afat prej 7 ditëve që të deklarohet nëse...

Dekreti për ligjin e gjuhëve arrinë te Ivanovi, pritet nënshkrimi, ose refuzimi i tij

më 1.2018 - Telegrafi

Kryetari i shtetit, Gjorge Ivanov, e ka pranuar dekretin për Ligjin për gjuhët, dhe procedura e radhës është nënshkrimi i tij, ose refuzimi, përcjell Telegrafi Maqedoni. Në rast të refuzimit, atëherë ligji...

Akademikë e profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Gazeta Express

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke...

Ligji për gjuhët në Maqedoni mbërrin në Presidencë, a do e dekretojë presidenti Ivanov?

më 1.2018 - BalkanWeb

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti arriti mbrëmë tek Ivanov ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë ai. Nga Kabineti...

Zyberi: Ivanov mund të përdorë veton, por ligjin se pengon dot

më 1.2018 - Fakti Ditor

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve ka arritur në presidencë dhe pret dekretimin e kreut të shtetit. Ende është e paqartë nëse Ivanov do ta përdorë këtë të drejtë, megjithatë Kushtetuta është e qartë....

Maqedoni, a do ta miratojë Presidenti Ivanov ligjin për gjuhët?

më 1.2018 - Syri

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

më 1.2018 - Fakti Ditor

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Alsat-M

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov....

Qytetarët japin vlerësime për Ligjin për gjuhët në Maqedoni

më 1.2018 - Sovrani

Pas miratimit që Kuvendi i bëri dje Ligjit për përdornim e gjuhëve, rrjedh afati 10 ditorë për dekretimin e tij nga Presidenti Gjorgji Ivanov. Mbetet e paqartë nëse Ivanov do ta pranon apo do ta bllokon...

Dyshja e VMRO mbetet me gishta në gojë!

më 1.2018 - TV Koha

Para se sonte të mbahet komiteti qendror i VMRO-DPMNE-së ku do të zgjedhet komiteti i ri ekzekutiv, në të flitet se nuk do të ketë vend për funksionerët e lartë të deritanishëm të partisë, përfshirë këtu...

Dyshja e VMRO mbetet me gishta në gojë!

më 1.2018 - Ina

Para se sonte të mbahet komiteti qendror i VMRO-DPMNE-së ku do të zgjedhet komiteti i ri ekzekutiv, në të flitet se nuk do të ketë vend për funksionerët e lartë të deritanishëm të partisë, përfshirë këtu...

DBM dënon 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

më 1.2018 - Koha.net

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Albeu

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov , ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Nëse Ivanov nuk e nënshkruan dekretin brenda 10 ditëve, pas skadimit të afatit...

Ivanov i hutuar, çka po përgatit kundër Ligjit për shqipen?!

më 1.2018 - TV Koha

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

më 1.2018 - TV Koha

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

LSDM merr iniciativë për përgjysmimin e harxhimeve për rrugë të deputetëve

më 1.2018 - Shenja

LSDM ka dorëzuar në Kuvend iniciativë, me të cilën do të zvogëlohen përgjysmë harxhimet për rrugë të deputetëve. Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së, Tomisllav Tuntev, tha se deri tek kryetari...

LSDM-ja propozon ndryshime ligjore për uljen e shpenzimeve rrugore të deputetëve

më 1.2018 - Lajm

Grupi parlamentar i LSDM-së sot propozoi ndryshime të dy ligjeve me qëllim të uljes së shpenzimeve rrugore të deputetëve. Propozimi, siç theksoi koordinatori i grupit të deputetëve Tomislav Tuntev, e përfshin...

Edhe në kohën e regjimit komunist dëftesat në Maqedoni ishin në gjuhën shqipe, tani jo!

më 1.2018 - Lajm

Shumica e qytetarëve shqiptarë në Maqedoni, por edhe shumë qytetarë me përkatësi etnike të tjera, sidomos shqiptarët në botën e jashtme, janë gëzuar me sjelljen e këtij ligjit për përdorimin e gjuhëve...

Ivanov mori dekretin e Ligjin për Gjuhët, nuk vendosi nëse do ta nënshkruante atë

më 1.2018 - Medial

Presidenti Gjorge Ivanov pranoi dje dekretin mbi Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, por është e paqartë nëse ai do të nënshkruajë ose ushtrojë të drejtën e tij për të vënë veton. Kabineti i tij thotë se...

DBM dënon ashpër 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

më 1.2018 - Albeu

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët. Sipas tyre Ligji nuk është vërtetuar nga Komisioni Venedikut dhe rrezikon...

Dimovski dhe Milloshovski jashta komitetit ekzekutiv të VMRO-së

më 1.2018 - Aktuale

Para se sonte të mbahet komiteti qendror i VMRO-DPMNE-së ku do të zgjedhet komiteti i ri ekzekutiv, në të flitet se nuk do të ketë vend për funksionerët e lartë të deritanishëm të partisë, përfshirë këtu...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

më 1.2018 - Almakos

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Diaspora maqedonase akuzon ashpër deputetët që votuan ligjin e gjuhëve

më 1.2018 - Lajmi.net

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

Ivanov mori dekretin e Ligjin për Gjuhët, nuk vendosi nëse do ta nënshkruante atë

më 1.2018 - TV Koha

Presidenti Gjorge Ivanov pranoi dje dekretin mbi Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, por është e paqartë nëse ai do të nënshkruajë ose ushtrojë të drejtën e tij për të vënë veton. Kabineti i tij thotë se...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes...

DBM dënon 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 12 Janar - Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Fakti Ditor

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

Diaspora maqedonase akuzon ashpër deputetët që votuan ligjin e gjuhëve

më 1.2018 - Gazeta Express

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

DBM dënon 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

më 1.2018 - TV Koha

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

Ivanov i hutuar, çka po përgatit kundër Ligjit për shqipen?!

më 1.2018 - Ina

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

më 1.2018 - TV Koha

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve. Ai e ka konsideruar si zhvillim...

Ligji për gjuhën shqipe në rrezik, a do ta dekretoj Presidenti Ivanov

më 1.2018 - GazetaBlic

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

Ismaili: Nëse Presidenti nuk e nënshkruan Ligjin për Gjuhët, Kuvendi i Maqedonisë do ta votojë sërish

më 1.2018 - Telegrafi

Deputet i BDI-së, Rexhail Ismaili, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka thënë se deklarimet apo veprimet e presidentit të shtetit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov, nuk paraqesin rrezik për Ligjin për përdorimin...

Ligji për gjuhët pritet të dekretohet nga Presidenti Ivanov

më 1.2018 - Gazeta Express

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

A do ta nënshkruajë Ivanov Ligjin për Gjuhën Shqipe

më 1.2018 - Lajmi.net

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

Çfarë ndodh nëse Ivanov nuk nënshkruan ligjin për gjuhët

më 1.2018 - Aktuale

Ligjit për gjuhët pas votimit në kuvend do të duhet të nënshkruhet nga kryeparlamentari Talat Xhaferi dhe presidenti Gjorge Ivanov, përcjell Aktuale.mk. Nuk dihet se si do të veprojë Ivanov me ligjin që...

Ligji për gjuhët, sfida e radhës: Pritet dekretimi nga presidenti Ivanov

më 1.2018 - MRT

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov... Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Lajm

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

VMRO-ja do të zgjedh Komitetin Ekzekutiv, Dimovski dhe Milloshoski nuk janë ftuar

më 1.2018 - Almakos

VMRO-DPME-ja sonte do të zgjedh Komitetin Ekzekutiv të partisë. Më herët Komiteti Qendror duhet të vendos kush do të anëtarësohet në atë ekzekutiv. Sipas paralajmërimeve, në Komitetin e ri Ekzekutiv pritet...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Gazeta Liria

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Gjuha shqipe në Maqedoni dhe kompleksi i politikanëve shqiptarë

më 1.2018 - Fol

Me miratimin e Ligjit për gjuhën (shqipe) në Maqedoni shumë krerë të lartë politikë shqiptarë mezi pritën që të shpreheshin se kjo shënonte një fitore të shqiptarëve në Maqedoni, madje e trajtuan si fitore...

Dimovski dhe Milloshovski jashtë komitetit ekzekutiv të VMRO-së

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... Para se sonte të mbahet komiteti qendror i VMRO-DPMNE-së ku do të zgjedhet komiteti i ri ekzekutiv, në të flitet se nuk do të ketë vend për funksionerët e lartë të deritanishëm të partisë, përfshirë...

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

më 1.2018 - Fol

Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev, transmeton Zhurnal. Si tha Tuntev, me iniciativën...

A do ta nënshkruajë Ivanov Ligjin për Shqipen

më 1.2018 - Koha.net

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

Dimovski dhe Milloshovski jashtë komitetit ekzekutiv të VMRO-së

më 1.2018 - Fakti Ditor

Para se sonte të mbahet komiteti qendror i VMRO-DPMNE-së ku do të zgjedhet komiteti i ri ekzekutiv, në të flitet se nuk do të ketë vend për funksionerët e lartë të deritanishëm të partisë, përfshirë këtu...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

më 1.2018 - Fol

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

më 1.2018 - Almakos

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

Diaspora maqedonase shprehet kundër ligjit të gjuhëve

më 1.2018 - Telegrafi

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) reagon kundër 69 deputetëve të cilët kanë miratuar ligjin për gjuhët, që sipas tyre, gjuhën shqipe e bën zyrtare në tërë territorin e Maqedonisë, përcjell Telegrafi...

DBM dënon ashpër 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

më 1.2018 - Almakos

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët. Sipas tyre Ligji nuk është vërtetuar  nga Komisioni i Venedikut dhe...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

më 1.2018 - Fakti Ditor

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

më 1.2018 - Ina

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - Almakos

12 Janar Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Diaspora maqedonase shprehet kundër ligjit të gjuhëve

më 1.2018 - Ina

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) reagon kundër 69 deputetëve të cilët kanë miratuar ligjin për gjuhët, që sipas tyre, gjuhën shqipe e bën zyrtare në tërë territorin e Maqedonisë, përcjell Telegrafi...

Grubi: Çdo shqiptar do të flasë shqip në institucionet e Maqedonisë

më 1.2018 - Albeu

Ligji për gjuhën shqipe ka përmbushur të gjitha normativat e marrëveshjes së Ohrit. Kështu tha deputeti i BDI, Artan Grubi në një intervistë me skype për Ora Neës. Nga Maqedonia, deputeti shqiptar deklaroi...

MIratimi i ligjit për gjuhët, temë kryesore në mediat botërore

më 1.2018 - Gazeta Express

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e djeshme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

më 1.2018 - Lajm

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, njofton Klan Kosova. Ai...

Ivanov mori dekretin e Ligjin për Gjuhët, nuk vendosi nëse do ta nënshkruante atë

më 1.2018 - Almakos

Presidenti Gjorge Ivanov pranoi dje dekretin mbi Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, por është e paqartë nëse ai do të nënshkruajë ose ushtrojë të drejtën e tij për të vënë veton. Kabineti i tij thotë se...

Ivanov nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët, ja arsyeja…

më 1.2018 - Gazeta e re

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Gjorge Ivanov Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton...

Miratimi i ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni, si do zbatohet në institucione

më 1.2018 - BalkanWeb

MAQEDONI -Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

më 1.2018 - Fakti Ditor

Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Gjorge Ivanov Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton Portalb.mk....

Ja si do të zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - GazetaBlic

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

më 1.2018 - KosovaPress

Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov. Nga Kabineti i presidentit thanë se Ivanov vendimin e tij do e sjell në pajtueshmëri me ligjet dhe Kushtetutën e vendit....

DBM dënon ashpër 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

më 1.2018 - Fol

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët. Sipas tyre Ligji nuk është vërtetuar nga Komisioni Venedikut dhe rrezikon...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

më 1.2018 - Indeks.mk

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e djeshme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim...

Dimovski dhe Milloshovski jashtë komitetit ekzekutiv të VMRO-së

më 1.2018 - Fol

Para se sonte të mbahet komiteti qendror i VMRO-DPMNE-së ku do të zgjedhet komiteti i ri ekzekutiv, në të flitet se nuk do të ketë vend për funksionerët e lartë të deritanishëm të partisë, përfshirë këtu...

Dekreti për ligjin e gjuhëve arrinë te Ivanovi, pritet nënshkrimi, ose refuzimi i tij

më 1.2018 - Fol

Kryetari i shtetit, Gjorge Ivanov, e ka pranuar dekretin për Ligjin për gjuhët, dhe procedura e radhës është nënshkrimi i tij, shkruan FOL. Në rast të refuzimit, atëherë ligji duhet të rikthehet në Kuvendin...

Ismaili: Nëse Presidenti nuk e nënshkruan Ligjin për Gjuhët, Kuvendi i Maqedonisë do ta votojë sërish

më 1.2018 - Almakos

Deputet i BDI-së, Rexhail Ismaili, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka thënë se deklarimet apo veprimet e presidentit të shtetit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov, nuk paraqesin rrezik për Ligjin për përdorimin...

MIRATOHET LIGJI PËR GJUHËT E PAKICAVE!

më 1.2018 - Lajm

Medai Shaholli Më në fund ndodhi ajo që pritej DUI dhe SDSM -ja, arritën të miratojnë në parlament ligjin për gjuhët e pakicave.Ky është atentati i radhës që DUI dhe aleatët saj po i bëjnë gjuhës dhe...

Urime gjuha shqipe zyrtare, apo vetëm e përparuar në Maqedoni

më 1.2018 - Lajm

EJUP BERISHA Unë nuk e di se çfarë në realitet ka ndodhur sepse kam qenë jashta rrjedhave reale në këtë qështje por dje u miratua një ligj me të cilin disa pretendojnë se është bërë zyrtarizimi i gjuhës...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

më 1.2018 - Almakos

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve. Ai e ka konsideruar si zhvillim...

Gjendja e rrugëve në Maqedoni

më 1.2018 - Almakos

Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet në rrugë kryesisht të lagura. Reshje të dobëta të shiut ka në pjesën lindore të vendit. Për shkak të mjegullës në drejtimet rrugore Tetovë-Kodra e Diellit...

Diaspora maqedonase shprehet kundër ligjit të gjuhëve

më 1.2018 - Almakos

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) reagon kundër 69 deputetëve të cilët kanë miratuar ligjin për gjuhët, që sipas tyre, gjuhën shqipe e bën zyrtare në tërë territorin e Maqedonisë, përcjell Telegrafi...

Gjysma e qytetarëve të Maqedonisë janë euroskeptikë

më 1.2018 - Almakos

Hetimet e “Horizon 2020” që janë bërë në programin e BE-së në lidhje me atë se si banorët e Ballkanit Perëndimor e shohin qasjen në BE, tregojnë që qytetarët e Maqedonisë, Serbisë, Malit të Zi dhe Bosnjës,...

Moti sot me vranësira dhe reshje lokale shiu

më 1.2018 - Almakos

12 Janar Sot në Maqedoni moti do të jetë kryesisht me vranësira dhe reshje shiu në pjesët perëndimore dhe jugore të vendit ndërkohë në viset malore pritet të ketë edhe reshje bore. Temperatura do të lëvizë...

Çka ndodh nëse Ivanov nuk e nënshkruan Ligjin për gjuhët?

më 1.2018 - Periskopi

Deputet i BDI-së, Rexhail Ismaili, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka thënë se deklarimet apo veprimet e presidentit të shtetit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov, nuk paraqesin rrezik për Ligjin për përdorimin...

A do ta nënshkruajë presidenti maqedonas Ligjin për Shqipen?

më 1.2018 - Bota Press

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

A do ta nënshkruajë presidenti maqedonas Ligjin për Shqipen?

më 1.2018 - Periskopi

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

Ja si do të zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Infokusi

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Maqedoni, ja si do zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Java News

MAQEDONI -Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm...

Reagime për ligjin e shqipes në Maqedoni, vetëm VMRO-ja kundër

më 1.2018 - Te Sheshi

Me 69 vota pro, asnjë të përmbajtur dhe asnjë kundër, Kuvendi i Maqedonisë pas disa dështimeve, arriti që t’i japë dritë jeshile ligjit për përdorimin e gjuhëve. Kreu i Kuvendit, Talat Xhaferi thotë se...

Ja si do të zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

më 1.2018 - Sovrani

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Miratimi i ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni, si do zbatohet në institucione

më 1.2018 - Sovrani

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonisë parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Ligji për zyrtarizimin e shqipes lajm edhe në mediat botërore

më 1.2018 - Ina

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim kanë...

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe euforia e politikës shqiptare

më 1.2018 - Ina

Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk është ligj për gjuhën...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

më 1.2018 - Klan Kosova

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, njofton Klan Kosova. Ai...

GRUBI: Ligji për gjuhën shqipe përmbushi MO-në

më 1.2018 - Medial

Ligji për gjuhën shqipe ka përmbushur të gjitha normativat e marrëveshjes së Ohrit. Kështu tha deputeti i BDI, Artan Grubi në një intervistë me skype për Ora News. Nga Maqedonia, deputeti shqiptar deklaroi...

Grubi për Ora News: Ligji për gjuhën shqipe përmbushi marrëveshjen e Ohrit

më 1.2018 - Indeks.mk

Ligji për gjuhën shqipe ka përmbushur të gjitha normativat e marrëveshjes së Ohrit. Kështu tha deputeti i BDI, Artan Grubi në një intervistë me skype për Ora News. Nga Maqedonia, deputeti shqiptar deklaroi...

Nuk ka arsye që Ivanov të refuzoi dekretimin e Ligjit të gjuhëve, ligji është një nga kushtet e BE-së

më 1.2018 - Zhurnal

Shkup, 11 janar - Pas miratimit të ligjit për gjuhën shqiper nga ana e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë, të njëjtin në afat prej 10 ditësh duhet ta dekreton edhe presidenti i shtetit Gjorge Ivanov....

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

më 1.2018 - BalkanWeb

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Express

Lideri i Aleancës për Shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

më 1.2018 - Aktuale

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim kanë...

Ligji i gjuhës shqipe, Osmani: Mirënjohje e madhe për Ali Ahmetin

më 1.2018 - Aktuale

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani ka përshëndetur miratimin e ligjit të gjuhës shqipe. Sipas tij meritë të madhe ka Ali Ahmeti. “Kuvendi sapo ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve,...

Zv.ministri Ademi: Ligji i gjuhës shqipe tërheq një trajektore pozitive ndër etnike

më 1.2018 - Almakos

Zv.ministri i Arsimit dhe shkencës Arbër Ademi, duke komentuar zyrtarizimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në faqen e tij zyrtare në facebook ka shkruar se kjo është një e arritur e madhe demokratike...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

më 1.2018 - Zhurnal

Uashington, 11 janar - Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar...

MAQEDONIA MIRATON LIGJIN PËR GJUHËN SHQIPE, NISHANI: U VENDOS NË VENDIN E MERITUAR

më 1.2018 - NOA

Kuvendi i Maqedonisë miratoi sot propozimin për shpalljen e gjuhës shqipe gjuhë zyrtare në të gjithë vendin me 69 vota pro dhe asnjë kundër, pa deputetët e VMRO- DPMNE-së. Debati për ligjin e gjuhëve në...

Meta Uron parlamentarët Shqiptar për miratimin e ligjit të Gjuhës Shqipe

më 1.2018 - Almakos

Meta ende pa arritur në vizitën e tij zyrtare në Slloveni, me të zbritur në arroport, përmes një fotografije dhe disa rrjeshtave ka uruar shqiptarët e Maqedonisë për këtë arritje të madhe në diten sotme....

Pas miratimit në Kuvend/ Ku dhe si do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni...

më 1.2018 - Syri

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Parlament parasheh avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës në Maqedoni....

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

më 1.2018 - Almakos

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Ligji i gjuhës shqipe, Osmani: Mirënjohje e madhe për Ali Ahmetin

më 1.2018 - Almakos

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani ka përshëndetur miratimin e ligjit të gjuhës shqipe. Sipas tij meritë të madhe ka Ali Ahmeti. “Kuvendi sapo ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve,...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Liria

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

më 1.2018 - Gazeta Telegraf

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Për Ligjin për përdorimin e gjuhëve

më 1.2018 - Lajm

Abdulla Mehmeti Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe të gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk është...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

më 1.2018 - AlbPortali

Loading... Uashington, 11 janar – Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

më 1.2018 - Fakti Ditor

Uashington, 11 janar – Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

më 1.2018 - Fol

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim kanë...

Në Maqedoni kalon ligji për gjuhët

më 1.2018 - Koha.net

Në Kuvendin e Maqedonisë për sot është caktuar vazhdimi i pesë seancave kuvendore, ku u votua edhe për Propozim ligjin për përdorimin e gjuhëve. Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo të përmbajtur, pa deputetët...

Për Ligjin për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni

më 1.2018 - Fol

Abdulla Mehmeti LIGJI PËR PËRDORIMIN E GJUHËVE ËSHTË NJË ARRITJE PËR BARAZINË E GJUHËVE NË MAQEDONI, POR NUK ËSHTË LIGJ PËR GJUHËN SHQIPE DHE ZYRTARIZIMIN E PLOTË TË SAJ! Çfarë përparimi presin shqiptarët...

Maqedoni, Kuvendi miraton ligjin për gjuhën shqipe

më 1.2018 - Blitz

Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo abstenim, pa pjesëmarrjen e VMRO-DPMNE-së, Kuvendi vendosi ta kalojë Projektligjin për përdorimin e gjuhëve që përcakton me ligj përdorimin e gjuhës shqipe në institucionet...

fax.al nuk prodhon lajme apo përmbajtje, por i analizon web faqet relevante në gjuhën shqipe. fax.al i organizon, grumbullon, bën rangimin dhe prezanton përmbajtjet e faqeve tjera në përputhje me normat ligjore dhe morale. Këta operacione bëhen nga algoritme kompjuterike të cilat i dizajnuam dhe vazhdojmë t'i përsosim. Faktori njeri nuk ka asnjë ndikim, andaj janë të mundshme edhe gabime.

Kontakt · Marketing · Facebook · Twitter · Android fax.al

Copyright © 2010 - 2015 · Për projektin · Mapa e faqes · Kanale RSS · Privatësia · Developed by GRID System
KLIK