http://kariera.mk

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, sfidë e madhe

para 9 muajve - Lajm

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, sfidë e madhe

para 9 muajve - Almakos

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, sfidë e madhe

para 9 muajve - Portalb

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

A do të ketë probleme me aplikimin e tij ligji i gjuhëve?

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Ligji i ri për përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe, që sapo u miratua nga Parlamenti dhe pritet firmosja nga Presidenti i shtetit, pasi të jetë i plotfuqishëm, si çdo ligj tjetër në Maqedoni,...

Sfidat e zbatimit të ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Illyria

Shkup, 13 janar 2018 – Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit...

Zbatimi i ligjit për gjuhët në Maqedoni nuk është edhe aq i thjeshtë

para 9 muajve - Koha.net

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - TV Koha

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - Telegrafi

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy...

Sfidat e Zbatimit të Ligjit për Gjuhën Shqipe

para 9 muajve - Kallxo

Zbatimi i ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni do të përballet me sfida të shumta. Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë....

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - Fakti Ditor

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Klan Kosova

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe në Maqedoni, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Express

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Ekspertët flasin për sfidat e përdorimit të shqipes në Maqedoni

para 9 muajve - Albeu

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Medial

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

ANALIZA: Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Tema

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Lajmi.net

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Evropa e Lirë

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Gazeta e re

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Sovrani

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Fol

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Pollozhani: Shumë zhurmë për pak gjë

para 9 muajve - Lajm

Ne rast se gjuha shqipe eshte gjuhe zyrtare, atehere nxenesit maqedonas do te duhet qe ta mesojne gjuhen shqipe qe nga klasa e katerte sikurse qe mesojne nxenesit shqiptare. Ne rast se nje shqipar i drejtohet...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Insajderi

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

LIGJI I DËRGOHET IVANOVIT NË “VILA VODNO”, AI NUK PËRGJIGJET AS NË SHQIP, AS NË MAQEDONISHT

para 9 muajve - TV21

Kryetari i shtetit nuk gjen kohë të prononcohet se a do ta nënshkruaj ligjin për gjuhët. Edhe pse TV21 kontaktoi të gjithë ekipin e tij dhe personalisht Ivanovin, ai nuk u përgjigj. Në fjalimin e tij të...

Pollozhani: Gjuha shqipe në Maqedoni vetëm pjesërisht është zyrtare

para 9 muajve - Gazeta Express

Kryetari i Shoqatës së të Burgosurve Politikë shqiptarë në Maqedoni, Shpëtim Pollozhani, përmes Facebook-ut, ka kritikuar Ligjin për përdorimin e gjuhës shqipe dhe nëse ky ligj qenka zyrtar, pyet Pollozhani,...

Gjuha shqipe në Maqedoni, në pritje të firmës së Ivanov

para 9 muajve - Vizion Plus

Ndërsa pritet firma e presidentit te Maqedonisë Gjorge Ivanov ne ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike në një afat 10 ditor, nuk është përjashtuar mundësia e rikthimit te tij në parlament....

Maqedoni, pas miratimit të ligjit për gjuhën shqipe, si do zbatohet në institucione

para 9 muajve - Syri

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonisë parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Pollozhani lëshon “bombë” të fortë!

para 9 muajve - Ina

Kryetari i Shoqatës së të Burgosurve Politikë shqiptarë në Maqedoni, Shpëtim Pollozhani, përmes Facebook-ut, ka kritikuar Ligjin për përdorimin e gjuhës shqipe dhe nëse ky ligj qenka zyrtar, pyet Pollozhani,...

A mund ligji për gjuhët të bllokohet nga Gjykata Kushtetuese? Flet Kadriu

para 9 muajve - TV Koha

Kuvendi i Maqedonisë dje ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike me të cilin avancohet përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe në të gjitha organet e pushtetit qendror. Ligji u miratua...

Mbi zyrtarizimin dhe përdorimin e drejtë të normës gjuhësore shqipe në Republikën e Maqedonisë

para 9 muajve - Telegrafi

Arbër Çeliku Akti i votimit në të mirë të përdorimit institucional të gjuhëve të “qytetarëve”, të cilët, së paku, 20 për qind flasin gjuhë tjetër nga gjuha e vetme zyrtare në tërë territorin e Republikës...

Pollozhani: Gjuha shqipe në Maqedoni nuk është zyrtare

para 9 muajve - Fol

Kryetari i Shoqatës së të Burgosurve Politikë shqiptarë në Maqedoni, Shpëtim Pollozhani, përmes Facebook-ut, ka kritikuar Ligjin për përdorimin e gjuhës shqipe dhe nëse ky ligj qenka zyrtar, pyet Pollozhani,...

A mund ligji për gjuhët të bllokohet nga Gjykata Kushtetuese? Flet Kadriu

para 9 muajve - Fakti Ditor

Kuvendi i Maqedonisë dje ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike me të cilin avancohet përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe në të gjitha organet e pushtetit qendror. Ligji u miratua...

Pollozhani: Po të ishte gjuha shqipe gjuhë zyrtare, nxënësit maqedonas duhet ta mësojnë nga klasa e katërt!

para 9 muajve - Lajm

Ne rast se gjuha shqipe eshte gjuhe zyrtare, atehere nxenesit maqedonas do te duhet qe ta mesojne gjuhen shqipe qe nga klasa e katerte sikurse qe mesojne nxenesit shqiptare. Ne rast se nje shqipar i drejtohet...

A mund ligji për gjuhët të bllokohet nga Gjykata Kushtetuese? Flet Kadriu

para 9 muajve - Fol

Kuvendi i Maqedonisë dje ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike me të cilin avancohet përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe në të gjitha organet e pushtetit qendror. Ligji u miratua...

Pollozhani: Po të ishte gjuha shqipe gjuhë zyrtare, nxënësit maqedonas duhet ta mësojnë nga klasa e katërt!

para 9 muajve - Fol

Shkruan Shpëtim Pollozhani Ne rast se gjuha shqipe eshte gjuhe zyrtare, atehere nxenesit maqedonas do te duhet qe ta mesojne gjuhen shqipe qe nga klasa e katerte sikurse qe mesojne nxenesit shqiptare....

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe euforia e politikës shqiptare

para 9 muajve - Ina

Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk është ligj për gjuhën...

Dilemat që shtrohen pas ndryshimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Lajm

Miratohet ligji për gjuhet Alija Izetbegovic thotë: në momentin që fillojnë të zbatohen ligjet ne praktikë fillojnë edhe të devalvohen. Tani me të drejtë shtrohen disa dilema në publik “a thua vallë Maqedonia...

Për Ligjin për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - Lajm

Abdulla Mehmeti Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe të gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk është...

Për Ligjin për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni

para 9 muajve - Fol

Abdulla Mehmeti LIGJI PËR PËRDORIMIN E GJUHËVE ËSHTË NJË ARRITJE PËR BARAZINË E GJUHËVE NË MAQEDONI, POR NUK ËSHTË LIGJ PËR GJUHËN SHQIPE DHE ZYRTARIZIMIN E PLOTË TË SAJ! Çfarë përparimi presin shqiptarët...

fax.al nuk prodhon lajme apo përmbajtje, por i analizon web faqet relevante në gjuhën shqipe. fax.al i organizon, grumbullon, bën rangimin dhe prezanton përmbajtjet e faqeve tjera në përputhje me normat ligjore dhe morale. Këta operacione bëhen nga algoritme kompjuterike të cilat i dizajnuam dhe vazhdojmë t'i përsosim. Faktori njeri nuk ka asnjë ndikim, andaj janë të mundshme edhe gabime.

Kontakt · Marketing · Facebook · Twitter · Android fax.al

Copyright © 2010 - 2015 · Për projektin · Mapa e faqes · Kanale RSS · Privatësia · Developed by GRID System
KLIK