fax.al i përkushtohet mbrojtjes së privatësisë dhe integritetit të të dhënave personale me të cilat vjen në kontakt gjatë punës së vet. Ky dokument për politikën e zbatuar për privatësi (privacy policy) shënon llojet e të dhënave personale të cilat i marrim dhe i grumbullojmë gjatë përdorimit të web-faqes fax.al (www.fax.al), si dhe disa nga hapat që i ndërmarrim për mbrojtjen e të njejtave.

Dispozitat themelore

Të gjitha të dhënat individuale në disponim të fax.al janë marrë vullnetarisht, në bazë të pajtimit të qartë të pronarëve të këtyre të dhënave, ose nga palë të treta të cilat e kanë pajtimit e nevojshëm. Të dhënat personale që i disponojmë përdoren vetëm për qëllimin për të cilin janë marrë dhe nëse duhet të përdoren për qëllime tjera, kjo do të bëhet vetëm nëse paraprakisht palët pajtohen për një gjë të tillë. Politika e fax.al është që të dhënat personale të fshihen/zhduken pas përfundimit të afatit të ruajtjes, nëse caktohet me ligj ose kontratë, ose pas përfundimit të projektit për të cilin janë mbledhur. Të dhënat e mbledhura përmes faqes fax.al përdoren vetëm për qëllime statistikore. Në rast të hetimit penal, fax.al do të veprojë në përputhje me dispozitat ligjore të shteteve përkatëse.

Përdorimi i Cookies

Web faqja fax.al përdor cookies në këto raste:

- Për ndalimin e votimit të dyfishtë gjatë plotësimit të pyetësorëve apo anketave
- Gjatë regjistrimit tek pjesët jo-publike, të mbrojtura me password
- Për paraqitje përkatëse të gjuhës së faqes, nëse përdoruesit kanë bërë zgjedhje të mëparshme.

 

Numërues të jashtëm të vizitave

Për rritje të transparencës dhe për qëllime analitike, web faqja fax.al përdor numërues të jashtëm të vizitave (google analytics dhe alexa). Numëruesi i jashtëm ka qasje deri tek këto të dhëna të vizitorëve: adresa IP, eksploreri, sistemi operativ, data dhe koha e hyrjes, referuesi (adresa e mëparshme) dhe faqet e vizituara që kanë numërues të jashtëm. Numëruesi vë në dispozicion publik një pjesë të këtyre të dhënave për 100 vizitorët e fundit, duke fshehur një pjesë të adresës IP, për qëllime statistikore-demografike, si për shembull, mosha, gjinia etj.

E-mail

Të dhënat që vizitorët i dërgojnë përmes e-mail adresës ose formularit për kontakt konsiderohen si sekret i punës dhe ruhen sipas rregullave të përgjithshme dhe dispozitave për punë arhivore. Këtu përfshihen emri, mbiemri, e-mail adresa, telefoni.

fax.al nuk prodhon lajme apo përmbajtje, por i analizon web faqet relevante në gjuhën shqipe. fax.al i organizon, grumbullon, bën rangimin dhe prezanton përmbajtjet e faqeve tjera në përputhje me normat ligjore dhe morale. Këta operacione bëhen nga algoritme kompjuterike të cilat i dizajnuam dhe vazhdojmë t'i përsosim. Faktori njeri nuk ka asnjë ndikim, andaj janë të mundshme edhe gabime.

Kontakt · Marketing · Facebook · Twitter

Copyright © 2010 - 2015 · Për projektin · Mapa e faqes · Kanale RSS · Privatësia · Developed by GRID System
KLIK