më 9.2017 - TV Koha
Kjo është receta më e vjetër e përgatitjes së qofteve më të mira që keni ngrënë ndonjëherë. Duhen vetëm 20 minuta për t’i gatuar. Përbërësit: 60 gr thërrime buke 60 ml qumësht 400 gr mish i girë viçi 200...
TV Koha
Koha.net
Sovrani
Telegrafi
Albeu
BalkanWeb
Mishi i bardhë i pulës mund të jetë më i shijshëm se pjesa tjetër e mishit të pulës, prandaj shikoni se si duhet ta piqni. Mishi i bardhë shpesh është i thatë dhe për shumicën është zgjedhja më e mirë....
Dhe kur është i marinuar kështu, atëherë patjetër do t’ju shkojë lëngu gojës! Përbërësit: ▪ 1 kg mish peshku sipas shijes, ▪ kripë, ▪ piper, ▪ vaj, ▪ zhumbricë, ▪ fletë majdanozi, ▪ rozmarinë, ▪ 1 kokë...
më 9.2017 - Koha.net
Për përgatitjen e specave me djathë dhe vaj ulliri iu duhen produktet e mëposhtme: 1 kg speca 1 litër ujë 50 gr kripë 50 gr sheqer 50 ml uthull molle 200 gr djathë dhie 300 gr gjizë Vaj ulliri
më 9.2017 - Sovrani
Përbërësit: 3 kunguj mesatarë të prerë përgjysmë 1 lugë gjelle vaj ulliri 2 filxhan çaji me mish pule 2 filxhan çaji me salcë domatesh të freskëta 1 filxhan çaji me djathe Mozarela kripë dhe piper pak...
Përbërësit: 1 kg karotë (organike, të qëruara dhe me fundet e prera) 3 lugë gjelle vaj ulliri kripë (deti) piper i zi 1 tufë e vogël majdanoz(gjethe të freskëta) 1 thelpi hudhër 1 lugë çaji lëkurë limoni...
më 9.2017 - Telegrafi
më 9.2017 - Albeu
Përbërësit: 1 kg peshk (Skorfan ose Rufio) 1 kokërr qepë (mesatare) 3 copë karotë 2 thelpi hudhër 2 kokërr patate 15 gr kripë 1 tufë majdanoz 100 ml vaj ulliri Përgatitja: 1 Pastroni mirë peshku nga luspat...
më 9.2017 - BalkanWeb
Nga: ZONJA VJOLLCA 1 qepë mesatare 1 thelpi hudhër 1 spec të verdhë 1 patëllxhan 2 lgj vaj ulliri ½ lç kumin Kripë, piper i zi 2 lgj salcë speci të kuq ½ kuti domate 150 ml lëng perimesh ½ tufë majdanoz...
Nga: ZONJA VJOLLCA 800 gr mish qingji 2 lgj gjalpë 2 lgj miell 3 kokrra vezë 1 litër kos 2 lgj oriz 300 ml lëng mishi Kripë, piper i zi 1 majë luge piper i kuq Lajmë mishin dhe nëse është mish qingji vetëm...
NGA ZONJA VJOLLCA Përbërësit 300 gr gjizë pa kripë 3 lgj peksimadhe 3 lgj djath parmixhano 1 kokërr veze 2 lgj majdanoz i grirë hollë Kripë, piper i zi Për salcën: 400 ml pure domate (salcë) 4 lgj vaj...
NGA ZONJA VJOLLCA Përbërësit 6-7 kunguj të njomë 500-600 gr miell misri 3 kokrra vezë 500 ml qumësht ose kos 1 tufë koper 1 lk pluhur pjekës 80 ml vaj ulliri ose gjalpë Kripë, 150 gr djath Pergatitja Lajmë...
Nga: ZONJA VJOLLCA 1 peshk krap 1 kg qepë të ëmbla 500 gr domate 150 gr salcë domate Pak pestil, 1 lk sheqer Kripë, piper i zi 3-4 gjethe dafine 3 lgj uthull 1 ½ kokë hudhër 3 lgj miell për pudrosjen e...