më 3.2018 - Blitz
Përbërësit: 1 kg. miell misri i 400 – 500 gr. sheqer 8 vezë 500 gr. gjalpë në temperaturë ambjenti 2 -3 lugë hi druri 1 dorë miell gruri Përgatitja: Gjalpin vendoseni në një enë së bashku me sheqerin dhe...
Blitz
BalkanWeb
Zhurnal
Sovrani
Gazeta Telegraf
Republika
RTV 21
Shqiptarja
më 3.2018 - BalkanWeb
NGA ZONJA VJOLLCA Përbërësit 200 gr gjalpë 500 gr sheqer Teuta 4 kokrra vezë 2 lëvozhga veze me finjë 500 gr miell misri Teuta Përgatitja Fillimisht shkrijmë gjalpin, e lemë të ftohet në temperaturë të...
më 3.2018 - Zhurnal
Edhe pse shumica e nënave mundohen të shmangin përgatitjen e vezëve në tigan, gatimi i tyre në formë syri është shumë i shijshëm. Kështu që për të kënaqur të dy palët, ekziston një recetë e thjeshtë, e...
më 3.2018 - Sovrani
Përbërësit: 100 g miell integral, 85 g lajthi të bluara, 85 gramë kokrra të thërrmuara tërshëre, 70 g mjaltë, 2 lugë kakao, 1 banane të pjekur, 1 të bardhë të vezës, 4–5 lugë lëng portokalli, 1 lugë e...
më 3.2018 - Gazeta Telegraf
Ballokumet janë simboli i “Ditës së verës”. Të gjithë shqiptarët ose më saktë shumica prej tyre më datë 14 mars udhëtojnë për në qytetin e Elbasanit pasi aty mund të gjesh ballokumet më të mira. Mirëpo...
Përbërësit: 1 kungulleshkë, 1 kos (200gr), pak djathë të freskët, të grirë, 3 vezë, 150-160 gr miell, Pak kripë, 100 gr djathë kaçkavall, Pak pluhur për pjekje. Përgatitja: Kungulleshkën e pastrojmë dhe...
më 3.2018 - Republika
Përgatitja e Palanikut me Djathë Përbërësit 1 kg miell gruri 700 ml dhallë e vakët 300 ml kos 200 gr gjalpë të freskët fshati 150 gr djathë të bardhë të thërrmuar 1 lugë kafeje sobë buke Kripë Përgatitja...
më 3.2018 - RTV 21
Receta e kifleve turke Përbërësit 2 gota qumësht të ngrohtë 1 filxhan vaj 3 lugë sheqer 1 tsp kripë 2 vezë (e verdhë veze ) gjysmë një paketë e maja të freskët ose 1 paketë maja të thatë Miell 1 filxhan...
Pizza por jo pizza dosido por një zonjë pizza me miell integral dhe me gjithë shijet yammy yammy që keni provuar ndonjëherë. Përvishni mëngët goca dhe përgatisni brumin: Vendosini të gjithë përbërësit...
më 3.2018 - Shqiptarja
Ballokumja është një nga ëmbëlsirat autentike shqiptare, traditë e qytetit të Elbasanit dhe simbol i Ditës së Verës gjithashtu. Pavarësisht se kjo ëmbëlsirë shijon përherë në çdo kohë, tradita e përgatitjes...
Përgatitja e Petullave Përbërësit 500 gr miell gruri 2 kokrra vezë të freskëta 1 gotë e gjysmë kos Dy lugë kafeje me sobë Kripë Përgatitja Në një tas të madh shtojmë miellin, sodën dhe kripën. Krijojmë...
më 3.2018 - Klan Kosova
Koha e drekës është vakti nga i cili mund të përfitoni që të keni një fizik dhe mëndje të shëndetshme. Por, vezët janë disa nga elementet që patjetër duhet të jenë pjesë e kuzhinës tuaj për të përmbushur...