më 5.2017 - Sovrani
Siç është e kuptueshme nga përbërësit e parë të kekut, është një nga ëmbëlsirat më të thjeshta që bëhet edhe pa patur ‘asgjë’ në shtëpi! Menjëherë dhe me shije! Koha e përgatitjes – 15 minuta Përbërësit...
Sovrani
Tetova Sot
InfoShqip
GazetaBlic
Republika
Gazeta Express
Opozita
Arbresh
Gazeta Fjala
Koha.net
më 5.2017 - Tetova Sot
Pitalkat e ramazanit janë gatime që kryesisht përgatiten për muajin e agjërimit, janë shumë të preferuara dhe përgatiten në disa mënyra. Përbërësit: 1. kg miell 0.5 L ujë 1 gotë qumësht 1 lugë gjelle...
më 5.2017 - InfoShqip
Pitalkat e ramazanit janë gatime që kryesisht përgatiten për muajin e agjërimit, janë shumë të preferuara dhe përgatiten në disa mënyra. Përbërësit: 1. kg miell 0.5 L ujë 1 gotë qumësht 1 lugë gjelle tharm...
më 5.2017 - GazetaBlic
më 5.2017 - Republika
Pitalkat e ramazanit janë gatime që kryesisht përgatiten për muajin e agjërimit, janë shumë të preferuara dhe përgatiten në disa mënyra. Përbërësit: 1. kg miell0.5 L ujë 1 gotë qumësht 1 lugë gjelle...
më 5.2017 - Gazeta Express
më 5.2017 - Opozita
më 5.2017 - Arbresh
më 5.2017 - Gazeta Fjala
më 5.2017 - Koha.net
Për përgatitjen e ëmbëlsirës me fruta iu duhen produktet e mëposhtme. Brumi: 4 vezë 4 lugë sheqer 4 lugë miell 1/3 pako pluhur për pjekje 50 gr çokollatë e zezë Lëvoren e një limoni Kremi: 750ml qumësht...
më 5.2017 - Politiko
Përbërësit 4 feta bukë (të trashë) 3 vezë 1/4 gotë qumësht 1/2 lugë çaji ekstrakt vaniljeje 1/4 gotë sheqer 1 lugë çaji kanellë (të imët) gjalpë Përgatitja 1. Rrihni vezët në një tas me qumështin dhe vaniljen....
Përbërësit: 1 gotë miell ½ lugë çaji pluhur pjekës 1 lugë gjelle kanellë ¼ lugë çaji kripë ¼ gotë gjalpë/ margarinë ¾ gotë sheqer 1 vezë 1 lugë çaji ekstrakt vanilje ½ gotë qumësht ¾ gotë sheqer pluhur...
Për të shoqëruar kekun mund të zgjidhni frutat që dëshironi, me mjedra por në vend të tyre mund të vini luleshtrydhe, mango, banane etj Përbërësit për një tavë katrore 20 x 20 cm: Për bazën me çokollatë:...
më 5.2017 - Albeu
Petulla Berlina, një recetë e thjeshtë dhe e shijshme nga tradita jonë. Përbërësit : 500 gr miell , 40 gr tharmë, 125 ml qumësht, 100 gr sheqer , 100 gr margarinë, 1 vezë, yndyrë për pjekje. Përgatitja:...
më 5.2017 - Zhurnal
Përbërësit 250 gr margarin 250 gr sheqer pluhur 2 sheqer vanilje 1 pluhur për pjekje 500 gr miell marmalate 100 gr çokollatë për zierje 100 ml qumësht 2 luge vaj kokos ose arra te bluara Hapat 1 Perzijme...
më 5.2017 - Gazeta Monitor
Nëse nuk i keni provuar ende petullat e ëmbla, kjo është receta perfekte që ju duhet. Mund t’i përgatisni për iftarin e parë. Nuk ka asnjë filozofi në përgatitjen e tyre, mjafton të ndiqni udhëzimet e...
Përbërësit: 125 gr margarin 1.5 gote te çajit sheqer pluhur 2 vezë 1 lugë të gjellës Pluhur pjekje 1 vanilje 500 gr nisheste Hapat: 1. Fillimisht margarinën, sheqer pluhur, pluhur pjekjën, vaniljën, vezët...