më 10.2019 - Zhurnal
Përbërësit : 2 lugë vaj vegjetal 2 kokrra vezë (të mëdha) kripë 2 gota oriz i zi (i gatuar, nga rreth 1 filxhan oriz i pagatuar) 1/4 filxhani salcë shafrani indian brokoli (të pjekur me vaj ananasi me...
Zhurnal
BalkanWeb
RTV 21
Medial
Alsat-M
Top Channel
Ekonomia Online
Epoka e Re
Flaka
më 10.2019 - BalkanWeb
1 pulë, 1 qepë, 1 karrotë, 2-3 lgj vaj, ½ gotë verë të bardhë, 1 koncentrat perimesh, Kripë, piper, arrë moskat, Rozmarinë, dafine 1 kokërr limon, 1 lgj niseshte. 2 gota oriz, 4 gota uje, 2 lugë vaj ulliri,...
më 10.2019 - RTV 21
Një recetë shumë e lehtë për ta përgatitur Supat ofrojnë në një zgjedhje të vetme vlera ushqyese të mrekullueshme si vitamina, minerale, oligo-elemente, fibra, antioksidantë dhe sasi të ulët në kalori....
më 10.2019 - Medial
Bëhet fjalë për një perime miqësore me stomakun, të lirë në çmim por shumë të pasur në vlera dhe shije. Foto: Flickr Supa me brokoli është një nga recetat që nuk duhet të mungojë në tryezën e dikujt që...
më 10.2019 - Alsat-M
Bukët me vezë janë tradita më e njohur e kuzhinës shqiptare, sidomos mëngjeseve kur nënat shpejtonin përherë t’i përgatisnin për të vegjël e të rritur para se të niseshin në shkollë a në punë. Ashtu si...
më 10.2019 - Top Channel
më 10.2019 - Ekonomia Online
më 10.2019 - Epoka e Re
më 10.2019 - Flaka
4 speca gogozhare, ½ fileto pule, 100 gr djathë të verdhë, 1-2 kokrra vezë, 1 lgj kos, ½ presh (pjesa e bardhë), 1 domate, Kripë, piper Vaj ulliri. Fillimisht pastrojmë specat nga farat. Presim fileton...
1 kg spinaq, 1 filxhan oriz, ½ finok, 3-4 qepë të njoma, 4 lgj vaj ulliri, 2-3 lgj uthull, 1 gotë verë, Kripë, piper, koper, Cipë portokalli Salca shoqëruese me kos 200 gr kos, ½ lgj niseshte, 1 portokall...
Ashtu si dikur edhe sot buka me vezë mbetet ideale për një mëngjes të shëndetshëm. Foto: Flickr Bukët me vezë janë tradita më e njohur e kuzhinës shqiptare, sidomos mëngjeseve kur nënat shpejtonin përherë...
Përbërësit: 650 gr gjoks pule 2 karotë 1 qepë 100 ml pana (e freskët) 40 gr thërrime buke 1.5 lt ujë 2 gjethe dafine 3 degëza trumëz 3 degëza rozmarinë disa fleta karafil disa kokrra piper i zi arrëmyshk...
Specat me gjizë janë një garniturë mjaft e këndshme që plotëson gatimet gjatë ditëve të dimrit duke i pasuruar me shije. Foto: Flickr Fantastike për shoqërimin e gatimeve të ngrohta, shumëfishojnë shijen...
Me disa përbërës që gjendet gjithnjë në shtëpi dhe në shumë pak kohë do të keni në tryezë një nga recetat më të mira të traditës. Foto: Flickr Një ndër shijet më tradicionale të tryezave shqiptare janë...
Përbërësit: Fileta salmoni • Shparguj të gjelbër • Verë e bardhë • Sallatë e gjelbër • Rukola • 1 kokërr vezë Përgatitja: Pastroni mirë nga cipat shpargujt. Vendosini në tigan në zjarr të ulët dhe shtoni...
Përbërësit: 1 kg pulë e prerë në copa; ⦁ 2 qepë; ⦁ 4 thelb hudhër; ⦁ 2 speca të kuq, të freskët; ⦁ 100 gr. ullinj; ⦁ 200 gr. domate të freskëta; ⦁ 1 konservë domate, (pa lëkurë, 270 gr.); ⦁ 1 spec djegës;...
Përbërësit: 500 g petë të gatshme, – 2 kube të vogla tharmë të freskët, – 250 ml qumësht, – 6 lugë miell, – gjysmë luge të vogël kripë, – 100 gr vaj, – 200 gr djathë, – 200 gr. ko s. Përgatitja: Tharmin...
Nga: ZONJA KATERINA 2 kunguj të njomë 1 qepë të thatë 1-2 domate 2-3 thelpinj hudhër 2-3 lgj vaj ulliri 250 gr makarona spageti 3 gota ujë ose lëng mishi apo perimesh Kripë, piper i zi Borzilok, majdanoz...
Nga: ZONJA KATERINA 1 kg miell (300 gr miell integral /400 gr miell gruri me krunde /300 gr miell i zakonshëm) 600 ml ujë të vakët 2 zarfa maja 1 lugë supe sheqer 2 lugë supe kripë 1 lç turmerik (kurkuma)...
Përbërësit: 60 ml vaj (vaj Olim) 2 vezë 100 gr mish viçi 15 ml salcë soje pak hudhër (e grirë) 1 karotë 100 gr oriz 50 ml ujë kripë piper disa qepë e njomë Përgatitja: 1 Hedhim në një tigan 30 ml vaj...
Gatimet me pulë janë gjithnjë ndër zgjedhjet e para në rastet kur nuk keni shumë kohë të përgatisni dreka apo darka të mira. Kjo për shkak të shijes së mirë që ky mish ka, vlerave që i dhuron trupit, por...
Kjo është një recetë fantastike, e thjeshtë dhe e lehtë për t’u përgatitur. Kërkon vetëm pak minuta për t’u përgatitur port ë mrekullon me shijen e saj. Makaronat me brokoli dhe gjizë janë ideale për t’u...
Nga: ZONJA KATERINA 3-4 kunguj të njomë 300-400 gr djathë të bardhë 2-3 kokrra vezë 2 lgj miell ermik ose oriz Kripë, piper, koper Majdanoz, nenexhik ½ gotë pana ose qumësht 2 lgj gjalpë 4-5 petë byreku...
Nga: ZONJA KATERINA 500 gr lakër të bardhë 300 gr mish të grirë 2-3 lgj oriz 1 kokërr qepë 1 karrotë 2 të bardha veze Kripë, piper, koper Majdanoz, nenexhik 1.5 litër lëng mishi / perimesh 3-4 lgj vaj...
më 10.2019 - Portalb
Byreku me presh është padyshim një ndër recetat më të shijshme dhe natyrisht ndër kombinimet më perfekte në përgatitjen e byrekut. Sidomos tani kur është edhe stina e preshit dhe përgatitjet e recetave...
Propozim perfekt për ushqim të lehtë Përbërësit: – 1 kg kofshë pule me kocka dhe lëkurë; – 2 misra të mëdhenj; – 1 filxhan i vogël fletë të freskëta borziloku; – ½ e filxhanit të vogël fletë të freskëta...