më 4.2021 - Revista Kosovarja
PËRBËRËSIT: 5 dardha 3 vezë 150 g sheqer 100 ml vaj 1 fryrës ëmbëlsirash me vanilje 100 ml qumësht 250 g miell 50 g kakao 100 g copëza çokollate PËRGATITJA: Ndezim furrën në temperaturën 180 gradë. Në...
Revista Kosovarja
Lajmi.net
Gazeta Metro
më 4.2021 - Lajmi.net
Pitet janë ushqimi i mirë i çdo vakti. Ato mund t’i konsumoni shumë mirë në mëngjes, mund t’i shoqëroni me gjellën në drekë, apo me pak djathë në darkë. Janë edhe një gatim shumë i shpejtë që mund ta përgatisni...
Biskotat janë nga shijet e vogla e të veçanta që mund t’i konsumoni gjatë gjithë ditës. E sidomos kur ditët janë të gjata dhe të lodhshme, doza e duhur e energjisë mund të vijë nga vetëm një biskotë. Biskotat...
Byreku ideal per t’u përgatitur gjatë kësaj stine, i freskët dhe i shkëlqyer për t’u shoqëruar me sallata të freskëta të stinës, perime të freskëta por edhe supa të lehta të ndryshme verore. Një kombinim...
Buka është pothuajse baza e çdo vakti me të cilin shoqërohen shumica e ushqimeve të tryezës. Me gjithë shumëllojshërinë e blerjes së saj në dyqane apo furra të posaçme edhe përgatitja e saj në shtëpi është...
më 4.2021 - Gazeta Metro
Tullumba pa sherbet, delikatë, të lehtë e plot shije. Tullumbat janë një ëmbëlsirë tradicionale e cila shpesh etiketohet si shumë e rëndë e më shumë kalori. Kjo më së shumëti për shkak të sherbetit që...
Kulaçi është një nga gatimet më interesante e të palodhura të kuzhinës. Mund ta përgatisni çdo ditë dhe të konsumohet po në të njejtën ditë. Përbërësit: 500 gr miell 7 gr maja birre 30 gr sheqer 250 gr...