më 12.2021 - Gazeta Metro
Kuzhina shqiptare është fantastike në larminë e gatimeve të saj. Të kripura apo të ëmbla, çdo recetë tradicionale shqiptare ka magjinë e saj përsa i përket shijes, e sigurisht edhe vlerave shëndetsore....
Gazeta Metro
Revista Kosovarja
më 12.2021 - Revista Kosovarja
Tradita e hershme e të gjitha trevave shqiptare në kuzhinë është mahnitëse në të gjitha shijet që ofron. Gjellë të shijshme plot aromë, të pasura me erëza dhe vlera, tava karakteristike në kombinime të...
Le të mos ju kalojë kjo kreshmë e që së paku një herë të mos përgatisni këtë gjellë fenomenale. Përbërësit: ▪ 1 kg peshk ▪ 3 koka qepë ▪ 300 gr spec të grirë ▪ 300 gr domate të zier ▪ pak vaj, erëza bimësh...
Mishi i qengjit njihet për shijen e tij kur është i pjekur në furrë, apo edhe në të famshmin mish në hell. Shija e tij është e mrekullueshme në çdo rast dhe kjo nuk ka diskutim. Jo pa qëllim është një...
Është koha për të përgatitur sallatën në formë boçës së pishës. Le të jetë këtë vit tryeza e festave më e bukur se kurrë, transmeton Telegrafi. Përbërësit: – 500 g djathë krem; – 150 g kastravecë të vegjël...
Sallata greke është e shijshme, freskon dhe gjallëron. Bashkimi i perimeve dhe djathit i jep shije të mrekullueshme. Mirëpo, për t’u kënaqur me shijen e saj të përsosur është e nevojshme edhe që të “vidhni”...
Kuzhina shqiptare është e pasur me receta të thjeshta e shumë interesante që na ushqejnë stomakun dhe shpirtin çdo ditë. E tillë është edhe receta e specave me kos dhe hudhër. Ky gatim është mjaft i freskët...
Një darkë e pazakontë në të cilën shijet përzihen dhe shkrihen në gojën tuaj. Përbërësit: – 4 kofshë më të mëdha me kaçikë, – 200-300 gramë spinaq të freskët, – 200 ml ajkë për gatim, – 200 ml lëng mishi...
Kjo salcë aromatike shkon në mënyrë fantastike me mish të kuq, të bardhë, peshk apo patate të pjekura dhe të skuqura! Përbërësit: – 5 hudhra, – vaj ulliri, – kripë, – 200 ml majonezë, – lëng limoni, –...
më 12.2021 - Klan
Shije Shtëpie – Emisioni 7 Dhjetor 2021 #MirelaAndoni#AdelaOsmani#Prof.Dr.GencSulçebe#ShijeShtëpie në #TvKlan. Emision edukues, informues & argëtues me znj. Vjollca dhe Katerina Trungu. Çdo ditë me recetat...
Mishi i viçit në salcën e kumbullave të thara shkon mirë me petë të trashë ose pure patatesh Përbërësit : – 600 gr kofshë viçi, – 30 gr gjalpë, – 3 lugë vaj ulliri, – 100 gr kumbulla të thata pa kokrra,...