http://kariera.mk

Ligji për gjuhën shqipe, dekreti i Ivanov do të jetë brenda afatit

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Nga momenti që u miratua në Kuvendin e Maqedonisë, afati i dekretimit të ligjit të gjuhëve nga presidenti Gjorgje Ivanov ishte 10 ditë. Burime nga presidenca për TCH pohojnë se kreu i...

Me dekret-ligjin e Zaevit është vërtetuar se “maqedonishtja” është e (vetmja) gjuhë zyrtare!

para 9 muajve - Ina

Nga Skender Karaçica/ Në ligjin për gjuhët që ato mjedise ku përbërja e një pokice kombëtare (lexo:shqiptare) kalon mbi 20% ka të drejtë të përdorë gjuhën e vet në të gjitha nivelet e jetës e të punës...

« Dokument » Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011

para 9 muajve - TV Koha

Ligji për përdorimin e gjuhëve ishte miratuar edhe në vitin 2011 ku ishin përfshirë ndryshime dhe plotësime për etnitetet që flasin 20% të banorëve në njësitë administrative në gjithë vendin, ndërkohë...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - TV Koha

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Ligji për përdorimin e gjuhëve ishte miratuar edhe në vitin 2011 ku ishin përfshirë ndryshime dhe plotësime për etnitetet që flasin 20% të banorëve në njësitë administrative në gjithë...

Ligji për gjuhën shqipe, dekreti i Ivanov do të jetë brenda afatit

para 9 muajve - Gazeta Shqip

Nga momenti që u miratua në Kuvendin e Maqedonisë, afati i dekretimit të ligjit të gjuhëve nga presidenti Gjorgje Ivanov ishte 10 ditë. Burime nga presidenca pohojnë se kreu i shtetit maqedonas do ta njoftojë...

Sfidat e zbatimit të ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Illyria

Shkup, 13 janar 2018 – Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit...

Zbatimi i ligjit për gjuhët në Maqedoni nuk është edhe aq i thjeshtë

para 9 muajve - Koha.net

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - Telegrafi

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy...

Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011 (DOKUMENT)

para 9 muajve - InfoShqip

Ligji për përdorimin e gjuhëve ishte miratuar edhe në vitin 2011 ku ishin përfshirë ndryshime dhe plotësime për etnitetet që flasin 20% të banorëve në njësitë administrative në gjithë vendin, ndërkohë...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - TV Koha

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Klan Kosova

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe në Maqedoni, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e Zbatimit të Ligjit për Gjuhën Shqipe

para 9 muajve - Kallxo

Zbatimi i ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni do të përballet me sfida të shumta. Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë....

Ivanovit i Kërkohet ta Bllokojë Ligjin për Gjuhët

para 9 muajve - Kallxo

Kundërshtarët e ligjit që zgjeron përdorimin e gjuhës shqipe anembanë Maqedonisë i kanë bërë thirrje presidentit që të përpiqet ta bllokojë atë. Akademikët maqedonas, organizatat e diasporës dhe opozita...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Express

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Ekspertët flasin për sfidat e përdorimit të shqipes në Maqedoni

para 9 muajve - Albeu

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Medial

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë...

ANALIZA: Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Tema

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Lajmi.net

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Evropa e Lirë

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Trishtohet gazeta ruse, shkruan shqip për Maqedoninë

para 9 muajve - Albeu

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

“Sputniku” shkruan shqip pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe në Maqedoni!

para 9 muajve - Ina

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Më 22 janar vazhdon procesi gjyqësor për rastin ‘Erasmus’, akuzohen profesorë të Fakultetit Ekonomik

para 9 muajve - Almakos

Në Gjykatën Penale më 22 janar vazhdon gjykimi për rastin e Prokurorisë Publike për ndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, i njohur si “Erasmus”, konfirmoi për “Makfax” Gjykata Themelore Shkup...

“Katimerini”: çështja maqedonase është larg diplomacisë

para 9 muajve - Almakos

“Është e dukshme se përpjekjet për zgjidhjen e “çështjes maqedonase” do të kërkojnë manovrim, si në shtëpi po ashtu edhe në arenën ndërkombëtare. Duke e pasur parasysh vijat e kuqe, retorikën emocionale...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Express

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... Shkup, 13 janar – Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Fakti Ditor

Shkup, 13 janar – Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - Fakti Ditor

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Përgatitet hapja e kalimit kufitar në Prespë

para 9 muajve - Almakos

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kutar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke....

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Gjendja e rrugëve në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet në korsi kryesisht të lagura. Reshje të dobëta të borës ka në Kodrën e Diellit, Mavrovë dhe Strazhë. Për shkak të paraqitjes së mjegullës shikueshmërua është...

Moti sot i vranët dhe reshje lokale shiu

para 9 muajve - Almakos

13 Janar Moti sot në mbarë Maqedoninë do të jetë i vrenjtur dhe me reshje të vogla shiu lokal. Në viset malore pritet të ketë reshje bore. Temperaturat e ditës do të lëvizin nga 2 në 9 gradë. Në Shkup dhe...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - InfoShqip

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe, “Sputniku” rus ‘flet’ shqip: Mirë se vini në Maqedoni!

para 9 muajve - BalkanWeb

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Gazeta e re

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Sovrani

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Fol

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Sovrani

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Insajderi

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy institucioneve,...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - GazetaBlic

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Lajmi.net

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

Maqedoni, kërkohet nga Presidenti të mos dekretohet ligji për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Opinion

Në Maqedoni i kërkojnë presidentit Ivanot të mos dekretojë ligjin e miratuar të enjten për gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare në Shqipëri. Kërkesa është bërë nga parti opozitare, organizata të diasporës, akademikë...

Akademikë e profesorë maqedonas kërkojnë nga Ivanovi të mos e nënshkruaj Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Telegrafi

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota “për” u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

Nuk Dihet nëse Ivanov do ta Nënshkruajë Ligjin për Gjuhët

para 9 muajve - Kallxo

Presidenti i Maqedonisë Gjorgje Ivanov nuk dihet nëse do ta nënshkruajë ligjin për gjuhët. Presidenti i Maqedonisë Gjorgje Ivanov nuk i është përgjigjur sot insistimit të Televizionit 21, nëse do ta nënshkruajë...

Pas Maqedonise, flet në shqip edhe “sputniku” rus?!..

para 9 muajve - Presheva Jone

Dygjuhësia, sipas të cilit shqiptare dhe maqedonase vë shenjën e barazimit nuk mund të parandalojë Presidentin e Maqedonisë, edhe pse kjo është preludi i të ashtuquajturës fazë të vështirë të federalizimin...

Tuntev: Nuk kemi marrë atë që na takon për harxhimet e udhëtimit

para 9 muajve - Telegrafi

Në pyetjen e gazetarëve nëse qëllimi është të jenë shembull për të tjerët, pse atëherë si grup parlamentar i LSDM-së nuk heqin dorë nga pagesa për harxhimet e udhëtimeve për katër muajt e kaluar, derisa...

Presidentit i bëhet presion për të mos e dekretuar ligjin e gjuhës shqipe

para 9 muajve - Albeu

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

para 9 muajve - Telegrafi

LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim të...

Tërbohen maqedonasit, kërkojnë nga presidenti Ivanov bllokimin e gjuhës shqipe

para 9 muajve - Gazeta Tema

Akademikë maqedonas, organizata të diasporës dhe parti opozitare të së djathtës i bënë thirrje presidentit Gjorgje Ivanov të vendosë veton kundër ligjit të ri për gjuhën shqipe i miratuar të enjten, me...

Shkup: Ligji për Gjuhët i dërgohet Ivanovit

para 9 muajve - RTV 21

Presidenti nuk përgjigjet nëse do ta nënshkruaj ligjin Një ditë pas miratimit të Ligjit për Gjuhët në Kuvendin e Maqedonisë, Presidenti Gjorge Ivanov, nuk është prononcuar nëse do ta nënshkruaj këtë ligj./ 21 Media

Tragjedi në Shkup, ndërron jetë foshnja tri javëshe

para 9 muajve - Almakos

Tragjedi e madhe ka ndodhur në një shtëpi në rrugën “Bërsjaçka Buna” në Shkup. Policia njofton se të enjten në ora 9 e 30 minuta, nëna me iniciale A.S. është zgjuar nga gjumi dhe e ka vërejtur foshnjën...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Liria

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

para 9 muajve - Fol

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit...

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim...

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

para 9 muajve - Fakti Ditor

LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim të...

Maqedoni, kërkohet nga presidenti të mos dekretohet Ligji për Gjuhën Shqipe

para 9 muajve - Periskopi

Në Maqedoni i kërkojnë presidentit Ivanot të mos dekretojë ligjin e miratuar të enjten për gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare në Shqipëri. Kërkesa është bërë nga parti opozitare, organizata të diasporës, akademikë...

Instituti i Trashëgimisë Shqiptare në Shkup: Ligji për gjuhët avancon shqipen, nevojitet Ligj i ri!

para 9 muajve - Gazeta 55

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve, i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe lehtëson...

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

para 9 muajve - Lajmi.net

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

para 9 muajve - GazetaBlic

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

LIGJI I DËRGOHET IVANOVIT NË “VILA VODNO”, AI NUK PËRGJIGJET AS NË SHQIP, AS NË MAQEDONISHT

para 9 muajve - TV21

Kryetari i shtetit nuk gjen kohë të prononcohet se a do ta nënshkruaj ligjin për gjuhët. Edhe pse TV21 kontaktoi të gjithë ekipin e tij dhe personalisht Ivanovin, ai nuk u përgjigj. Në fjalimin e tij të...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

para 9 muajve - Aktuale

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

Kompenzimet për udhëtim të funksionarëve, LSDM propozon shkurtimin e kompenzimeve 50%

para 9 muajve - MRT

Keqpërdorimeve me kompensimet për udhëtim nga ana e zyrtarëve të zgjedhur dhe të emëruar, siç duket, po u vjen fundi... Grupi parlamentar i LSDM-së, parashtroi në Kuvend nismën për ndryshimin e Ligjit...

Tuntev: Nuk kemi marrë atë që na takon për harxhimet e udhëtimit

para 9 muajve - Almakos

Në pyetjen e gazetarëve nëse qëllimi është të jenë shembull për të tjerët, pse atëherë si grup parlamentar i LSDM-së nuk heqin dorë nga pagesa për harxhimet e udhëtimeve për katër muajt e kaluar, derisa...

LSDM: Reagimi i VMRO-DPMNE-së për ligjin për gjuhët është tinëzare

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 Janar - Lidhja Social Demokrate ka reagur sot pas reagimit të VMRO-DPMNE-së, ku nga kjo parti vlerësuan se partia opozitare VMRO-DPMNE po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara, kurse Ligji...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

para 9 muajve - Gazeta Express

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

LSDM: Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve avancohet përdorimi i të gjitha gjuhëve të popujve jo shumicë në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

LSDM-ja me një kumtesë reagoi ndaj konferencës së sotme të mbajtur nga ana e OBRM-PDUKM-së në lidhje meLigjin për përdorimin e gjuhëve ku thanë se ligji në fjalë është jokushtetues dhe bën favorizim të...

LSDM: Reagimi i VMRO-DPMNE-së për ligjin për gjuhët është tinëzare

para 9 muajve - Albeu

Lidhja Social Demokrate ka reagur sot pas reagimit të VMRO-DPMNE-së, ku nga kjo parti vlerësuan se partia opozitare VMRO-DPMNE po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara, kurse Ligji për përdorimin...

LSDM-ja propozon uljen e shpenzimeve të rrugës

para 9 muajve - Alsat-M

Grupi parlamentar i LSDM-s ë do rëzoi sot në Kuvend dy propozim ligje për definimin e shpenzimeve rrugore dhe banimin e deputetëve. Propozim ligjet e LSDM-së parashohin që kompensimi, gjegjësisht vlera...

Qytetarët vlerësojnë miratimin e Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Alsat-M

Pas miratimit që Kuvendi i bëri dje Ligjit për përdornim e gjuhëve, rrjedh afati 10 ditorë për dekretimin e tij nga Presidenti Gjorgji Ivanov. Mbetet e paqartë nëse Ivanov do ta pranon apo do ta bllokon...

Qytetarët japin vlerësime për Ligjin për gjuhët në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Express

Pas miratimit që Kuvendi i bëri dje Ligjit për përdornim e gjuhëve, rrjedh afati 10 ditorë për dekretimin e tij nga Presidenti Gjorgji Ivanov. Mbetet e paqartë nëse Ivanov do ta pranon apo do ta bllokon...

Ligji për zyrtarizimin e gjuhës shqipe pret nënshkrimin e presidentit Ivanov

para 9 muajve - Evropa e Lirë

Kabineti i presidentit të Maqedonisë, Gjorgje Ivanov ka konfirmuar se Ligji që rregullon përdorimin zyrtarë të gjuhëve tashmë është në duart e presidentit. Ky ligj të enjten u miratua nga shumica parlamentare...

Parlamenti Studentor: Presidenti Ivanov t`i vë veto ligjit për gjuhët

para 9 muajve - TV Koha

Parlamenti Studentor i Universitetit Shën “Kirili dhe Metodi” sot me një letër publike, në të cilën thonë se i drejtohen studentëve, përfaqësuesve të legjislativit dhe të gjithë opinionit publik, ku kërkojnë...

Parlamenti Studentor: Presidenti Ivanov ti vë veto ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 Janar - Parlamenti Studentor i Universitetit Shën “Kirili dhe Metodi” sot me një letër publike, në të cilën thonë se i drejtohen studentëve, përfaqësuesve të legjislativit dhe të gjithë opinionit...

Parlamenti Studentor në UKM: Ivanov të vendos veto ndaj Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Telegrafi

Parlamenti Studentor pranë Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi” sot përmes një reagimi me shkrim kërkojnë që urgjentisht të shfuqizohet Ligji për përdorimin e gjuhëve. “Ndjejmë përgjegjësi të reagojmë...

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

para 9 muajve - Infokusi

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

Akademikë e profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e  Maqedonisë. Një pjesë e tyre...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Aktuale

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e  Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

Ivanov nën presion bashkëatdhetarësh, edhe akademikë: mos dekreto ligjin e shqipes

para 9 muajve - Te Sheshi

Presidentit  maqedonas, Gjorgje Ivanov, tashmë ndodhet në një tjetër pozitë të vështirë. Ai është vënë para presionit për të mos e dekretuar ligjin e gjuhëve, ose thënë ndryshe ligjin që e kthen shqipen...

Akademikët maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Albeu

Akademikë dhe profesorë maqedonas janë kundër miratimit të Ligjit të gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër të përbashkët, por edhe përmes...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Medial

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e  Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

para 9 muajve - Lajm

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

LSDM-ja me propozime për ndyshimin ligjor për uljen e shpenzimeve rrugore të deputetëve

para 9 muajve - Gazeta Express

Grupi parlamentar i LSDM-së sot propozoi ndryshime të dy ligjeve me qëllim të uljes së shpenzimeve rrugore të deputetëve. Propozimi, siç theksoi koordinatori i grupit të deputetëve Tomislav Tuntev, e përfshin...

Maqedoni: deputetët për 10% më pak do të paguhen për rrugë, kilometrat mbeten të njëjtë!

para 9 muajve - Portalb

Grupi parlamentar i Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë (LSDM) në Kuvend dorëzoi propozim-ligje për ndryshimin e ligjit për rrogë dhe dhe ligjin e deputetëve me anë të së cilëve parashihet ulja e shpenzimeve...

Akademikët maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - InfoShqip

Akademikë dhe profesorë maqedonas janë kundër miratimit të Ligjit të gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër të përbashkët, por edhe përmes...

Akademikët maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Gazeta e re

Akademikë dhe profesorë maqedonas janë kundër miratimit të Ligjit të gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër të përbashkët, por edhe përmes...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arriti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se...

Euforia dhe vetëkënaqësia i dëmtojnë proceset demokratike

para 9 muajve - Zhurnal

Abdulla Mehmeti Lajm i lidhur Po vijnë plehrat radioaktive të Europës, gati për luftë! Përçarjet te Lëvizja BESA dhe katarzi i publikut Drama e opozitës Impakti Rus në dezinformacionin publik Kur Presidenti...

Gjuha shqipe në Maqedoni, në pritje të firmës së Ivanov

para 9 muajve - Vizion Plus

Ndërsa pritet firma e presidentit te Maqedonisë Gjorge Ivanov ne ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike në një afat 10 ditor, nuk është përjashtuar mundësia e rikthimit te tij në parlament....

LSDM-ja propozon ndryshime ligjore për uljen e shpenzimeve rrugore të deputetëve

para 9 muajve - Medial

Grupi parlamentar i LSDM-së sot propozoi ndryshime të dy ligjeve me qëllim të uljes së shpenzimeve rrugore të deputetëve. Propozimi, siç theksoi koordinatori i grupit të deputetëve Tomislav Tuntev, e përfshin...

LSDM-ja propozon ulje të harxhimeve të rrugës për deputetët

para 9 muajve - Telegrafi

Grupi i deputetëve të LSDM-së ka dorëzuar iniciativë për uljen e harxhimeve rrugore të deputetëve, tha sot në konferencë për shtyp koordinatori i grupit të deputetëve të LSDM-së, Tomisllav Tuntev. Ai shtoi...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - GazetaBlic

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Instituti i Trashëgimisë Shqiptare në Shkup: Ligji për gjuhët avancon shqipen, nevojitet Ligj i ri!

para 9 muajve - Lajm

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve, i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe lehtëson...

Maqedoni, pas miratimit të ligjit për gjuhën shqipe, si do zbatohet në institucione

para 9 muajve - Syri

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonisë parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 Janar - Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev, transmeton Zhurnal. Si tha...

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

para 9 muajve - Aktuale

Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev. Si tha Tuntev, me iniciativën e tyre propozohet...

Bexheti tregon se ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Profesori i historisë Nuri Bexheti, në "Debat D" në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase. Sipas tij, në ushtri, sistemin e sigurisë apo shërbimet...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

para 9 muajve - Ina

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Gjuha shqipe në Maqedoni dhe kompleksi i politikanëve shqiptarë

para 9 muajve - Telegrafi

Shezai Rrokaj Me miratimin e Ligjit për gjuhën (shqipe) në Maqedoni shumë krerë të lartë politikë shqiptarë mezi pritën që të shpreheshin se kjo shënonte një fitore të shqiptarëve në Maqedoni, madje e...

Mbi zyrtarizimin dhe përdorimin e drejtë të normës gjuhësore shqipe në Republikën e Maqedonisë

para 9 muajve - Telegrafi

Arbër Çeliku Akti i votimit në të mirë të përdorimit institucional të gjuhëve të “qytetarëve”, të cilët, së paku, 20 për qind flasin gjuhë tjetër nga gjuha e vetme zyrtare në tërë territorin e Republikës...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

para 9 muajve - TV Koha

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Bexheti: Ja ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - TV Koha

Profesori i historisë Nuri Bexheti, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase. Sipas tij, në ushtri , sistemin e sigurisë apo shërbimet sekrete dhe...

LSDM propozoi zvogëlimin e harxhimeve të deputetëve

para 9 muajve - Shenja

LSDM ka dorëzuar në Kuvend iniciativë, me të cilën do të zvogëlohen për gjysmë harxhimet për rrugë të deputetëve. Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së, Tomisllav Tuntev, tha se deri tek kryetari...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

para 9 muajve - Telegrafi

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Diona Fona është shoferja më e re

para 9 muajve - Almakos

Diona Fona sot ka një arsye të veçantë për të festuar. Këngëtarja simpatike dhe e talentuar nuk ka ndonjë risi sa i përket projekteve muzikore, por ajo është bërë shoferja më e re. Kështu së paku ka bërë...

Ligji për Gjuhët nuk është përfundimtar

para 9 muajve - Shenja

Çështja e zyrtarizimit të gjuhës shqipe ende nuk është përmbyllur. Madje edhe vetë ligji i miratuar dje në Kuvend është i pasigurt dhe i njëjti mund të pësojë ndryshime. Problemet e para të cilat kanë...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

para 9 muajve - Ina

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton Portalb.mk. Ai ka afat prej 7 ditëve që të deklarohet nëse...

Presidenti Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - TV Koha

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov....

LSDM-ja propozon uljen e shpenzimeve të rrugës

para 9 muajve - Almakos

12 Janar Grupi parlamentar i LSDM-s ë do rëzoi sot në Kuvend dy propozim ligje për definimin e shpenzimeve rrugore dhe banimin e deputetëve. Propozim ligjet e LSDM-së parashohin që kompensimi, gjegjësisht...

Presidenti Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Gazeta Express

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov....

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

para 9 muajve - TV Koha

Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev, transmeton Zhurnal. Si tha Tuntev, me iniciativën...

Bexheti: Ja ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Express

Profesori i historisë Nuri Bexheti, në "Debat D" në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase. Sipas tij, në ushtri , sistemin e sigurisë apo shërbimet sekrete dhe...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

para 9 muajve - Portalb

Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton Portalb.mk . Ai ka afat prej 7 ditëve që të deklarohet nëse...

Dekreti për ligjin e gjuhëve arrinë te Ivanovi, pritet nënshkrimi, ose refuzimi i tij

para 9 muajve - Telegrafi

Kryetari i shtetit, Gjorge Ivanov, e ka pranuar dekretin për Ligjin për gjuhët, dhe procedura e radhës është nënshkrimi i tij, ose refuzimi, përcjell Telegrafi Maqedoni. Në rast të refuzimit, atëherë ligji...

Akademikë e profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Gazeta Express

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke...

Ligji për gjuhët në Maqedoni mbërrin në Presidencë, a do e dekretojë presidenti Ivanov?

para 9 muajve - BalkanWeb

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti arriti mbrëmë tek Ivanov ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë ai. Nga Kabineti...

Maqedoni, a do ta miratojë Presidenti Ivanov ligjin për gjuhët?

para 9 muajve - Syri

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

para 9 muajve - Fakti Ditor

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe...

Ja ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Albeu

Profesori i historisë Nuri Bexheti, në "Debat D" në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase . Sipas tij, në ushtri , sistemin e sigurisë apo shërbimet sekrete dhe...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Alsat-M

Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov....

Qytetarët japin vlerësime për Ligjin për gjuhët në Maqedoni

para 9 muajve - Sovrani

Pas miratimit që Kuvendi i bëri dje Ligjit për përdornim e gjuhëve, rrjedh afati 10 ditorë për dekretimin e tij nga Presidenti Gjorgji Ivanov. Mbetet e paqartë nëse Ivanov do ta pranon apo do ta bllokon...

DBM dënon 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

para 9 muajve - Koha.net

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Albeu

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov , ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Nëse Ivanov nuk e nënshkruan dekretin brenda 10 ditëve, pas skadimit të afatit...

Ivanov i hutuar, çka po përgatit kundër Ligjit për shqipen?!

para 9 muajve - TV Koha

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

para 9 muajve - TV Koha

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

LSDM merr iniciativë për përgjysmimin e harxhimeve për rrugë të deputetëve

para 9 muajve - Shenja

LSDM ka dorëzuar në Kuvend iniciativë, me të cilën do të zvogëlohen përgjysmë harxhimet për rrugë të deputetëve. Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së, Tomisllav Tuntev, tha se deri tek kryetari...

LSDM-ja propozon ndryshime ligjore për uljen e shpenzimeve rrugore të deputetëve

para 9 muajve - Lajm

Grupi parlamentar i LSDM-së sot propozoi ndryshime të dy ligjeve me qëllim të uljes së shpenzimeve rrugore të deputetëve. Propozimi, siç theksoi koordinatori i grupit të deputetëve Tomislav Tuntev, e përfshin...

Edhe në kohën e regjimit komunist dëftesat në Maqedoni ishin në gjuhën shqipe, tani jo!

para 9 muajve - Lajm

Shumica e qytetarëve shqiptarë në Maqedoni, por edhe shumë qytetarë me përkatësi etnike të tjera, sidomos shqiptarët në botën e jashtme, janë gëzuar me sjelljen e këtij ligjit për përdorimin e gjuhëve...

Ivanov mori dekretin e Ligjin për Gjuhët, nuk vendosi nëse do ta nënshkruante atë

para 9 muajve - Medial

Presidenti Gjorge Ivanov pranoi dje dekretin mbi Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, por është e paqartë nëse ai do të nënshkruajë ose ushtrojë të drejtën e tij për të vënë veton. Kabineti i tij thotë se...

DBM dënon ashpër 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

para 9 muajve - Albeu

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët. Sipas tyre Ligji nuk është vërtetuar nga Komisioni Venedikut dhe rrezikon...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

para 9 muajve - Almakos

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Diaspora maqedonase akuzon ashpër deputetët që votuan ligjin e gjuhëve

para 9 muajve - Lajmi.net

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

Ivanov mori dekretin e Ligjin për Gjuhët, nuk vendosi nëse do ta nënshkruante atë

para 9 muajve - TV Koha

Presidenti Gjorge Ivanov pranoi dje dekretin mbi Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, por është e paqartë nëse ai do të nënshkruajë ose ushtrojë të drejtën e tij për të vënë veton. Kabineti i tij thotë se...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes...

DBM dënon 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 Janar - Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe...

Profesorë maqedonas i kërkojnë Ivanovit të mos e firmosë Ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Fakti Ditor

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhës shqipe që dje me 69 vota PRO u votua në Kuvendin e Maqedonisë. Një pjesë e tyre përmes një letër...

Diaspora maqedonase akuzon ashpër deputetët që votuan ligjin e gjuhëve

para 9 muajve - Gazeta Express

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

Nuri Bexheti sqaron se ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Telegrafi

Profesori i historisë Nuri Bexheti, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase. Sipas tij, në ushtri, sistemin e sigurisë apo shërbimet sekrete dhe...

DBM dënon 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

para 9 muajve - TV Koha

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon ashpër 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët, që si thonë se do e kodifikon gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare...

Ivanov i hutuar, çka po përgatit kundër Ligjit për shqipen?!

para 9 muajve - Ina

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

para 9 muajve - TV Koha

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve. Ai e ka konsideruar si zhvillim...

Ligji për gjuhën shqipe në rrezik, a do ta dekretoj Presidenti Ivanov

para 9 muajve - GazetaBlic

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

Ismaili: Nëse Presidenti nuk e nënshkruan Ligjin për Gjuhët, Kuvendi i Maqedonisë do ta votojë sërish

para 9 muajve - Telegrafi

Deputet i BDI-së, Rexhail Ismaili, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka thënë se deklarimet apo veprimet e presidentit të shtetit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov, nuk paraqesin rrezik për Ligjin për përdorimin...

Ligji për gjuhët pritet të dekretohet nga Presidenti Ivanov

para 9 muajve - Gazeta Express

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit të...

Çfarë ndodh nëse Ivanov nuk nënshkruan ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Aktuale

Ligjit për gjuhët pas votimit në kuvend do të duhet të nënshkruhet nga kryeparlamentari Talat Xhaferi dhe presidenti Gjorge Ivanov, përcjell Aktuale.mk. Nuk dihet se si do të veprojë Ivanov me ligjin që...

A do ta nënshkruajë Ivanov Ligjin për Gjuhën Shqipe

para 9 muajve - Lajmi.net

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

Ligji për gjuhët, sfida e radhës: Pritet dekretimi nga presidenti Ivanov

para 9 muajve - MRT

Ligji për gjuhët tashmë do të duhet të përballet dhe me një tjetër sfidë, atë të dekretimit nga Presidentit Gjorgje Ivanov... Sipas procedures, presidenti Ivanov  brenda 10 ditëve nga marrja e tekstit...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Lajm

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Gazeta Liria

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Gjuha shqipe në Maqedoni dhe kompleksi i politikanëve shqiptarë

para 9 muajve - Fol

Me miratimin e Ligjit për gjuhën (shqipe) në Maqedoni shumë krerë të lartë politikë shqiptarë mezi pritën që të shpreheshin se kjo shënonte një fitore të shqiptarëve në Maqedoni, madje e trajtuan si fitore...

LSDM-ja propozon zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve

para 9 muajve - Fol

Grupi parlamentar i LSDM-së dorëzoi iniciativë për zvogëlimin e shpenzimeve rrugore të deputetëve, infromoi kordinatori i grupit parlamentar Tomislav Tuntev, transmeton Zhurnal. Si tha Tuntev, me iniciativën...

A do ta nënshkruajë Ivanov Ligjin për Shqipen

para 9 muajve - Koha.net

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

Çka mba mend Google për Ligjin e gjuhëve në Maqedoni?

para 9 muajve - Fol

Çështja e Ligjit për gjuhët në Maqedoni ka ngjallur shumë debate nëpër media dhe gjithandej. A do të ketë zbatim të ligjit, a do ketë gjuhësi, a do të ketë dënime për mos-zbatim dhe shumë temë tjera të...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

para 9 muajve - Almakos

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

Diaspora maqedonase shprehet kundër ligjit të gjuhëve

para 9 muajve - Telegrafi

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) reagon kundër 69 deputetëve të cilët kanë miratuar ligjin për gjuhët, që sipas tyre, gjuhën shqipe e bën zyrtare në tërë territorin e Maqedonisë, përcjell Telegrafi...

DBM dënon ashpër 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

para 9 muajve - Almakos

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët. Sipas tyre Ligji nuk është vërtetuar  nga Komisioni i Venedikut dhe...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

para 9 muajve - Fakti Ditor

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

Akademikë e profesorë maqedonas kundër Ligjit të gjuhës shqipe

para 9 muajve - Ina

Akademikë dhe profesorë maqedonas aktivizohen kundër miratimit të Ligjit për gjuhët, gjegjësisht gjuhën shqipe. Një pjesë e tyre përmes letrave të përbashkëta, por edhe përmes deklaratave publike bëjnë...

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - Almakos

12 Janar Presidenti i vendit, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Diaspora maqedonase shprehet kundër ligjit të gjuhëve

para 9 muajve - Ina

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) reagon kundër 69 deputetëve të cilët kanë miratuar ligjin për gjuhët, që sipas tyre, gjuhën shqipe e bën zyrtare në tërë territorin e Maqedonisë, përcjell Telegrafi...

Grubi: Çdo shqiptar do të flasë shqip në institucionet e Maqedonisë

para 9 muajve - Albeu

Ligji për gjuhën shqipe ka përmbushur të gjitha normativat e marrëveshjes së Ohrit. Kështu tha deputeti i BDI, Artan Grubi në një intervistë me skype për Ora Neës. Nga Maqedonia, deputeti shqiptar deklaroi...

MIratimi i ligjit për gjuhët, temë kryesore në mediat botërore

para 9 muajve - Gazeta Express

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e djeshme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

para 9 muajve - Lajm

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, njofton Klan Kosova. Ai...

Ivanov mori dekretin e Ligjin për Gjuhët, nuk vendosi nëse do ta nënshkruante atë

para 9 muajve - Almakos

Presidenti Gjorge Ivanov pranoi dje dekretin mbi Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, por është e paqartë nëse ai do të nënshkruajë ose ushtrojë të drejtën e tij për të vënë veton. Kabineti i tij thotë se...

Ivanov nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët, ja arsyeja…

para 9 muajve - Gazeta e re

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Gjorge Ivanov Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton...

Miratimi i ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni, si do zbatohet në institucione

para 9 muajve - BalkanWeb

MAQEDONI -Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm...

Nuri Bexheti sqaron se ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

Profesori i historisë Nuri Bexheti, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase. Sipas tij, në ushtri, sistemin e sigurisë apo shërbimet sekrete dhe...

Ja si do të zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - GazetaBlic

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Ligji për përdorimin e gjuhëve arrin për dekretim te presidentit Ivanov

para 9 muajve - Fakti Ditor

Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Gjorge Ivanov Ligji i ri për përdorimin e gjuhëve i cili dje u votua në Kuvend, tanimë është dorëzuar për dekretim përpara presidentit Gjorge Ivnaov, njofton Portalb.mk....

Ivanov ende nuk e ka nënshkruar dekretin e miratimit të Ligjit për gjuhët

para 9 muajve - KosovaPress

Dekreti deri tek Ivanovi arrti mbrëmë ndërkohë ende nuk dihet se si do veprojë Ivanov. Nga Kabineti i presidentit thanë se Ivanov vendimin e tij do e sjell në pajtueshmëri me ligjet dhe Kushtetutën e vendit....

DBM dënon ashpër 69 deputetët që votuan ligjin për shqipen

para 9 muajve - Fol

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) i dënon 69 deputetët e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë të cilët votuan ligjin për gjuhët. Sipas tyre Ligji nuk është vërtetuar nga Komisioni Venedikut dhe rrezikon...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

para 9 muajve - Indeks.mk

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e djeshme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim...

Dekreti për ligjin e gjuhëve arrinë te Ivanovi, pritet nënshkrimi, ose refuzimi i tij

para 9 muajve - Fol

Kryetari i shtetit, Gjorge Ivanov, e ka pranuar dekretin për Ligjin për gjuhët, dhe procedura e radhës është nënshkrimi i tij, shkruan FOL. Në rast të refuzimit, atëherë ligji duhet të rikthehet në Kuvendin...

Ismaili: Nëse Presidenti nuk e nënshkruan Ligjin për Gjuhët, Kuvendi i Maqedonisë do ta votojë sërish

para 9 muajve - Almakos

Deputet i BDI-së, Rexhail Ismaili, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka thënë se deklarimet apo veprimet e presidentit të shtetit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov, nuk paraqesin rrezik për Ligjin për përdorimin...

Me 69 vota pro, miratohet ligji për Gjuhën Shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Telegraf

Me 69 vota pro, Ligji për Gjuhën Shqipe u miratua dje në seancën plenare të Kuvendit të Maqedonisë. Ligji për gjuhën shqipe ka qenë një nga kërkesat që ka ndezur debat në parlamentin maqedonas. Me miratimin...

Ja ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Fol

Profesori i historisë Nuri Bexheti, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase. Sipas tij, në ushtri, sistemin e sigurisë apo shërbimet sekrete dhe...

Maqedoni/ Parlamenti kalon ligjin e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe

para 9 muajve - Sot News

Parlamenti i Maqedonisë ka miratuar dje ligjin e shumëpritur të zgjerimit të përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe. Qeveria e re e social-demokratit Zoran Zaev respektoi zotimin e saj për të bërë më shumë...

Urime gjuha shqipe zyrtare, apo vetëm e përparuar në Maqedoni

para 9 muajve - Lajm

EJUP BERISHA Unë nuk e di se çfarë në realitet ka ndodhur sepse kam qenë jashta rrjedhave reale në këtë qështje por dje u miratua një ligj me të cilin disa pretendojnë se është bërë zyrtarizimi i gjuhës...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

para 9 muajve - Almakos

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve. Ai e ka konsideruar si zhvillim...

Gjendja e rrugëve në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet në rrugë kryesisht të lagura. Reshje të dobëta të shiut ka në pjesën lindore të vendit. Për shkak të mjegullës në drejtimet rrugore Tetovë-Kodra e Diellit...

Diaspora maqedonase shprehet kundër ligjit të gjuhëve

para 9 muajve - Almakos

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (DBM) reagon kundër 69 deputetëve të cilët kanë miratuar ligjin për gjuhët, që sipas tyre, gjuhën shqipe e bën zyrtare në tërë territorin e Maqedonisë, përcjell Telegrafi...

Gjysma e qytetarëve të Maqedonisë janë euroskeptikë

para 9 muajve - Almakos

Hetimet e “Horizon 2020” që janë bërë në programin e BE-së në lidhje me atë se si banorët e Ballkanit Perëndimor e shohin qasjen në BE, tregojnë që qytetarët e Maqedonisë, Serbisë, Malit të Zi dhe Bosnjës,...

Moti sot me vranësira dhe reshje lokale shiu

para 9 muajve - Almakos

12 Janar Sot në Maqedoni moti do të jetë kryesisht me vranësira dhe reshje shiu në pjesët perëndimore dhe jugore të vendit ndërkohë në viset malore pritet të ketë edhe reshje bore. Temperatura do të lëvizë...

Çka ndodh nëse Ivanov nuk e nënshkruan Ligjin për gjuhët?

para 9 muajve - Periskopi

Deputet i BDI-së, Rexhail Ismaili, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka thënë se deklarimet apo veprimet e presidentit të shtetit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov, nuk paraqesin rrezik për Ligjin për përdorimin...

A do ta nënshkruajë presidenti maqedonas Ligjin për Shqipen?

para 9 muajve - Bota Press

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

Nuri Bexheti sqaron se ku nuk do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Fol

Profesori i historisë Nuri Bexheti, në “Debat D” në RTV Dukagjini ka treguar se në cilat raste do të përdoret vetëm gjuha maqedonase. Sipas tij, në ushtri, sistemin e sigurisë apo shërbimet sekrete dhe...

A do ta nënshkruajë presidenti maqedonas Ligjin për Shqipen?

para 9 muajve - Periskopi

Me 69 vota pro e asnjë kundër, në sallën e Kuvendit maqedonas, ku mungonin ligjvënësit e VMRO DPMNE-se, iu dha drita jeshile ligjit të gjuhëve, i cili do të zgjidhë ngërçin e hershëm të përdorimit të shqipes...

Historike në Maqedoni, Parlamenti shpall shqipen si gjuhë zyrtare

para 9 muajve - Gazeta 55

Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo abstenim, pa deputetët e VMRO-DPMNE-së, Kuvendi vendosi ta kalojë Projektligjin për përdorimin e gjuhëve, që përcakton me ligj përdorimin e gjuhës shqipe në institucionet...

Ja si do të zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Infokusi

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Maqedoni, ja si do zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Java News

MAQEDONI -Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm...

Reagime për ligjin e shqipes në Maqedoni, vetëm VMRO-ja kundër

para 9 muajve - Te Sheshi

Me 69 vota pro, asnjë të përmbajtur dhe asnjë kundër, Kuvendi i Maqedonisë pas disa dështimeve, arriti që t’i japë dritë jeshile ligjit për përdorimin e gjuhëve. Kreu i Kuvendit, Talat Xhaferi thotë se...

Gjuha shqipe, Thaçi: Miratimi i ligjit, arritje demokratike për Maqedoninë

para 9 muajve - BalkanWeb

PRISHTINE- Të shumtë kanë qenë liderët që kanë reaguar lidhur me vendimin për ligjin e Gjuhës Shqipe, që miratoi sot Kuvendi i Maqedonisë. Mes këtyre zërave ka qenë edhe presidenti i Republikës së Kosovës,...

Ja si do të zbatohet në institucione ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

para 9 muajve - Sovrani

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonise parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Miratimi i ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni, si do zbatohet në institucione

para 9 muajve - Sovrani

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Kuvendin e Maqedonisë parashikon avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës...

Ligji për zyrtarizimin e shqipes lajm edhe në mediat botërore

para 9 muajve - Ina

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim kanë...

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe euforia e politikës shqiptare

para 9 muajve - Ina

Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk është ligj për gjuhën...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

para 9 muajve - Klan Kosova

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, njofton Klan Kosova. Ai...

GRUBI: Ligji për gjuhën shqipe përmbushi MO-në

para 9 muajve - Medial

Ligji për gjuhën shqipe ka përmbushur të gjitha normativat e marrëveshjes së Ohrit. Kështu tha deputeti i BDI, Artan Grubi në një intervistë me skype për Ora News. Nga Maqedonia, deputeti shqiptar deklaroi...

Grubi për Ora News: Ligji për gjuhën shqipe përmbushi marrëveshjen e Ohrit

para 9 muajve - Indeks.mk

Ligji për gjuhën shqipe ka përmbushur të gjitha normativat e marrëveshjes së Ohrit. Kështu tha deputeti i BDI, Artan Grubi në një intervistë me skype për Ora News. Nga Maqedonia, deputeti shqiptar deklaroi...

Tirana duartroket miratimin e Ligjit për Gjuhët në Maqedoni

para 9 muajve - Koha.net

Në Shqipëri, autoritetet përshëndetën miratimin sot nga parlamenti i Maqedonisë, të ligjit për gjuhët, i cili i jep gjuhës shqipe një përdorim më të gjerë dhe shtrirje të saj dhe në institucione të larta...

Nuk ka arsye që Ivanov të refuzoi dekretimin e Ligjit të gjuhëve, ligji është një nga kushtet e BE-së

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 11 janar - Pas miratimit të ligjit për gjuhën shqiper nga ana e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë, të njëjtin në afat prej 10 ditësh duhet ta dekreton edhe presidenti i shtetit Gjorge Ivanov....

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

para 9 muajve - BalkanWeb

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Express

Lideri i Aleancës për Shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

para 9 muajve - Aktuale

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim kanë...

Talat Xhaferi: Nëse nuk dekretohet, ligji mund të rikthehet në lexim të tretë

para 9 muajve - Gazeta Express

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi në një prononcim ekskluziv për InfoBox të RTV Dukagjinit, ka folur për miratimin e ligjit për gjuhën. Ai ka thënë se nëse Presidenti i Maqedonisë, Gjorge...

Ligji i gjuhës shqipe, Osmani: Mirënjohje e madhe për Ali Ahmetin

para 9 muajve - Aktuale

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani ka përshëndetur miratimin e ligjit të gjuhës shqipe. Sipas tij meritë të madhe ka Ali Ahmeti. “Kuvendi sapo ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve,...

Talat Xhaferi: Nëse nuk dekretohet, ligji mund të rikthehet në lexim të tretë

para 9 muajve - Aktuale

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi në një prononcim ekskluziv për InfoBox të RTV Dukagjinit, ka folur për miratimin e ligjit për gjuhën. Ai tha se nëse Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov...

Zv.ministri Ademi: Ligji i gjuhës shqipe tërheq një trajektore pozitive ndër etnike

para 9 muajve - Almakos

Zv.ministri i Arsimit dhe shkencës Arbër Ademi, duke komentuar zyrtarizimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në faqen e tij zyrtare në facebook ka shkruar se kjo është një e arritur e madhe demokratike...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

para 9 muajve - Zhurnal

Uashington, 11 janar - Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar...

Talat Xhaferi: Nëse nuk dekretohet, ligji mund të rikthehet në lexim të tretë

para 9 muajve - Telegrafi

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi në një prononcim ekskluziv për InfoBox të RTV Dukagjinit, ka folur për miratimin e ligjit për gjuhën. Ai tha se nëse Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov...

MAQEDONIA MIRATON LIGJIN PËR GJUHËN SHQIPE, NISHANI: U VENDOS NË VENDIN E MERITUAR

para 9 muajve - NOA

Kuvendi i Maqedonisë miratoi sot propozimin për shpalljen e gjuhës shqipe gjuhë zyrtare në të gjithë vendin me 69 vota pro dhe asnjë kundër, pa deputetët e VMRO- DPMNE-së. Debati për ligjin e gjuhëve në...

Xhaferi: Tani radhën e ka presidenti Ivanov ta dekretojë ligjin brenda afatit 10-ditor

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 11 janar - Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë Talat Xhaferi pas miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve nga ana e Kuvendit të Maqedonisë, tha se tani radhën e ka presidenti i shtetit...

Meta Uron parlamentarët Shqiptar për miratimin e ligjit të Gjuhës Shqipe

para 9 muajve - Almakos

Meta ende pa arritur në vizitën e tij zyrtare në Slloveni, me të zbritur në arroport, përmes një fotografije dhe disa rrjeshtave ka uruar shqiptarët e Maqedonisë për këtë arritje të madhe në diten sotme....

Xhaferi: Tani radhën e ka presidenti Ivanov ta dekretojë ligjin brenda afatit 10-ditor

para 9 muajve - Portalb

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë Talat Xhaferi pas miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve nga ana e Kuvendit të Maqedonisë , tha se tani radhën e ka presidenti i shtetit Gjorge Ivanov,...

Pas miratimit në Kuvend/ Ku dhe si do të përdoret gjuha shqipe në Maqedoni...

para 9 muajve - Syri

Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë i miratuar në Parlament parasheh avancimin e përdorimit të gjuhëve të bashkësive etnike që përbëjnë mbi 20 për qind të numrit të përgjithshëm të popullatës në Maqedoni....

Shqipëri, krerët e shtetit mirëpresin ligjin për gjuhët

para 9 muajve - Gazeta Express

Pas miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve reaguan edhe krerët e Shqipërisë dhe Kosovës. Kryeministri shqiptar Edi Rama miratimin e ligjit e cilësoi si arritje historike, ndërsa Presidenti, Ilir...

Talat Xhaferi: Ligji i gjuhëve i bën shqiptarët të ndjehen të barabartë

para 9 muajve - Lajmi.net

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, ka folur për miratimin e Ligjit të gjuhëve sot në Kuvend duke thënë se është me rëndësi të veçantë për shtetin e Maqedonisë. “Përpjekjet e shumta janë...

Thaçi e Haradinaj: Miratimi i ligjit për shqipen një e arritur e lartë

para 9 muajve - Gazeta Express

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi dhe kryeminsitri Ramush Haradinaj kanë përshëndetur miratimin e ligjit për shqipen në Kuvendin e Maqedonisë. Miratimi i ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe si gjuhë...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

para 9 muajve - Almakos

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Ligji i gjuhës shqipe, Osmani: Mirënjohje e madhe për Ali Ahmetin

para 9 muajve - Almakos

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani ka përshëndetur miratimin e ligjit të gjuhës shqipe. Sipas tij meritë të madhe ka Ali Ahmeti. “Kuvendi sapo ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve,...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Liria

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Hashim Thaçi: Miratimi i ligjit të gjuhës shqipe është një e arritur e lartë demokratike për Maqedoninë

para 9 muajve - Antpress

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi ka mirëpritur miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare nga Parlamenti i Maqedonisë. Sipas tij, miratimi i këtij ligji është një...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

para 9 muajve - Gazeta Telegraf

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”. “Realisht ky është...

Për Ligjin për përdorimin e gjuhëve

para 9 muajve - Lajm

Abdulla Mehmeti Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe të gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk është...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... Uashington, 11 janar – Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

para 9 muajve - Fakti Ditor

Uashington, 11 janar – Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar...

Talat Xhaferi: Ligji i gjuhëve i bën shqiptarët të ndjehen të barabartë

para 9 muajve - Periskopi

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, ka folur për miratimin e Ligjit të gjuhëve sot në Kuvend duke thënë se është me rëndësi të veçantë për shtetin e Maqedonisë. “Përpjekjet e shumta janë...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

para 9 muajve - Fol

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim kanë...

LSDM: Ligji për gjuhët në përputhje me kushtetutën

para 9 muajve - AlbPortali

Loading... Ndajr reagimit të VMRO-DPMNE-së kanë reaguar nga LSDM nga e cila theksojnë se ligji për përdorimin e gjuhëve është në pajtueshmëri me Kushtetutën… “Ndryshimet e Ligjit për përdorim të gjuhëve,...

MAQEDONI – Parlamenti miraton Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, përfshirë gjuhën shqipe

para 9 muajve - 24 ore

Parlamenti i Republikës së Maqedonisë miratoi sot me 69 vota pro Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve. Debati për ligjin për gjuhët në Kuvend filloi më 5 shtator vitin e kaluar në Komisionin parlamentar për...

Rama, Meta, Basha, Thaçi, Haradinaj: Miratimi gjuhës shqipe në Shkup, arritje historike për shqiptarët

para 9 muajve - 24 ore

Kryeministri Edi Rama e cilësoi miratimin sot nga parlamenti maqedonas të ligjit të gjuhës shqipe, një arritje historike për shqiptarët, por që demokratizon e forcon edhe vetë Maqedoninë. Në një postim...

Talet Xhaferi flet rreth miratimit të ligjit për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Insajderi

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, ka folur për miratimin e Ligjit të gjuhëve sot në Kuvend duke thënë se është me rëndësi të veçantë për shtetin e Maqedonisë. “Përpjekjet e shumta janë...

Në Maqedoni kalon ligji për gjuhët

para 9 muajve - Koha.net

Në Kuvendin e Maqedonisë për sot është caktuar vazhdimi i pesë seancave kuvendore, ku u votua edhe për Propozim ligjin për përdorimin e gjuhëve. Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo të përmbajtur, pa deputetët...

Për Ligjin për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni

para 9 muajve - Fol

Abdulla Mehmeti LIGJI PËR PËRDORIMIN E GJUHËVE ËSHTË NJË ARRITJE PËR BARAZINË E GJUHËVE NË MAQEDONI, POR NUK ËSHTË LIGJ PËR GJUHËN SHQIPE DHE ZYRTARIZIMIN E PLOTË TË SAJ! Çfarë përparimi presin shqiptarët...

Maqedoni, Kuvendi miraton ligjin për gjuhën shqipe

para 9 muajve - Blitz

Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo abstenim, pa pjesëmarrjen e VMRO-DPMNE-së, Kuvendi vendosi ta kalojë Projektligjin për përdorimin e gjuhëve që përcakton me ligj përdorimin e gjuhës shqipe në institucionet...

fax.al nuk prodhon lajme apo përmbajtje, por i analizon web faqet relevante në gjuhën shqipe. fax.al i organizon, grumbullon, bën rangimin dhe prezanton përmbajtjet e faqeve tjera në përputhje me normat ligjore dhe morale. Këta operacione bëhen nga algoritme kompjuterike të cilat i dizajnuam dhe vazhdojmë t'i përsosim. Faktori njeri nuk ka asnjë ndikim, andaj janë të mundshme edhe gabime.

Kontakt · Marketing · Facebook · Twitter · Android fax.al

Copyright © 2010 - 2015 · Për projektin · Mapa e faqes · Kanale RSS · Privatësia · Developed by GRID System
KLIK