http://kariera.mk

Emri, Osmani: Grupet, për të shtuar ritmin e bisedimeve

para 9 muajve - Gazeta Express

Sekretariati për Çështje Evropiane dhe Ministria e Jashtme kanë formuar grupe të përbashkëta pune me Ministrinë e Jashtme të Greqisë që drejtpërdrejtë të negociojnë rreth propozimeve për zgjidhjen e emrit....

Çështja e emrit Maqedoni-Greqi, Dimitrov: Do formohen grupe punuese për negocim

para 9 muajve - BalkanWeb

SHKUP- Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe të punës të cilat do të udhëhiqen nga Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë dhe e Greqisë. Obligim i këtyre grupeve punues është që...

“Katimerini”: Çështja “maqedonase” larg diplomacisë

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup/Athinë, 13 janar - Gazeta greke, “Katimerini” në një analizës për çështjen e emrit mes Shkupit dhe Athinës ka shkruar se përpjekjet për zgjidhjen e problemit me emrin do të kërkojë manovrim,  si...

Emri, Osmani: Grupet, për të shtuar ritmin e bisedimeve

para 9 muajve - Aktuale

Sekretariati për Çështje Evropiane dhe Ministria e Jashtme kanë formuar grupe të përbashkëta pune me Ministrinë e Jashtme të Greqisë që drejtpërdrejtë të negociojnë rreth propozimeve për zgjidhjen e emrit....

DIMITROVI APEL NIMICIT: TË MËRKURËN PRESIM PROPOZIM PËR EMRIN!

para 9 muajve - TV21

Të dyja palët inkurajojnë ndërmjetësin Nimic  që në takimin e ardhshëm  të ofrojë propozim në lidhje me emrin, thotë kreu i diplomacisë maqedonase, Nikolla Dimitrov. Në emisionin e mbrëmshëm Klik Plus...

Qeveria e Maqedonisë synon të përfshijë opozitën në procesin e emrit

para 9 muajve - BalkanWeb

SHKUP- Qeveria e Maqedonisë ka një qëllim të fortë për të përfshirë opozitën në procesin e zgjidhjes së çështjes së emrit. “Kjo është detyrë”, tha ministri i Jashtëm, Nikola Dimitrov. Sipas tij nëse nuk...

Qeveria synon të përfshijë opozitën në procesin e emrit

para 9 muajve - Portalb

Qeveria ka një qëllim të fortë për të përfshirë opozitën në procesin e zgjidhjes së çështjes së emrit, kjo është detyrë, tha ministri i jashtëm Nikola Dimitrov. Sipas tij nëse nuk ka kushte për mbajtjen...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Alsat-M

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet termi...

“Katimerini”, Çështja “maqedonase” larg diplomacisë

para 9 muajve - MRT

Gazeta greke, “Katimerini” në një analizës për çështjen e emrit mes Shkupti dhe Athinës ka shkruar se përpjekjet për zgjidhjen e problemit me emrin do të kërkojë manovrim,  si brenda shteti grek ashtu...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Gazeta Express

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet termi...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Aktuale

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet termi...

Emri, Osmani: Grupet, për të shtuar ritmin e bisedimeve

para 9 muajve - Alsat-M

Sekretariati për Çështje Evropiane dhe Ministria e Jashtme kanë formuar grupe të përbashkëta pune me Ministrinë e Jashtme të Greqisë që drejtpërdrejtë të negociojnë rreth propozimeve për zgjidhjen e emrit....

Facebook njofton ndryshime të mëdha

para 9 muajve - Medial

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov deklaroi se akoma nuk ka propozim për zgjidhjen e kontestit me emrin, por ndërmjetësi Methju Nimic është inkurajuar të dalë me kornizë fillestare që javën...

Grupe pune për emrin, brenda javës propozim i ri

para 9 muajve - Shenja

Çështja e emrit të shtetit do të merret në duar nga grupet e punës të cilat do të udhëhiqen nga Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë dhe Greqisë. Këtë e bëri të ditur ministri i Jashtëm i Maqedonisë,...

Dimitrov: Inkurajojmë Methew Nimetz të jep propozim për çështjen e emrit

para 9 muajve - Telegrafi

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, deklaroi se akoma nuk ka propozim për zgjidhjen e çështjes së emrit, por inkurajoi ndërmjetësuesin Methew Nimetz të jep propozim në takimin e parë. “Akoma...

Dimitrov: Dëshirojmë që të mërkurën Nimic të del me propozim për emrin

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Maqedonia dhe Greqia ranë dakord të formojnë grupe punuese, të udhëhequr nga ministrat e jashtëm, të cilët do të jenë të angazhuar për të gjetur një zgjidhje për mosmarrëveshjen 25 vjeçare...

Maqedonia e Greqia formojnë grupe për çështjen e emrit

para 9 muajve - RTV 21

Grupet e punës do të kryesohen prej ministrave të Punëve të Jashtme Çështja e emrit, pozitat e Maqedonisë dhe të Greqisë, si edhe pritjet për atë se çfarë ndryshimesh do të pasojnë në rajon pas zgjidhjes...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Lajm

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet termi...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Almakos

13 Janar Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet...

“Katimerini”: çështja maqedonase është larg diplomacisë

para 9 muajve - Medial

“Është e dukshme se përpjekjet për zgjidhjen e “çështjes maqedonase” do të kërkojnë manovrim, si në shtëpi po ashtu edhe në arenën ndërkombëtare. Duke e pasur parasysh vijat e kuqe, retorikën emocionale...

Dimitrov: Presim një propozim nga Nimic dhe zgjidhja duhet të jetë dinjitoze

para 9 muajve - Gazeta Express

Maqedonia dhe Greqia ranë dakord të formojnë grupe punuese, të udhëhequr nga ministrat e jashtëm, të cilët do të jenë të angazhuar për të gjetur një zgjidhje për mosmarrëveshjen 25 vjeçare të emrit. Në...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Fol

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet termi...

Qeveria synon të përfshijë opozitën në procesin e emrit

para 9 muajve - Fol

Qeveria ka një qëllim të fortë për të përfshirë opozitën në procesin e zgjidhjes së çështjes së emrit, kjo është detyrë, tha ministri i jashtëm Nikola Dimitrov. Sipas tij nëse nuk ka kushte për mbajtjen...

Qeveria e Maqedonisë synon të përfshijë opozitën në procesin e emrit

para 9 muajve - Gazeta Telegraf

Qeveria e Maqedonisë ka një qëllim të fortë për të përfshirë opozitën në procesin e zgjidhjes së çështjes së emrit. “Kjo është detyrë”, tha ministri i Jashtëm, Nikola Dimitrov. Sipas tij nëse nuk ka kushte...

Çështja e emrit Maqedoni-Greqi, Dimitrov: Do formohen grupe punuese për negocim

para 9 muajve - Gazeta Telegraf

Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe të punës të cilat do të udhëhiqen nga Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë dhe e Greqisë. Obligim i këtyre grupeve punues është që të zhvillojnë...

Emri, Osmani: Grupet, për të shtuar ritmin e bisedimeve

para 9 muajve - Lajm

Sekretariati për Çështje Evropiane dhe Ministria e Jashtme kanë formuar grupe të përbashkëta pune me Ministrinë e Jashtme të Greqisë që drejtpërdrejtë të negociojnë rreth propozimeve për zgjidhjen e emrit....

Emri, Osmani: Grupet, për të shtuar ritmin e bisedimeve

para 9 muajve - Almakos

13 Janar Sekretariati për Çështje Evropiane dhe Ministria e Jashtme kanë formuar grupe të përbashkëta pune me Ministrinë e Jashtme të Greqisë që drejtpërdrejtë të negociojnë rreth propozimeve për zgjidhjen...

“Katimerini”, Çështja “maqedonase” larg diplomacisë

para 9 muajve - Fakti Ditor

Gazeta greke, “Katimerini” në një analizës për çështjen e emrit mes Shkupit dhe Athinës…. Gazeta greke, “Katimerini” në një analizës për çështjen e emrit mes Shkupit dhe Athinës ka shkruar se përpjekjet...

?Katimerini?: çështja maqedonase është larg diplomacisë

para 9 muajve - Albeu

“Është e dukshme se përpjekjet për zgjidhjen e “çështjes maqedonase” do të kërkojnë manovrim, si në shtëpi po ashtu edhe në arenën ndërkombëtare. Duke e pasur parasysh vijat e kuqe, retorikën emocionale...

Çështja e emrit Maqedoni – Greqi, Dimitrov: do të formohen grupe punuese për negocim

para 9 muajve - Portalb

Maqedonia dhe Greqia janë pajtuar që të formojnë grupe të punës të cilat do të udhëhiqen nga Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë dhe e Greqisë. Obligim i këtyre grupeve punues është që të zhvillojnë...

Qytetarët në Maqedoni kanë mendime të ndryshme për çështjen e emrit

para 9 muajve - Sovrani

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet termi...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

para 9 muajve - Fakti Ditor

Shkup, 13 janar – Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë...

MAQEDONIA DHE GREQIA FORMOJNË GRUPE PËR TË ZGJIDHUR ÇËSHTJEN E EMRIT

para 9 muajve - TV21

Çështja e emrit, pozitat e Maqedonisë dhe të Greqisë, si edhe pritjet për atë se çfarë ndryshimesh do të pasojnë në rajon pas zgjidhjes së këtij kontesti 25-vjeçar edhe më tej janë temë kryesore në opinion...

“Katimerini”: çështja maqedonase është larg diplomacisë

para 9 muajve - Portalb

“Është e dukshme se përpjekjet për zgjidhjen e “çështjes maqedonase” do të kërkojnë manovrim, si në shtëpi po ashtu edhe në arenën ndërkombëtare. Duke e pasur parasysh vijat e kuqe, retorikën emocionale...

“Katimerini”: çështja maqedonase është larg diplomacisë

para 9 muajve - Gazeta Express

“Është e dukshme se përpjekjet për zgjidhjen e “çështjes maqedonase” do të kërkojnë manovrim, si në shtëpi po ashtu edhe në arenën ndërkombëtare. Duke e pasur parasysh vijat e kuqe, retorikën emocionale...

Grupe të punës dhe pritje për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar për emrin

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 13 janar - Çështja e emrit, pozitat e Maqedonisë dhe të Greqisë, si edhe pritjet për atë se çfarë ndryshimesh do të pasojnë në rajon pas zgjidhjes së këtij kontesti 25-vjeçar edhe më tej janë temë...

Në MPJ-në greke mbledhje për përgatitje të hapjes së vendkalimit kufitar Prespë

para 9 muajve - Zhurnal

Athinë, 12 janar - Për detajet dhe aktivitetet e domosdoshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kufitar Prespë, në Ministrinë e Punëve të Jashtme sot u mbajt takim i ministrave kompetent nga...

Dimitrov: Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe të punës

para 9 muajve - Albeu

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin. Këtë e deklaroi...

Maqedonia dhe Greqia me grupe të punës për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar

para 9 muajve - Aktuale

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin. Këtë sot e deklaroi...

Dimitrov: Presim një propozim nga Nimic dhe zgjidhja duhet të jetë dinjitoze

para 9 muajve - Almakos

Maqedonia dhe Greqia ranë dakord të formojnë grupe punuese, të udhëhequr nga ministrat e jashtëm, të cilët do të jenë të angazhuar për të gjetur një zgjidhje për mosmarrëveshjen 25 vjeçare të emrit, përcjell...

Dimitrov: Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe të punës për kontestin me emrin

para 9 muajve - Gazeta Express

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin. Këtë e deklaroi...

Prespa me vendkalim kufitar

para 9 muajve - Aktuale

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kutar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke....

Dimitrov: Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe të punës për kontestin me emrin

para 9 muajve - Medial

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin. Këtë sot e deklaroi...

Në MPJ-në greke mbledhje për përgatitje të hapjes së vendkalimit kufitar Prespë

para 9 muajve - Medial

Për detajet dhe aktivitetet e domosdoshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kufitar Prespë, në Ministrinë e Punëve të Jashtme sot u mbajt takim i ministrave kompetent nga Qeveria greke. Nga...

DIMITROV: GRUPE TË PËRBASHKËTA PUNE ME PALËN GREKE

para 9 muajve - Lajm

Kryediplomati Nikolla Dimitrov ka njoftuar për krijimin e grupeve të përbashkëta të punës të palës greke dhe maqedonase. Ai ka shpjeguar se grupet do të angazhohen për të përshpejtuar bisedime për zgjidhjen...

Dimitrov: Grupe të përbashkëta pune me palën greke

para 9 muajve - Shenja

Kryediplomati Nikolla Dimitrov ka njoftuar për krijimin e grupeve të përbashkëta të punës të palës greke dhe maqedonase. Ai ka shpjeguar se grupet do të angazhohen për të përshpejtuar bisedime për zgjidhjen...

Përgatitet hapja e kalimit kufitar në Prespë

para 9 muajve - Ina

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kufitar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke....

Përgatitet hapja e kalimit kufitar në Prespë

para 9 muajve - Gazeta Express

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kufitar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke....

“Katimerini”: çështja maqedonase është larg diplomacisë

para 9 muajve - Lajm

“Është e dukshme se përpjekjet për zgjidhjen e “çështjes maqedonase” do të kërkojnë manovrim, si në shtëpi po ashtu edhe në arenën ndërkombëtare. Duke e pasur parasysh vijat e kuqe, retorikën emocionale...

Shqiptarët të jenë nikoqirë e jo shërbëtorë në Maqedoni

para 9 muajve - Bota Press

Kushti kryesor i Maqedonisë për anëtarësimin në BE dhe NATO është zgjidhja e kontestit të emrit me shtetin fqinjë, Greqinë, e kohët e fundit këto procese për zgjidhjen e emrit kanë marrë hov të madh ....

Dimitrov: Nga Nimetz presim propozim, ndërsa zgjidhja duhet të jetë dinjitoze

para 9 muajve - Fol

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, në Click Plus ka deklaruar se akoma nuk ka propozim për zgjidhjen e çështjes së emrit, por inkurajoi ndërmjetësuesin Metthew Nimetz të jep propozim në takimin...

Grupe të punës dhe pritje për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar për emrin

para 9 muajve - Almakos

Çështja e emrit, pozitat e Maqedonisë dhe të Greqisë, si edhe pritjet për atë se çfarë ndryshimesh do të pasojnë në rajon pas zgjidhjes së këtij kontesti 25-vjeçar edhe më tej janë temë kryesore në opinion...

Maqedonia dhe Greqia me grupe të punës për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar

para 9 muajve - Lajm

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin. Këtë sot e deklaroi...

Përgatitet hapja e kalimit kufitar Prespa

para 9 muajve - Lajm

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kufitar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke,...

Përgatitet hapja e kalimit kufitar në Prespë

para 9 muajve - Sovrani

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kufitar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke....

Përgatitet hapja e kalimit kufitar Prespa

para 9 muajve - Fol

Për detajet dhe aktivitetet e nevojshme që duhet të ndërmerren për hapjen e vendkalimit kufitar të Prespës, dje në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë u mbajt një takim i ministrave të qeverisë greke,...

Çështja e emrit të Maqedonisë, Cipras do marrë parasysh qëndrimin e Kishës greke

para 9 muajve - BalkanWeb

MAQEDONI -Kryeministri grek, Aleksis Cipras i garantoi Kishës Greke se do ta marrë parasysh qëndrimin e saj në negociatat për emrin. Mediat greke raportojnë se kjo ishte përgjigja e kryeministrit ndaj...

Me propozim konkret në tavolinë, Nimic më 17 janar do të fillojë raundin e ri të bisedimeve

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 jana r - Me propozim projekt në tavolinë, Nimic më 17 janar do të fillojë raundin e ri të bisedimeve për emrin, shefat e diplomacive Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kocias mbrëmë pas takimit në Selanik...

Dimitrov dhe Koxias në krye të grupeve të punës për zgjidhjen e çështjes së emrit

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe pune të udhëhequra nga ministrat e Jashtëm të cilët do të punojnë në gjetjen e zgjidhjes së kontestit të emrit. Këtë sot e ka...

Dimitrov për Reuters: Kemi përgjegjësi të madhe

para 9 muajve - Gazeta Express

Ministri i jashtëm i Maqedonisë Nikolla Dimitrov tha në një intervistë për Reuters se Maqedonia dhe Greqia ranë dakord të formojnë grupe punuese të udhëhequra nga ministrat e jashtëm për të zhvilluar bisedime...

Dimitrov dhe Koxias në krye të grupeve të punës për zgjidhjen e çështjes së emrit

para 9 muajve - Aktuale

Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe pune të udhëhequra nga ministrat e Jashtëm të cilët do të punojnë në gjetjen e zgjidhjes së kontestit të emrit. Këtë sot e ka deklaruar shefi...

Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe pune për kontestin e emrit

para 9 muajve - Gazeta Express

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan për formimin e grupeve të punës, të udhëhequr nga ministrat për punë të jashtme, të cilët do të jenë të përkushtuar në gjetjen e zgjidhjes për kontestin 25 vjeçar për emrin...

Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe pune për kontestin e emrit

para 9 muajve - Telegrafi

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan për formimin e grupeve të punës, të udhëhequr nga ministrat për punë të jashtme, të cilët do të jenë të përkushtuar në gjetjen e zgjidhjes për kontestin 25 vjeçar për emrin...

Me propozim konkret në tavolinë, Nimic më 17 janar do të fillojë raundin e ri të bisedimeve

para 9 muajve - Lajm

Me propozim projekt në tavolinë, Nimic më 17 janar do të fillojë raundin e ri të bisedimeve për emrin, shefat e diplomacive Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kocias mbrëmë pas takimit në Selanik kanë shprehur...

Kontesti rreth emrit, Cipras: Do të mbrojmë interesat nacionalë

para 9 muajve - Zhurnal

Shkup, 12 janar - Pas qëndrimit të kishës greke se asnjë kishë tjetër nuk mund të quhet “maqedonase”, përvec saj, kryeministri Grek Cipras ka garantuar se ky qëndrim do të merret parasysh në negociatat...

Emri, Cipras do marr parasysh qëndrimin e Kishës greke

para 9 muajve - Aktuale

Kryeministri grek, Aleksis Cipras i garantoi Kishës Greke se do ta marrë parasysh qëndrimin e saj në negociatat për emrin. Mediat greke raportojnë se kjo ishte përgjigja e kryeministrit ndaj qëndrimit...

Emri, Cipras do marr parasysh qëndrimin e Kishës greke

para 9 muajve - Medial

Kryeministri grek, Aleksis Cipras i garantoi Kishës Greke se do ta marrë parasysh qëndrimin e saj në negociatat për emrin. Mediat greke raportojnë se kjo ishte përgjigja e kryeministrit ndaj qëndrimit...

Dimitrov dhe Koxias në krye të grupeve të punës për zgjidhjen e çështjes së emrit

para 9 muajve - Lajm

Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe pune të udhëhequra nga ministrat e Jashtëm të cilët do të punojnë në gjetjen e zgjidhjes së kontestit të emrit. Këtë sot e ka deklaruar shefi...

Kontesti rreth emrit, Cipras: Do të mbrojmë interesat nacionalë

para 9 muajve - MRT

Pas qëndrimit të kishës greke se asnjë kishë tjetër nuk mund të quhet “maqedonase”... Pas qëndrimit të kishës greke se asnjë kishë tjetër nuk mund të quhet “maqedonase”, përvec saj, kryeministri Grek Cipras...

Zgjidhja e emrit, Cipras do marr parasysh qëndrimin e Kishës greke

para 9 muajve - Albeu

Kryeministri grek, Aleksis Cipras i garantoi Kishës Greke se do ta marrë parasysh qëndrimin e saj në negociatat për emrin. Mediat greke raportojnë se kjo ishte përgjigja e kryeministrit ndaj qëndrimit...

Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe pune për kontestin e emrit

para 9 muajve - Almakos

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan për formimin e grupeve të punës, të udhëhequr nga ministrat për punë të jashtme, të cilët do të jenë të përkushtuar në gjetjen e zgjidhjes për kontestin 25 vjeçar për emrin...

Ministri Dimitrov takohet me një delegacion të BE-së

para 9 muajve - Anadolu Agency

Speciale arkiv SHKUP (АА) – Ministri i Punëve të Jashtme i Maqedonisë, Nikolla Dimitrov, sot realizoi takim me Jean – Cristoph Belliard, zëvendës-sekretar i Shërbimit për Punë të Jashtme në BE (EEAS),...

Emri, Cipras do marr parasysh qëndrimin e Kishës greke

para 9 muajve - Zhurnal

Athinë, 12 janar - Kryeministri grek, Aleksis Cipras i garantoi Kishës Greke se do ta marrë parasysh qëndrimin e saj në negociatat për emrin. Mediat greke raportojnë se kjo ishte përgjigja e kryeministrit...

Emri, Cipras do marr parasysh qëndrimin e Kishës greke

para 9 muajve - Alsat-M

Kryeministri grek, Aleksis Cipras i garantoi Kishës Greke se do ta marrë parasysh qëndrimin e saj në negociatat për emrin. Mediat greke raportojnë se kjo ishte përgjigja e kryeministrit ndaj qëndrimit...

Dimitrov: Kemi mundësi për hap serioz përpara

para 9 muajve - Portalb

Shefi i Diplomacisë Nikolla Dimitrov sot realizoi takim me zëvendës sekretarin e përgjithshëm të Shërbimit për punë të jashtme të BE-së (EEAS). Takimi u mbajt në kuadër të takimit të drejtorëve politikë...

Zëdhënësi i qeverisë greke: Pozicioni ynë është ‘erga omnes’

para 9 muajve - Gazeta Express

Pozicioni i Greqisë është zgjidhje për përdorim të përgjithshëm që domethënë ndryshim të emrit kushtetues dhe përdorimit të tij në brendësinë e vendit, shpjegon zëdhënësi i Qeverisë greke, Dimitris Canakopulos,...

Takim i Dimitrovit me zëvendës sekretarin e përgjithshëm të Shërbimit për punë të jashtme të BE-së

para 9 muajve - Medial

Shefi i Diplomacisë Nikolla Dimitrov sot realizoi takim me zëvendës sekretarin e përgjithshëm të Shërbimit për punë të jashtme të BE-së (EEAS). Takimi u mbajt në kuadër të takimit të drejtorëve politikë...

Dimitrov konfirmon: Para nesh është perspektiva të cilën nuk duhet ta lëshojmë

para 9 muajve - Gazeta Express

Sot, ministri i jashtëm, Nikolla Dimitrov pati një takim me Zhan-Christophe Belial, zëvendës sekretar i përgjithshëm i Shërbimit të Marrëdhënieve me Punët e Jashtme të BE-së (EEAS). Takimi u zhvillua në...

Dimitrov: Kemi mundësi serioze për të ecur para

para 9 muajve - Telegrafi

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, sot realizoi takim me zv.sekretarin e përgjithshëm të Shërbimeve për Punë të Jashme pran BE-së, Jean-Kristof Beliard. Takimi është mbajtur në kuadër të takimit...

Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe pune për kontestin e emrit

para 9 muajve - Fol

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan për formimin e grupeve të punës, të udhëhequr nga ministrat për punë të jashtme, të cilët do të jenë të përkushtuar në gjetjen e zgjidhjes për kontestin 25 vjeçar për emrin...

Canakapullos: Çështja e emrit relaksohet nëse evitohen qëndrimet irredentiste

para 9 muajve - Shenja

Përdorim i përgjithshëm i emrit të shtetit, ndryshim të emrit kushtetues dhe përdorim të tij edhe brenda shtetit, ky është pozicioni i Greqisë, sa i takon zgjidhjes së çështjes së emrit të Maqedonisë....

Vucis: Ekziston mundësi e lartë për zgjidhjen e çështjes së emrit

para 9 muajve - Portalb

Kryetari i Kuvendit të Greqisë, Nikos Vucis është optimist për zgjidhjen e kontestit me emrin dhe konsideron se ekziston mundësi e madhe që nuk guxon të anashkalohet, njofton Portalb.mk. “Kjo çështje është...

Zëdhënësi i qeverisë greke: Emri i Maqedonisë për përdorim të përgjitshëm!

para 9 muajve - Shenja

Pozicioni i Greqisë është zgjidhje për përdorim të përgjithshëm që domethënë ndryshim të emrit kushtetues dhe përdorimit të tij në brendësinë e vendit, shpjegon zëdhënësi i Qeverisë greke, Dimitris Canakopulos,...

Kryetari i Kuvendit të Greqisë, Vucis: Ekziston mundësi e lartë për zgjidhjen e çështjes së emrit

para 9 muajve - Lajm

Kryetari i Kuvendit të Greqisë, Nikos Vucis është optimist për zgjidhjen e kontestit me emrin dhe konsideron se ekziston mundësi e madhe që nuk guxon të anashkalohet, njofton Portalb.mk. “Kjo çështje është...

Çështja e emrit, Shkupi dhe Athina presin propozimin e Nimicit

para 9 muajve - Albeu

Qeveritë në Shkup dhe në Athinë në takimin e 17 janarit në Nju Jork, nga ndërmjetësi Methju Nimic presin propozim thelbësor që do të ndikonte në tejkalimin e dallimeve rreth emrit. Shefat e diplomacive...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

para 9 muajve - TV Koha

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve për...

Kontesti rreth emrit, Shkupi dhe Athina presin propozimin e Nimicit

para 9 muajve - MRT

Qeveritë në Shkup dhe në Athinë në takimin e 17 janarit në Nju Jork, nga ndërmjetësi Methju Nimic... Qeveritë në Shkup dhe në Athinë në takimin e 17 janarit në Nju Jork, nga  ndërmjetësi Methju Nimic...

Nimic vjen me propozim për emrin

para 9 muajve - Medial

Kornizë inicuese me të cilën në mënyrë thelbësore do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit Methju Nimic në raundin e ardhshëm...

Nimic vjen me propozim për emrin

para 9 muajve - Indeks.mk

Kornizë inicuese me të cilën në mënyrë thelbësore do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit Methju Nimic në raundin e ardhshëm...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

para 9 muajve - GazetaBlic

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve për...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

para 9 muajve - Alsat-M

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve për...

Nimic vjen me propozim për emrin

para 9 muajve - Aktuale

Kornizë inicuese me të cilën në mënyrë thelbësore do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit Methju Nimic në raundin e ardhshëm...

Shkupi dhe Athina presin propozimin nga Nimic për emrin e Maqedonisë

para 9 muajve - Gazeta Express

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve për...

Liderët e Maqedonisë dhe Greqisë janë të gatshëm për zgjidhjen e kontestit të emrit

para 9 muajve - Gazeta Express

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë, njofton REL. Kryeministri i Greqisë, Alexis Cipras, tha se ai e sheh “një...

‘Maqedonia e Re’, bisedimet Shkup Athinë, mundësi për zgjidhjen e problemit të emrit

para 9 muajve - Syri

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë. Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, tha se ai e sheh “një dritare...

Greqi: Shihet “mundësia” për zgjidhjen e kontestit me Maqedoninë

para 9 muajve - Koha.net

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë. Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, tha se ai e sheh “një dritare...

Greqi: Shihet “mundësia” për zgjidhjen e kontestit me Maqedoninë

para 9 muajve - Portalb

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë, njofton REL . Kryeministri i Greqisë, Alexis Cipras, tha se ai e sheh...

Dimitrov: Para nesh është perspektiva të cilën nuk duhet ta lëshojmë

para 9 muajve - Fol

Sot, ministri i jashtëm, Nikolla Dimitrov pati një takim me Zhan-Christophe Belial, zëvendës sekretar i përgjithshëm i Shërbimit të Marrëdhënieve me Punët e Jashtme të BE-së (EEAS). Takimi u zhvillua në...

Greqi: Shihet “mundësia” për zgjidhjen e kontestit me Maqedoninë

para 9 muajve - Lajmi.net

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë. Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, tha se ai e sheh “një dritare...

Emri afër zgjidhjes

para 9 muajve - Lajm

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë, njofton REL. Kryeministri i Greqisë, Alexis Cipras, tha se ai e sheh “një...

Nimic vjen me propozim për emrin

para 9 muajve - Almakos

Kornizë inicuese me të cilën në mënyrë thelbësore do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit Methju Nimic në raundin e ardhshëm...

Greqi: Shihet “mundësia” për zgjidhjen e kontestit me Maqedoninë

para 9 muajve - Evropa e Lirë

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë. Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, tha se ai e sheh “një dritare...

Greqia sheh “një dritare” në zgjidhjen e kontestit me Maqedoninë

para 9 muajve - Illyria

Athinë, 12 janar 2018 – Udhëheqësit e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fort për ta zgjidhur kontestin lidhur me emrin e Maqedonisë. Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, ka thwnw se ai e sheh...

Cipras fton Kishën greke ta ulë retorikën për çështjen e emrit

para 9 muajve - Shenja

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë. Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, tha se ai e sheh “një dritare...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

para 9 muajve - Almakos

12 Janar Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

para 9 muajve - Gazeta e re

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve për...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

para 9 muajve - Periskopi

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve për...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

para 9 muajve - KosovaPress

Shefat e diplomacive të të dyja vendeve, Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kotcijas, në takimin e djeshëm në Selanik, shprehën optimizëm se është e mundshme zgjidhja. Ata biseduan për metodologjinë, për qasjen...

Liderët e Maqedonisë dhe Greqisë janë të gatshëm për zgjidhjen e kontestit të emrit

para 9 muajve - Sovrani

Liderët e Greqisë dhe Maqedonisë thonë se kanë punuar fuqishëm për ta zgjidhur kontestin e gjatë me dekada për emrin e Maqedonisë, njofton REL. Kryeministri i Greqisë, Alexis Cipras, tha se ai e sheh “një...

Më 17 janar pritet propozimi i Nimetz për kontestin me emrin

para 9 muajve - Fol

Kornizë inicuese me të cilën në mënyrë thelbësore do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit Methju Nimic në raundin e ardhshëm...

Takimi sekret Kotzias-Dimitrov, negociatat për emrin në “Makedonia Palace”

para 9 muajve - 24 ore

Në Selanik është zhvilluar nën një fshehtësi ekstreme dhe masa të rrepta sigurie, takimi urgjent i shumëpërfolur 24 orët e fundit midis kreut të diplomacisë greke, Nikos Kotzias, dhe homologut të tij maqedonas,...

Takimi “top-sekret” Kocias – Dimitrov në Selanik, a janë gati për emrin?!

para 9 muajve - Ina

Ministri i Jashtëm i Maqedonisë, Nikola Dimitrov, dhe hommologu i tij grek, Nikos Kocias, sot kanë zhvilluar takim në Selanik të Greqisë. Siç thuhet në një njoftim nga Ministria e Jashtme e Maqedonisë,...

Emri i Maqedonisë, vijojnë diskutimet diplomatike

para 9 muajve - NOA

Ministrat e jashtëm të Greqisë dhe Maqedonisë, Nikos Kotzias dhe Nikola Dimitrov  janë angazhuar që të kenë një rol më energjik të negociatat për zgjidhjen e çështjes së emrit, me qëllim që të kapërcejnë...

Dimitrov dhe Kocias takim në Selanik, në fokus zhvillimi i marrëdhënieve

para 9 muajve - Anadolu Agency

Speciale arkiv SHKUP (AA) - Sot në Selanik Ministri i Jashtëm i Maqedonisë, Nikola Dimitrov, dhe hommologu i tij grek, Nikos Kocias, kanë zhvilluar takim në Selanik të Greqisë, transmeton Anadolu Agency...

Dimitrov dhe Kotzias presin kornizë inicuese për zgjidhjen e kontestit të emrit nga ndërmjetësi Nimetz

para 9 muajve - Telegrafi

Pritje se në takimin vijues më 17 janar në New York ndërmjetësuesi Matthew Nimetz do të vendosë në tryezë kornizë iniciuese në të cilën në mënyrë esenciale do të përparohet në tejkalimin e dallimit rreth...

Takimi sekret Kotzias-Dimitrov, negociatat për emrin në “Makedonia Palace”

para 9 muajve - Standard

Në Selanik është zhvilluar nën një fshehtësi ekstreme dhe masa të rrepta sigurie, takimi urgjent i shumëpërfolur 24 orët e fundit midis kreut të diplomacisë greke, Nikos Kotzias, dhe homologut të tij maqedonas,...

Takimi Dimitrov-Kocijas: Presim përparim në bisedimet e 17 janarit

para 9 muajve - Gazeta Express

Shefat e diplomacive të Maqedonisë dhe Greqisë Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kocijas në takimin e sotëm në Selanik thanë se bashkërisht presin që ndërmjetësi i OKB-së për çështjen e emrit Metju Nimic në takimin...

Takimi Dimitrov-Kocijas: Presim përparim në bisedimet e 17 janarit

para 9 muajve - Aktuale

Shefat e diplomacive të Maqedonisë dhe Greqisë Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kocijas në takimin e sotëm në Selanik thanë se bashkërisht presin që ndërmjetësi i OKB-së për çështjen e emrit Metju Nimic në takimin...

Takim sekret Kotzias-Dimitrov

para 9 muajve - Gazeta Tema

Në Selanik është zhvilluar nën një fshehtësi ekstreme dhe masa të rrepta sigurie, takimi urgjent i shumëpërfolur 24 orët e fundit midis kreut të diplomacisë greke, Nikos Kotzias, dhe homologut të tij maqedonas,...

Takimi sekret Kotzias-Dimitrov, negociata për emrin në “Makedonia Palace”

para 9 muajve - Gazeta Shqip

Në Selanik është zhvilluar nën një fshehtësi ekstreme dhe masa të rrepta sigurie, takimi urgjent i shumëpërfolur 24 orët e fundit midis kreut të diplomacisë greke, Nikos Kotzias, dhe homologut të tij maqedonas,...

Mbahet takimi i drejtorëve politik të Ballkanit Perëndimor me përfaqësuesit e BE-së në Shkup

para 9 muajve - Almakos

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Maqedonisë sot u mbajt takimi i dytë i Shërbimit Evropian për punë të jashtme(EEAS) e kryesuar nga zv.sekretari i përgjithshëm i EEAS, Jean-Christophe Belliard, me...

fax.al nuk prodhon lajme apo përmbajtje, por i analizon web faqet relevante në gjuhën shqipe. fax.al i organizon, grumbullon, bën rangimin dhe prezanton përmbajtjet e faqeve tjera në përputhje me normat ligjore dhe morale. Këta operacione bëhen nga algoritme kompjuterike të cilat i dizajnuam dhe vazhdojmë t'i përsosim. Faktori njeri nuk ka asnjë ndikim, andaj janë të mundshme edhe gabime.

Kontakt · Marketing · Facebook · Twitter · Android fax.al

Copyright © 2010 - 2015 · Për projektin · Mapa e faqes · Kanale RSS · Privatësia · Developed by GRID System
KLIK