Kriza e shkaktuar nga Kovid-19 e rrit varfërinë

para një muaji - TV21

Kriza shëndetësore e shkaktuar nga Kovid-19 në suaza botërore, e me këtë edhe te ne në këtë moment është sfida më e madhe me të cilën përballen të gjitha vendet. Krahas sfidave në fushën e shëndetësisë...

Alarmon BB: Ekonomia e Kosovës pritet të pësojë rënie për 8.8% në vitin 2020

para një muaji - Syri.net Kosova

Në raportin e rregullt ekonomik për Ballkanin Perëndimor bëhet e ditur se pandemia i ka kufizuar mundësitë për zhvillim ekonomik edhe në Kosovë. “Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret me 8.8 për qind në...

Alarmon Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës edhe më dobët vitin e ardhshëm

para një muaji - Infokusi

Ekonomia e Kosovës pritet të pësojë rënie për 8.8% në vitin 2020. Në raportin e rregullt ekonomik për Ballkanin Perëndimor bëhet e ditur se pandemia i ka kufizuar mundësitë për zhvillim ekonomik edhe në...

Alarmon Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës edhe më dobët vitin e ardhshëm

para një muaji - Arbresh

Në raportin e rregullt ekonomik për Ballkanin Perëndimor bëhet e ditur se pandemia  i ka kufizuar mundësitë për zhvillim ekonomik edhe në Kosovë. “Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret me 8.8 për qind në...

Korona e ka shtuar “punën në të zezë”

para një muaji - Koha.mk

Masat e mundshme për t’u marrë me ekonominë gri klasifikohen në dy grupe: represive dhe stimuluese. Në praktikën e deritanishme, në Maqedoni dominojnë masat represive, të cilat përfshijnë kontrolle dhe...

Ministria e Financave: Nuk do të ketë kontrolle tek biznesi i vogël

para një muaji - Klan

Ministria e Financave: Nuk do të ketë kontrolle tek biznesi i vogël “Jemi të angazhuar të ulim borxhin dhe të nxisim punësimin” Ministria e Financave dhe Ekonomisë në një reagim pas publikimit të raportit...

Korona e ka shtuar “punën në të zezë”

para një muaji - Flaka

Masat e mundshme për t’u marrë me ekonominë gri klasifikohen në dy grupe: represive dhe stimuluese. Në praktikën e deritanishme, në Maqedoni dominojnë masat represive, të cilat përfshijnë kontrolle dhe...

Banka Botërore: Kosova pritet të ketë rritje ekonomike në vitin 2021

para një muaji - Gazeta Express

Lajme Gazeta Express 22/10/2020 19:08 Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi me 12.4 për qind, në Kosovë me 8.8 përqind, në Shqipëri me 8.4 përqind, Bosnja e Hercegovina me 3.2 përqind...

Ministria e Financave: Nuk do të ketë kontrolle tek biznesi i vogël

para një muaji - Gazeta Tema

Ministria e Financave dhe Ekonomisë në një reagim pas publikimit të raportit të Bankës Botërore, shprehet se vlerësimet e bankës për një rimëkëmbje ekonomike 5% vitin e ardhshëm është në të njëjtat parashikime...

Banka Botërore: Shqipëria e Kosova më rënien më të fortë ekonomike në Ballkan pas Malit të zi

para një muaji - Top Channel

Banka Botërore ka rishikuar në ulje vlerësimet e saj për rritjen ekonomike të Ballkanit Perëndimor, si pasojë e ndikimit të pandemisë së COVID 19-ës, duke folur për një recesion të thellë të rajonit. “Aktiviteti...

Banka Botërore: Kosova pritet të ketë rritje ekonomike në vitin 2021

para një muaji - Sinjali

Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi me 12.4 përqind, në Kosovë me 8.8 përqind, në Shqipëri me 8.4 përqind, BeH me 3.2 përqind dhe Serbi me 3 përqind. Banka Botërore në raportin e...

BB: Kosova, pritet rritje mesatare e ekonomisë në 2021

para një muaji - RTK

Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi me 12.4 pë qind, në Kosovë me 8.8 përqind, në Shqipëri me 8.4 përqind, BeH me 3.2 përqind dhe Serbi me 3 përqind. Banka Botërore në raportin e...

BB: Shqipëria e Kosova me rënien më të fortë ekonomike në Ballkan pas Malit të zi

para një muaji - Zëri i Amerikës

Banka Botërore ka rishikuar në ulje vlerësimet e saj për rritjen ekonomike të Ballkanit Perëndimor, si pasojë e ndikimit të pandemisë së COVID 19-ës, duke folur për një recesion të thellë të rajonit. “Aktiviteti...

Shqipëria e Kosova me rënien më të fortë ekonomike në Ballkan/ Raporti i Bankës Botërore: Kriza e COVID 19 ka shtyrë në varfëri mbi 300,000 njerëz

para një muaji - Panorama

Banka Botërore ka rishikuar në ulje vlerësimet e saj për rritjen ekonomike të Ballkanit Perëndimor, si pasojë e ndikimit të pandemisë së COVID 19-ës, duke folur për një recesion të thellë të rajonit. “Aktiviteti...

“Vitin e ardhshëm rimëkëmbja ekonomike në nivelin 5%”, ministria e Financave: Biznesi i vogël nuk ka kontrolle tatimore

para një muaji - Java News

Ministria e Financave dhe Ekonomisë në një reagim pas publikimit të raportit të Bankës Botërore, shprehet se vlerësimet e bankës për një rimëkëmbje ekonomike 5% vitin e ardhshëm është në të njëjtat parashikime...

Banka Botërore: Pandemia e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut, aktiviteti ekonomik do të bjerë për 4.1%

para një muaji - Telegrafi

Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që Maqedonia e Veriut ta përfundojë këtë vit me rënie të PBV-së prej 4.1 përqind, ndërsa për vitin 2021 dhe 2022 rritje prej 3.6%, gjegjësisht 3.5%....

BB: Në Kosovë pritet rritje mesatare e ekonomisë nē vitin 2021

para një muaji - Albinfo

Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi, me 12.4 pë qind, në Kosovë me 8.8 për qind, në Shqipëri me 8.4 për qind, BeH me 3.2 për qind dhe Serbi me 3 për qind. Banka Botërore në raportin...

Banka Botërore: Pandemia e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut, aktiviteti ekonomik do të bjerë për 4.1%

para një muaji - Zhurnal

Shku p, 22 tetor, zhurnal.mk – Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që Maqedonia e Veriut ta përfundojë këtë vit me rënie të PBV-së prej 4.1 përqind, ndërsa për vitin 2021 dhe 2022 rritje...

BB: Kosova, pritet rritje mesatare e ekonomisë në 2021

para një muaji - Flaka

Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi me 12.4 pë qind, në Kosovë me 8.8 përqind, në Shqipëri me 8.4 përqind, BeH me 3.2 përqind dhe Serbi me 3 përqind. Banka Botërore në raportin e...

Banka Botërore: Kosova pritet të ketë rritje ekonomike në vitin 2021

para një muaji - Infokusi

Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi me 12.4 për qind, në Kosovë me 8.8 përqind, në Shqipëri me 8.4 përqind, Bosnja e Hercegovina me 3.2 përqind dhe Serbi me 3 përqind. Banka Botërore...

Banka Botërore: Shqipëria e Kosova me rënien më të fortë ekonomike në Ballkan pas Malit të zi

para një muaji - Lajmi.net

Në ulje, Banka ka rishikuar dhe rritjen e ekonomisë së Shqipërisë dhe Kosovës, të cilat, pritet të kenë rënien më të fortë mes vendeve të rajonit, pas Malit të Zi. Serbia rezulton të jetë vendi në të cilin...

BB: Rimëkëmbje e pasigurtë, problem korrupsioni

para një muaji - Klan

BB: Rimëkëmbje e pasigurtë, problem korrupsioni “Politikat mbështetëse të orientohen në uljen e varfërisë” “Një rimëkëmbje e pasigurtë”, kështu e ka titulluar raportin e Rregullt Ekonomik për vendet e...

Ekonomia do tkurret me 8.4 përqind/ Banka Botërore: Rimëkëmbja do të jetë e ngadaltë

para një muaji - Top Channel

“Rimëkëmbja e vendeve të Ballkanit Perëndimor do të jetë e ngadaltë. Kjo veçanërisht për Shqipërinë, për shkak të dy goditjeve që ka marrë vendi, tërmeti i 26 nëntorit dhe pandemia Covid-19. Janë këto...

Banka Botërore: Pandemia e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut

para një muaji - RTK

Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që Maqedonia e Veriut ta përfundojë këtë vit me rënie të PBV-së prej 4.1 përqind, ndërsa për vitin 2021 dhe 2022 rritje prej 3.6%, gjegjësisht 3.5%....

Banka Botërore bën parashikim të zymtë për Ballkanin Perëndimor

para një muaji - Zeri

Një raport i Bankës Botërore e ka përshkruar të zymtë situatën që po kalon Ballkani Perëndimor nga ndikimi i pandemisë. Koronavirusi thuhet se e ka zhytur rajonin në recesion të thellë duke kërcënuar vendet...

Banka Botërore: Pandemia e kovidit e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut, aktiviteti ekonomik do të bjerë 4,1 për qind

para një muaji - Koha.mk

Shkup, 21 tetor – Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që vendi të përfundojë këtë vit me një rënie të PBB-së prej 4.1 për qind, dhe për vitin e ardhshëm dhe për vitin 2022 parashikon...

Raporti i BB: Pandemia shtoi me 300 mijë numrin e të varfërve në Kosovë, Mal të Zi, Serbi dhe Shqipëri. Kërcënon vendet e punës

para një muaji - Gazeta Tema

Pandemia e COVID-19 e ka zhytur rajonin e Ballkanit Perëndimor në një recesion të thellë, të shoqëruar me rënie të kërkesës së brendshme dhe të jashtme dhe ndërprerje në zinxhirët e furnizimit, duke i...

BB: Rënia ekonomike në Shqipëri e në Kosovë, me e madhja në rajon, pas Malit të Zi

para një muaji - Illyria

Banka Botërore ka rishikuar në ulje vlerësimet e saj për rritjen ekonomike të Ballkanit Perëndimor, si pasojë e ndikimit të pandemisë së COVID 19-ës, duke folur për një recesion të thellë të rajonit. “Aktiviteti...

Banka Botërore: Pandemia e kovidit e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut, aktiviteti ekonomik do të bjerë 4,1 për qind

para një muaji - Medial

Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që vendi të përfundojë këtë vit me një rënie të PBB-së prej 4.1 për qind, dhe për vitin e ardhshëm dhe për vitin 2022 parashikon rritje, përkatësisht...

Banka Botërore: Kosova pritet të ketë rritje ekonomike në vitin 2021

para një muaji - Bota Press

Botapress 22 Tetor – Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi me 12.4 për qind, në Kosovë me 8.8 përqind, në Shqipëri me 8.4 përqind, Bosnja e Hercegovina me 3.2 përqind dhe Serbi me 3...

Banka Botërore: Kosova pritet të ketë rritje ekonomike në vitin 2021

para një muaji - Arbresh

Rënia më e madhe në rajon është parashikuar në Malin e Zi me 12.4 për qind, në Kosovë me 8.8 përqind, në Shqipëri me 8.4 përqind, Bosnja e Hercegovina me 3.2 përqind dhe Serbi me 3 përqind. Banka Botërore...

Paralajmërim i frikshëm nga Banka Botërore për ekonominë kosovare

para një muaji - Syri.net Kosova

Pandemia COVID-19 po ushtron trysni të paprecedent mbi aktivitetin ekonomik dhe kushtet e jetesës së njerëzve në Kosovë, dhe se gjatë vitit 2020 ekonomia e vendit do të tkurret me 8.8 për qind. Kështu...

Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret me 8.8 për qind, pandemia COVID-19 po kërcënon vendet e punës

para një muaji - Telegrafi

Në Kosovë, pandemia COVID-19 po ushtron trysni të paprecedent mbi aktivitetin ekonomik dhe kushtet e jetesës së njerëzve dhe se gjatë vitit 2020 ekonomia e vendit do të tkurret me 8.8 për qind. Kështu...

Raporti i Bankës Botërore për Shqipërinë: Rikthimi drejt konsolidimit fiskal në periudhën afatmesme

para një muaji - Lexo

Në raportin më të fundit periodik për Ballkanin Perëndimor, Banka Botërore paraqet një analizë të ecurisë dhe reagimit të vendeve dhe ekonomive respektive. Banka Botërore vlerëson reagimin e shpejtë të...

Banka Botërore: Ekonomia e Shqipërisë do bjerë 8.4%

para një muaji - Top Channel

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

PARASHIKIMI/ Kriza COVID, Banka Botërore: ç’e pret ekonominë shqiptare në 2021-shin

para një muaji - Te Sheshi

Vendet e Ballkanit Perëndimor do të përjetojnë një rënie reale të prodhimit të brendshëm bruto (PBB) prej 4.8 përqind në vitin 2020 për shkak të pandemisë COVID-19 dhe pasojat më të këqija do të ndjehen...

“Pandemia zhyti Ballkanin në recesion të thellë”

para një muaji - in7

Rajoni i Ballkanit Perëndimor është zhytur në një recesion të thellë nga pandemia e COVID-19, të shoqëruar me rënie të kërkesës së brendshme dhe të jashtme dhe ndërprerje në zinxhirët e furnizimit, duke...

BB: Pandemia ka goditur rëndë RMV, aktiviteti ekonomik do të bjerë 4,1 %

para një muaji - Flaka

Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që vendi të përfundojë këtë vit me një rënie të PBB-së prej 4.1 për qind, dhe për vitin e ardhshëm dhe për vitin 2022 parashikon rritje, përkatësisht...

para një muaji - Ora news

Rimëkëmbja ekonomike e Shqipërisë do të jetë e vështirë pas dy goditjeve që mori, atë të tërmetit të 26 nëntorit dhe pandemisë së koronavirusit. Banka Botërore kishte parashikuar në qershor një tkurrje...

BB: Rimëkëmbje e pasigurt, ekonomia shqiptare do të bjerë 8,4%, situata fiskale në përkeqësim

para një muaji - Standard

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e Ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

BB: Pandemia e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut

para një muaji - Arbresh

Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që Maqedonia e Veriut ta përfundojë këtë vit me rënie të PBV-së prej 4.1 përqind, ndërsa për vitin 2021 dhe 2022 rritje prej 3.6%, gjegjësisht 3.5%....

Banka Botërore: Rimëkëmbja e pasigurtë, borxhi në Shqipëri 81.4%

para një muaji - Zeri

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

Nga rënia ekonomike tek borxhi publik, publikohet raporti i Bankës Botërore: Shqipëria u godit rëndë nga tërmeti, ulje të konsumit

para një muaji - BalkanWeb

Publikohet raporti i Bankës Botërore për vendet e Ballkanit Perëndimor, ku thuhet se ekonomia shqiptare ka pësuar një rënie ekonomike prej 8.4%. Në raportin në fjalë thuhet se ekonomia e Shqipërisë u godit...

“Rimëkëmbja e ngadaltë dhe e pasigurt”/ BB: Ekonomia e Shqipërisë do bjerë 8.4%. Ja sa pritet të rritet borxhi publik

para një muaji - Panorama

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e Ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

BB: Rimëkëmbje e pasigurt, ekonomia shqiptare do të bjerë 8,4%, situata fiskale në përkeqësim

para një muaji - Syri

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e Ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

BB: Ekonomia e Shqipërisë u tkurr me 8.4% këtë vit, rimëkëmbja e pasigurt

para një muaji - RTK

Banka Botërore ka publikuar këtë të enjte Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Ekonomia Shqipërisë, sipas raportit për vitin 2020, rritja pritet të tkurret me 8.4%. Ndërkohë,...

BB: Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret me 8.8%, diaspora frenoi tkurrjen edhe më të thellë

para një muaji - Zeri

Pandemia COVID-19 e ka shtyrë rajonin e Ballkanit Perëndimor në recesion të thellë, me rënie si në kërkesën e brendshme ashtu edhe në atë të jashtme, dhe bashkë me ndërprerjet në zinxhirët e furnizimit...

Mirëqenia nën mesataren e qytetarëve

para një muaji - Koha.mk

Të dhënat e tjera që tregojnë se Maqedonia për gati 4 herë ngec pas mesatares evropiane, ku për ushqime dhe pije harxhohen 12 për qind e buxhetit shtëpiak në raport me mesataren tonë prej 47 për qind....

Banka Botërore: Ekonomia e Shqipërisë u tkurr me 8.4% këtë vit, rimëkëmbja e pasigurt

para një muaji - Vizion Plus

Banka Botërore ka publikuar këtë të enjte Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Ekonomia Shqipërisë, sipas raportit për vitin 2020, rritja pritet të tkurret me 8.4%. Ndërkohë,...

Raporti – BB: Ballkani në recesion të thellë, rrezikohen tregjet e punës, shtohen të varfërit

para një muaji - Mapo

Pandemia e COVID-19 e ka zhytur rajonin e Ballkanit Perëndimor në një recesion të thellë, të shoqëruar me rënie të kërkesës së brendshme dhe të jashtme dhe ndërprerje në zinxhirët e furnizimit, duke i...

Banka Botërore: Pandemia e kovidit e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut, aktiviteti ekonomik do të bjerë 4,1 për qind

para një muaji - in7

Shkup, 21 tetor 2020 (MIA) – Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që vendi të përfundojë këtë vit me një rënie të PBB-së prej 4.1 për qind, dhe për vitin e ardhshëm dhe për vitin 2022...

Banka Botërore: Pandemia e kovidit e ka goditur rëndë Maqedoninë e Veriut, aktiviteti ekonomik do të bjerë 4,1 për qind

para një muaji - Daily News

Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon që vendi të përfundojë këtë vit me një rënie të PBB-së prej 4.1 për qind, dhe për vitin e ardhshëm dhe për vitin 2022 parashikon rritje, përkatësisht...

para një muaji - Ora news

Pandemia e COVID-19 e ka zhytur rajonin e Ballkanit Perëndimor në një recesion të thellë, të shoqëruar me rënie të kërkesës së brendshme dhe të jashtme dhe ndërprerje në zinxhirët e furnizimit, duke i...

Banka Botërore: Ekonomia e Shqipërisë do bjerë 8.4% këtë vit

para një muaji - Koha Jone

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

Raporti – BB: Ballkani në recesion të thellë, po rrezikohen tregjet e punës, janë shtuar të varfërit

para një muaji - Mapo

Pandemia e COVID-19 e ka zhytur rajonin e Ballkanit Perëndimor në një recesion të thellë, të shoqëruar me rënie të kërkesës së brendshme dhe të jashtme dhe ndërprerje në zinxhirët e furnizimit, duke i...

Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret me 8.8 për qind

para një muaji - RTK

Recesioni thellohet teksa pandemia COVID-19 kërcënon vendet e punës dhe uljen e varfërisë në Kosovë. Pandemia COVID-19 e ka shtyrë rajonin e Ballkanit Perëndimor në recesion të thellë, me rënie si në kërkesën...

Banka Botërore nxjerr raportin ekonomik: Rimëkëmbja e pasigurtë, borxhi arriti në 81.4%

para një muaji - ABC News

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

Banka Botërore nxjerr raportin ekonomik: Borxhi publik i Shqipërisë arriti në 81.4%

para një muaji - ABC News

Banka Botërore ka nxjerrë sot raportin ekonomik për 18 vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar “Rimëkëmbje e pasigurt” fokusohet në përgjigjen e vendeve të rajonit ndaj COVID-19 dhe shqyrton...

Maqedonia po përballet me recesionin më të thellë në dy dekadat e fundit

para një muaji - Fakti Ditor

Maqedonia ka hyrë në recesionin më të thellë në dy dekadat e fundit. Banka Botërore ka lëshuar një raport të rregullt ku thuhet se Covid-19 ka pasur një ndikim negativ në të gjithë sektorët e ekonomisë,...

Maqedonia po përballet me recesionin më të thellë në dy dekadat e fundit

para një muaji - Top-News

Maqedonia ka hyrë në recesionin më të thellë në dy dekadat e fundit. Banka Botërore ka lëshuar një raport të rregullt ku thuhet se Covid-19 ka pasur një ndikim negativ në të gjithë sektorët e ekonomisë,...

Kombet e Bashkuara: Ekonomia botërore do të ketë rimëkëmbje të ngadaltë

para një muaji - Telegrafi

Ekonomia botërore pritet të bjerë deri 9 për qind gjatë vitit 2020, pavarësisht shenjave të rimëkëmbjes së ngadaltë. Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuara, asnjë rajon nuk u kursye nga rënia e vlerësuar...

Taksë progresive apo taksë e sheshtë?

para një muaji - Panorama

ANASTAS ANGJELI Duket se fushata për zgjedhjet elektorale të 25 prillit të vitit të ardhshëm po ballafaqon edhe politikat fiskale mes maxhorancës dhe opozitës. Kjo, si një politikë e rëndësishme që prek...

Maqedonia kërcënohet nga rritja e varfërisë shkak të covid-19

para një muaji - Ina

Kriza e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, paraqet rrezik për rritjen e shkallës së varfërisë në Maqedoninë e Veriut. Në bazë të simulimit të Bankës Botërore, parashihet që shkalla e varfërisë brenda...

Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret me 8.8 për qind

para një muaji - Epoka e Re

Në Kosovë, pandemia COVID-19 po ushtron trysni të paprecedent mbi aktivitetin ekonomik dhe kushtet e jetesës së njerëzve dhe se gjatë vitit 2020 ekonomia e vendit do të tkurret me 8.8 për qind. Kështu...

Banka Botërore nxjerr raportin ekonomik: Borxhi publik i Shqipërisë arriti në 81.4%

para një muaji - Gazeta Telegraf

Banka Botërore pret që rimëkëmbja e Ballkanit Perëndimor të jetë e ngadaltë dhe e pasigurt. Banka ka publikuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik nr. 18 për vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar...

Banka Botërore nxjerr raportin ekonomik: Borxhi publik i Shqipërisë arriti në 81.4%

para një muaji - Arbresh

Banka Botërore ka nxjerrë sot raportin ekonomik për 18 vendet e Ballkanit Perëndimor. Raporti i titulluar “Rimëkëmbje e pasigurt” fokusohet në përgjigjen e vendeve të rajonit ndaj COVID-19 dhe shqyrton...

Kombet e Bashkuara: Ekonomia botërore do të ketë rimëkëmbje të ngadaltë

para një muaji - Epoka e Re

Ekonomia botërore pritet të bjerë deri 9 për qind gjatë vitit 2020, pavarësisht prej shenjave të rimëkëmbjes së ngadaltë. Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuara, asnjë rajon nuk u kursye nga rënia e...

Pandemia rrit shkallën e varfërisë në Maqedoninë e Veriut

para një muaji - KDPolitik

Kriza e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, paraqet rrezik për rritjen e shkallës së varfërisë në Maqedoninë e Veriut. Në bazë të simulimit të Bankës Botërore, parashihet që shkalla e varfërisë brenda...

fax.al nuk prodhon lajme apo përmbajtje, por i analizon web faqet relevante në gjuhën shqipe. fax.al i organizon, grumbullon, bën rangimin dhe prezanton përmbajtjet e faqeve tjera në përputhje me normat ligjore dhe morale. Këta operacione bëhen nga algoritme kompjuterike të cilat i dizajnuam dhe vazhdojmë t'i përsosim. Faktori njeri nuk ka asnjë ndikim, andaj janë të mundshme edhe gabime.

Kontakt · Marketing · Facebook · Twitter

Copyright © 2010 - 2015 · Për projektin · Mapa e faqes · Kanale RSS · Privatësia · Developed by GRID System
KLIK